Симптомите през бременността – защо не трябва да се пренебрегват?

Разказва д-р Даниела Савова по време на форума за бременност и раждане, организиран от Puls.bg
Обновена: 9 юни 2014 20:07 | 9 юни 2014 20:07,
1
Симптомите през бременността – защо не трябва да се пренебрегват?
Източник: Reuters

Д-р Даниела Савова е с над 15 години стаж в областта на акушерството, гинекологията и репродуктивната медицина. Завършила е Медицински университет - София през 1990 г. Специализира „Акушерство и гинекология” в Университетска болница „Майчин дом” в столицата. От 1999 г. е част от екипа на доц. Щерев, като от 2003 г. участва в управлението на Медицински център „Репродуктивно здраве”.

Бременността е най-чудесното нещо, което може да се случи в живота на една жена. Раждането и отглеждането на дете е не само благословия и мисия, то е и една голяма отговорност. Затова е необходимо надлежно проследяване на бременността и висока информираност за най-често срещаните симптоми и техните отклонения през този период от живота на жената.

Днес младите родители имат достъп до всякакви източници на информация. Важно е обаче да се подбират такива, които поднасят достоверна информация. Препоръчително е бъдещите родители да получават информацията, която ги интересува директно от медицинските специалисти, на които са се доверили. Само така може да се избегне ненужният стрес при бременната и създаването на грешни впечатления.

Съществуват и други надеждни източници за информация на здравословна и медицинска тематика за широката аудитория, от които бъдещите родители могат да черпят знания, но те трябва внимателно да се подберат. Тези източници е разумно да бъдат сертифицирани или зад информацията да стои име на компетентен медицински специалист. При наличие на добър контакт с акушер-гинеколога и достоверни познания, е по-малко вероятно да се случат пропуски в проследяването на бременността.

Трябва да се знае, че някои от състоянията, които бременната претърпява, не трябва да бъдат стоически понасяни или да се изчаква те да отминат от самосебе си, без лекар да е установил тяхната тежест и евентуалния риск за здравето и на жената, и на плода. Добре е бъдещата майка винаги да се обръща към специалист, за да може нейните проблеми да бъдат обсъдени, диагностицирани и адекватно лекувани, когато това се налага.

 

Останалата част от материала може да прочетете на Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
хосе преди 9 години
Ако не раждаха деца, жените отдавна да са изчезнали, като вид .