Как цигарите влияят на сексуалното здраве?

Непушачите стигат по-бързо до ерекция
10 дек 2013 22:49, Мария Дуковска
6
Как цигарите влияят на сексуалното здраве?
Снимка: Sxc.hu

Влошаването на здравословното състояние може да се дължи на редица фактори между които са стрес, нездравословно хранене, намалена физическа активност и пороци като тютюнопушене и честа консумация на алкохол. Как пороците, от които е толкова трудно да се откаже човек, могат да повлияят негативно върху неговата сексуална функция, здраве и репродуктивна способност? Вижте кои са най-честите вреди, които тютюнопушенето нанася върху сексуалното здраве.

За дамите, които пушат, вероятността да забременеят намалява в сравнение с останалите, които не са пушачи. Специалисти от American Society of Reproductive Medicine отбелязват, че тютюнопушенето ускорява загубата на яйцеклетки, което води до безплодие. Учените споделят, че компонентите на цигарения дим пречат на способността на яйчниците да произвеждат естроген и това би могло да доведе до отделянето на повече яйцеклетки с генетични аномалии.
 
Пушенето влошава качеството на спермата. Мъжете пушачи имат по-малко на брой сперматозоиди. Освен това нарушеното качество на семенна течност се изразява в сперматозоиди, които са по-бавни или такива с аномалии.
При мъжете пушачи рискът от проблеми с ерекцията е по-голям. Тютюнопушенето може да се окаже причина за нарушения приток на кръв, който е от съществено значение за поддържането на ерекцията. Редица проучвания показват, че непушачите стигат много по-бързо до ерекция и тя е по-продължителна, отколкото при пушачите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
advanced преди 10 години
"Пушачите получават ерекция по-бавно"... не съм забелязал но е възможно. Но за мен е безспорно, че полуават и ЕАКУЛАЦИЯ по-рано. Не знам за вас, но аз предпочитам, при планиран секс да изпуша една цигара, тогава значително увеличавам времето на половият си акт :)
5
1
 
6
 
! Отговори
Пандука преди 10 години
Да напълним Народното събрание със Фасове. Щом наново се поставя въпроса за пушене на обществени места.
4
5
 
4
 
! Отговори
666 преди 10 години
Глупости на търкалета! От доста време пуша, но нямам проблем с ерекцията. Даже в момента, докато пиша коментара съм в ерекция за авторката на статията ;)
3
5
 
7
 
! Отговори
аман бе преди 10 години
Глупости! Пуша от 20 години и преди месец си правих спермограма - перфектна е. Повечето ми познати пушачи имат вече деца. Само плашите гаргите с тези дрънканици и чешете егото на фанатизирани непушачи.
2
4
 
11
 
! Отговори
жилавия_22 преди 10 години
...Как цигарите влияят на сексуалното здраве?...Ами много просто - след като свърша си паля цигара и баааавно и сладко си я изпушвам... Понякога обаче не ме оставят да си я допуша... ;-)
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре,цигарите сега са им виновни ,че са дефектни.После стресът после въздухът,космическите лъчи и така нататък. Кофти материалът си е кофти материал.За него лекарство е само смъртта.Тъжно,но истина.