Как да стопите коремните мазнини?

Не пийте газирани напитки
22 юни 2023 08:14, Михаела Лазарова
18
Как да стопите коремните мазнини?
Снимка: Istock

Искате да имате плосък корем, но не ви се получава въпреки коремните преси, които правите? Това е така, защото не само упражненията за корем имат значение. За да намалите обиколката на талията и да стегнете коремната стена, трябва да се постараете повече, отколкото само да правите коремни преси.

Плосък корем се постига с повече усилия, отколкото предполагате и те съвсем не се свеждат само до упражненията за стегнат корем.

Как да стопите коремните мазнини за лятото и да задържите корема си плосък и стегнат?

Яжте много фибри

Фибрите засищат глада и улесняват храносмилането. Те са начин да ускорите метаболизма и да намалите теглото. Общото редуциране на мазнините и мастната тъкан в тялото е ключ към извайване на плосък корем. Наблегнете на зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни, които съдържат повече фибри.

Правете кардио

Кардиоупражненията ускоряват метаболизма и спомагат за отслабването. Редовното ускоряване на пулса, което кардиото осигурява, помага да отслабнете и да поддържате стройна фигура, а заедно с нея и плосък корем.

Не пийте газирани напитки

Газираните напитки подуват корема и благоприятстват натрупването на коремни мазнини. Ако се откажете от газираното, ще ви е по-лесно да стопите корема и да изваете красиви коремни мускули. В газираните напитки се съдържат добавени захари, които усложняват поддържането на стегнат и плосък корем. Освен това са условие за трупане на излишни килограми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
2 ядеш само два часа вечер ли ?Щастливите хора нямат плоски кореми .
12
1
 
6
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 10 месеца
Ами как: с креватна гимнастика...как иначе.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спрете да муате бе!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз се наливам с бира по цял ден. Търбухът ми върви напред:-)) И не ми трябва плосък корем. Така съм си добре. Е...вярно, че съм на 65, та нама и за къде да ми трябва:-))
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Правете кардио" - ама малко, не си губете времето. Правете упражнения с тежести, по 7-8 повторения, с 80% от максималните, с които може да правите 1 повторение. С тежести - важи и за жените. Разни други "съчетания с топка и лента", са ала-бала, ако целта ви е естетичен вид. И споко, няма да направите мускули, то ако ставаше така лесно половината мъже щяха да се перчат с мускули
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен - Щом така си си решил.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 5 - Проблемът на повечето българи е, че диетата ни включва мбого хляб, банички и картофи.
6
2
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 10 месеца
Ускоряването на метаболизма води до преждевременно състаряване.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пия по 4-5 бири на ден и пак имам плосък корем, защото спортувам редовно.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не сте от тези с "вълшебния" метаболизъм и сте над 35г, плосък корем ще имате само ако гладувате и то хубаво да си гладувате, иначе няма да стане. От личен опит. Спорта е задължителен, но под диета хората искат да ви кажат, че ще си стоите гладни и порциите ви ще са оскъдни.
3
2
 
5
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
И да кажа, като говоря за кето, говоря за кето с месо, а не някаква "веган" извратенящина. Пилешко, телешко, рибка и да - "мазното свинско" са приемливи храни. Ако ви тормози глад през деня (и ще ви тормози отначало) - фастъци и други ядки. И пийте повече вода. Кафето е хубаво нещо, ако не се прекалява. Без никакви коли, натурални сокове и прочие.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моят метод - Кето диета, хранене само между 17:00 и 19:00, лек калоричен дефицит, ако съм над 14% телесни мазнини. Всяка сутрин - лицеви, малко свободни тежести за 10-ина минути, бягане по 20-ина минути или на колеото поне по 35-40 мин, с тежко натоварване в последните 2-3 минутки, последвано от студент душ. Започва да ми се спи по-малко и съм далеч по-бодър и "буден" през целия ден.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Газираните напитки подуват корема и благоприятстват натрупването на коремни мазнини." - Не "газираните", а захаросаните напитки. Пия газирана вода от дете. Като минах на "натурални соков" - ох мале ...