За пластичните процедури отблизо

Не винаги се прилагат с цел разкрасяване
8 апр 2013 12:54,
0
За пластичните процедури отблизо
Снимка: Reuters

 Представата за същността на пластичната хирургия понякога е погрешно схващана. Думата пластична идва от гръцки език и означава „извайване“. Голям процент от процедурите в пластичната хирургия се прилагат за възстановяване на даден козметичен или вроден дефект. Поради тази причина пластичната хирургия се дели на козметична и реконструктивна.

 
Реконструктивната хирургия обикновено се прави, за да се подобри видим белег, състояние на кожата или дефект на тялото, който може да е вроден или породен от травма, операция, заболяване и др.
 
Козметичната хирургия се прилага главно за премахването или промяната на дадени естетически несъвършенства, като голям нос, малък бюст, натрупани мазнини около корема, бедрата и пр. 
 
Една от големите ползи на пластичната хирургия е, че колкото и голяма да е промяната, която се извършва върху тялото, тя не остава белези и други несъвършенства, които да напомнят за нея.
Обикновено естетическият разрез се прави в зона от тялото, която има естествени кожни гънки, което помага за скриването на белега. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари