Защо ми е зачервено окото?

Възможните причини
29 ное 2016 20:49, Eкип на Puls.bg
7
 Защо ми е зачервено окото?
Източник: Reuters
Склерата е част от най-външната обвивка на окото. Тя има бял цвят и е изградена от еластични и колагенови влакна. Функцията й е да придава форма на окото и да го защитава.
 
Склерит се нарича възпалението на тази обвивка. То може да е локално или дифузно и много често става хронично с около 40% рецидиви. Според локализацията и протичането се диференцират различни видове склерит.
 
Причините за появата на това заболяване не са все още изяснени - отнася се за т.нар идиопатичен склерит. В други случаи той се появява на фона на някакаво системно заболяване (например ревматологично), като периартериитис нодоза, лупус, хроничен полиартрит, автоимунни забоявания и др. Често на фона на ревматоиден артрит възниква и некротизиращ склерит.
 
Кератитите (възпаление на роговицата ) и иридоциклитите (възпаление на ириса, засягащо и цилиарното тяло) водят до появата на вторичен склерит. Склеритът засяга хора на възраст между 40 и 50 години, като е по-разпространен при жените, отколкото при мъжете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
мъж преди 7 години
На мен все са ми посинени особено след като забравя да купя хляб като се прибирам от работа. И за наказание събота и неделя трябва да ходя след жена-та по моловете
1
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
Що за въпрос - от много пиене. Тия да си скрият дипломите.