Здравните услуги от НЗОК - вече в два пакета

Пакетите ще са основен и допълнителен
16 юни 2015 19:19,
36
Здравните услуги от НЗОК - вече в два пакета
Снимка: Булфото

Здравните услуги, които ще се покриват от НЗОК, вече ще са разделени в два пакета - основен и допълнителен. Това решиха депутатите с приети на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. Основният и допълнителният пакет ще се определят с наредба на министъра на здравеопазването. Наредбата ще може да се
актуализира веднъж годишно, в срок до 31 октомври на съответнатагодина.

От "БСП лява България" заявиха, че не подкрепят това разделяне. Мая Манолова предложи наредбата да се определя не от министъра на здравеопазването, а от Министерския съвет. По думите й премиерът се предоверявал на министъра. Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт заяви, че именно министърът на здравеопазването трябва да определя наредбата, за да носи отговорност.

Още по темата

Според приети текстове за деца до 18-годишна възраст, студенти,затворници, бежанци, държавни служители, на които и досега държавата е поемала част от здравните вноски, осигурителната вноска се внася в размера, определен със закона за бюджета на НЗОК за съответната година, върху 55 на сто от минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица от 1 януари 2016 година.

Промяната предвижда всяка следваща година този процент да се увеличава с 5 на сто до достигане на минималния
осигурителен доход за самоосигуряващите се лица.Депутатите гласуваха текстове, според които осигурените лица ще
имат право да подават жалби пред директора на съответната РЗОК, когато не са удовлетворени от медицинските дейности, свързани с оказаната медицинска помощ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да се промени докато не се въведе индивидуален пакет всеки да си следи вноските и разходите за здраве .Аз внасям 140лв всеки месец само за мен здр.осигуровки т.е1680 за 1 год и така от 5 год до сега 8400 като нищо не съм ползвал до момента и къде са ми парите когато ми потрябват аз кой пакет ще ползвам този който ползват тези които внасят 17.80лв на месец или друг т.н по-добър .Значи като си изхарчиш това което си внесъл за здраве ще плащаш /без раковите / така е навсякъде
29
0
 
1
 
! Отговори
одобряващ преди 8 години
Това се нарича Ред и е справедливо .Най- болните и застрашени да имат предимство.Всяко нововъведение се посреща на нож! Това е безобразието на нашего брата!
28
1
 
2
 
! Отговори
иван костов преди 8 години
Сега ще видите,че моята реформа беше по-хубава от тази на Петьо.Младеж с тези поправки развалихре цялата основа на здравеопазването
27
2
 
10
 
! Отговори
Sisi преди 8 години
E сега народа ще види какво е това животно 'листа на чакащите' - копираме английско-канадсакта здравна система. Там чакат за специалист и операция 3 - 6 месеца и накрая умират...Честит!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който внася пари в здравната каса, да ползва повече, ТОЗИ който живее на гърба на държавата и не плаща нищо, да може да ползва само основните услуги......НЕ РАЗБИРАМ КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов си работи за приватизация на болниците, за да издържаме частни болници с обществен ресурс. Тази е реформата и политиката му, ако народът не е разбрал още.
24
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
БАЙ ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА ДОКАТО Е ВРЕМЕ---СЛЕД 3 МЕСЕЦА ЩЕ БЬДЕ МНОГО МНОГО КЬСНО
23
4
 
13
 
! Отговори
??? преди 8 години
Защо търпим такива,които ни водят в пропастта?Нито сме роби,нито тези са башибозуци.Как позволяваме на такива да унищожават българите,първо беше срещу ромите,явно целта му е всички обикновени българи.За кого работиш Москов,ти българин ли си?
22
2
 
12
 
! Отговори
идиотска работа преди 8 години
Лечението на частно ми излезе значително по-евтино и качествено,от така нареченото държавно,няма да им платя 1 лев осигуровки
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедните могат да получат най-много 2-3 инфаркта и инсулта. 2-3 пъти лечение в болница им е достатъчно. Трябва да остане ресурс за богатите с по-леките заболявания. Пришки, кал в ушите и враснал нокът.
20
4
 
6
 
! Отговори
Жени преди 8 години
Ха, да ни е честито! А на Вас министър два пъти! Голяма лъжица сте приготвили, но надали толкова гладни гърла да нахраните! Все ще реват, че няма и гладни... В края на мандата си сигурно и потупване по рамото ще чакате от народа, но на, народеца беден и болен ще си тегли, но не и ***!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пакет за бедни и пакет за богати. Бедните ще ги приемат само с инфаркт и инсулт. Богатите ще ползват целия останал здравен пакет от събрани вноски чрез рушвети и корупция. Идеална здравна реформа за богатите реформато-реститути.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нуждите на работническо-селската аристокрация от качествено здравеопазване ще бъдат задоволени всеобхватно и в най-кратки срокове.Качество и ефективност, ефективност и качество !
17
5
 
11
 
! Отговори
предлагам преди 8 години
Всички лекари които работят в държавни здравни заведения да нямат право на частна практика в същото време. Какво се получава: Като отидеш с направление на държавно, ако има частна практика те препраща там. А после и през държавното те прекарва и скубят от две места.
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До предложениеВсички доктори, работещи на частно да се изселят в Сибир.Останалите да работят само държавно за около 800 лева на месец.Така работническата аристокрация ще получи подобаващо здравно обслужване.
15
7
 
14
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Москов народа не те иска,ти работиш срещу народа,след като народа не те иска,редно е да си подадеш оставката,няма как да бъдеш министър на народ който не те иска
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Пакетите ще са основен и допълнителен...Основният "основен", а допълнителният - "рушвет"!Като опции - трети пакет "морга", четвърти пакет - 50% намаление за гроба;)
13
2
 
12
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Министрите и народните избраници да нямат право да ходят да се лекуват частно, а когато минават по установеният път, ако кръшнат(познати доктори, по-бързо обслужване и т.н.) да бъдат санкционирани с десетократна сумата, която плаща НЗОК за съответното лечение. Отворено е за доразвиване.
12
3
 
15
 
! Отговори
гръ преди 8 години
вие хубаво събирате здравни вноски,но ние какво получаваме срещу това?Защо трябва допълнително да плащаме,след като си плащаме здравните осигуровки?Нашите здравни осигуровки за заплатите на чиновниците в НЗОК ли са след като трябва да си плащаме при влизане в болница
11
2
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Г-н министър, не ная къде се лекува майка в,и а честно казано въобще не ме интересува! Влизали ли сте в болница по спешност като пациент,всичко във държавните и общински болници е платено и нямаш ли кинти без значение от какъв етнос си просто си АУТ? За какъв недостиг на средства вечно ревете, вижте какви коли карат докторите, часовници, облекла,телефони, къде живеят и къде почиват - как ли става с 800лв. заплата? Явно целта е изтребление на нормалния човек със 400лв. заплата !