Храни, с които да прогоним апетита

Как можем да останем сити за по-дълго?
8 апр 2016 21:51,
4
Храни, с които да прогоним апетита
Източник: Reuters, архив

Когато търсим нещо, което да ни засити за по-дълго време, следва да се насочим към консумацията на храни, които осигуряват по-големи количества енергия и ни държат далеч от хладилника за известно време. 

Храните, които са по-трудни за храносмилане, „ангажират“ организма и оставят усещането за ситост за по-дълго, а също така и изгарят повече калории. Ето какво да консумираме...

1. Ечемик

Въпреки че като ечемикът е въглехидрат, който често се свързва с бързо изгаряне на енергия, изследователи установяват, че консумацията му може да намали апетита, както и нивата на кръвната захар, а вследствие на това - и риска от диабет. 

Оказва се, че при хората, които консумират ечемичен хляб три пъти дневно, се повишава метаболизмът до 14 часа след това. Ечемикът може да се добави към салати, супи и яхнии. Може да се използва и като алтернатива на ориза и картофите.

Кои храни още ефективно засищат глада четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 8 години
Като измаам 5 ракии с 3 мешани салати, 2 много люти шкембе чорби,2 пържоли, 1 мешана скара и после 2ч.неам никакъв апетит и съм мноо уморен....та чак и жената съ ядосва....
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Люцерната също дава това чувство.
1
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Ситост осигуряват високобелтъчните храни от животински произход - месо, яйца, извара, сирене, риба, както и зелените зеленчуци.