На "заседналите" в работата помага йога

Какво да направим, ако се чувстваме обездвижени
7 фев 2014 19:23,
2
На "заседналите" в работата помага йога
Източник: Reuters

Ако сме сред хората, чиято работа изисква да се седи по цял ден, може да намерим облекчение на неразположенията, предизвикани от обездвижването, с помощта на йога и по-специално – упражняването на асана халасана.

Тази поза носи редица ползи – подобрява позицията на тялото, тонизира мускулите в областта на седалището и укрепва раменете и бедрата. Халасана също така стимулира функцията на щитовидната жлеза, околощитовидните жлези, белите дробове и коремните органи. Позата подобрява храносмилането и поддържат нивата на хормоните в норма.

За да изпълним позата, трябва да легнем по гръб. Трябва да поставим длани на пода и да сгънем коленете така, че стъпалата да стъпят на пода. След това леко трябва да изправим краката си от бедрата. 

Трябва да поставим ръцете си върху тях, за да ги подкрепят, докато повдигаме краката. След това леко трябва да огънем краката в бедрата и да се опитаме да докоснем пода зад нас с пръстите на краката. Ръцете трябва да са изправени и поставени на пода. 

Докато издигаме краката си, трябва да дишаме. За да се върнем към изходна позиция, трябва леко да поставим гърба си на пода, като отново дишаме. Краката не трябва да се спускат рязко, а постепенно.

Позата не е подходяща при проблеми с черния дроб или далака, хипертония, диария, травма на врата, по време на менструация.

Повече полезна информация за йога и медитация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига *** от Индия.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Какво да направим, ако се чувстваме обездвижени"Да спортуваме.