Как да декорираме спалнята, за да спим добре?

За доброто качество на съня влияние оказват и цветовете
22 май 2013 07:46,
0
Как да декорираме спалнята, за да спим добре?
Снимка: Reuters

 За доброто качество на съня влияние оказват и цветовете, които сте избрали за своята спалня.

 
Синият цвят в спалнята е предпоставка за добра почивка, без събуждане и прекъсване на съня. Сънищата са позитивни и приятни.
 
Според проучване синият цвят се свързва със спокойствие и намаляване на стреса, както и нормализиране на сърдечната честота и кръвното налягане.
 
Зеленият и жълтият цвят, използвани като декор в спалнята, също са от гамата, осигуряваща спокоен и непробуден сън.
 
Според специалисти е желателно да се избягва оцветяването на стените на спалнята в лилаво. То действа стимулиращо на мозъка и може да намали часовете за сън. В проучване, проведено по темата, се установява, че спалните помещения, в които преобладава лилавият цвят продължителността на сън е около 5 часа, което е напълно недостатъчно за поддържането на добро здравословно състояние и почивка на организма.
 
Не се препоръчва и декорирането в сиво и кафяво, поради повишения риск от депресия и тревожност, които се отразяват пагубно на съня, допълват специалисти.
 
Освен на качеството на съня, цветовете използвани за декорирането на спалното помещение, се отразяват и на интимността на партньорите.
 
Двойките, които спят в стая с преобладаващ карамелен цвят, правят любов средно три пъти седмично. Спящите в червено декорирани спални посягат един към друг за ласки само веднъж седмично.
 
Цветовете, използвани в спалнята, а и в другите стаи от жилището дават определен тон на живота и настроението. Важно е да се избере декор, който ще помогне за отпускането и намаляването на стреса след тежък работен ден, е съветът на специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: сънспалняцветове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари