Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
5
 
! Отговори
UK до 305 преди 12 години
Българските комунисти включително и новата им формация наречена ГЕРБ най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница.Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?
196
1
 
5
 
! Отговори
за 300 преди 12 години
Недоноснен пубер.Я не ни казвай колко сме и не ни прави сметка,защото ще ти дойде редът и ще се молиш да си писъл добри думи за САЩ,*** и цивилизацията.Лагерите Гулаг ще ти се струват като хотел пред това което те очаква
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 300 , а ти къде се вписваш в тази ера на Азия , ще се обрежеш ли или ще си дръпнеш очииките да не се различаваш.
194
1
 
5
 
! Отговори
294 преди 12 години
Пред компютъра си смел,ама в действителност работиш като някои раб на нчкой *** или *** и си избиваш комплексите по форумите.Стига си пищял че ми идва да те сцепя от бой лумпел скапан.България не трябва да благодари на Русия бе *** недоносен.Русия е имала интерес в украйна.РЕусия освобождават и Сърбия и Гърция с една единствена цел да владеят балканският полуостров но сметките им излизат криви.
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам че използваш като истински българин много често един турцизъм " ***" дали в разговорната си реч не използваш и повече , чвно са ти станали матерен език
192
2
 
4
 
! Отговори
за 294 преди 12 години
спри парцуцата, пръжките и чесъна, окъпи се и недей да биеш жената..............тя не е виновна ,че си неудачник!
191
0
 
2
 
! Отговори
за 293 преди 12 години
А ти си проста пръчка - това са исторически факти, вместо да дрънкаш прочети някоя книга
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука има болни мозъци , но нали има мръсен империалистически интернет за съжаление трябва и тяхното инфантилно мнение да се чува , какво да се прави свобода на словото
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Транснефт са преговаряли с Турция за алтернативен тръбопровод, турците са поискали 51% собственост във съвместната фирма и 30$ на тон транзитни такси.Когато Транснефт са преговарялис Гоце и Станишев, България се е съгласила на 25% собственост и 7$ на тон транзитни такси Т'ва е положението драги ми сънародници. Т'ва са БСП, Р.Овч. Гоце и Станишев !
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам, Транснеф ще вложат много пари в лобиране за следващото правителство. Иска им се Гоце Големия Член ... опс, Шлем да бъде мин.председател.Хубавото е, че няма да стане.
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руската империя , която и до днес си такава макар и под формата на федерация е изградена с много кръв и завоевателни войни , Просто Руско-турската която ние наричаме Освободителна е поредната , но за щастие се намесва Англия и не им позволява да влязат в Цариград , за да си запази проливите и после на Берлинския конгрес великите сили се споразумяват да се изтреглят руските войски от България и у нас да има избори за Велико народно събрание , в противен случай нямаше отърваване .
186
1
 
3
 
! Отговори
за 287 преди 12 години
Тъпанарю нещастен, онзи ден изгонихме Шеврон, що трябва да цепим БАСМА НА РУССИЯ ?
185
2
 
3
 
! Отговори
za 284 преди 12 години
Аз не съм се продал на никого, а ти брой си рублите и викай да живее матушката ти...........Тук е България - българските патриотите обичат България, а не САЩ.Русия Китай и пр..........не знам как по-просто да ти го обясня
184
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво ще кажеш русофиле , това известно ли ти е , в историята няма ако , но дали днес любимата ти Русия щеше да бъде това , ако не се беше случило онова , нали си българофил , а
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светослав прекарва по-голямата част от управлението си начело на своята армия, воювайки срещу съседните държави. Най-големият му успех е разгромът на Хазария, която от векове е сред най-силните държави в Източна Европа. През 965 той побеждава и волжките българи, установявайки контрол над цялото средно и долно течение на Волга.През 968 Светослав се съюзява с Византийската империя и напада България. Той нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав. В запазени източници от този период е описан неговият необичаен за византийците външен вид - обръсната наполовина глава и голяма златна обица.Българският цар Борис II прави опит да се споразумее със Светослав, което предизвиква недоволството на византийците. През 971 император Йоан I Цимисхи изпраща войски на север от Стара планина, прогонва Светослав на север от Дунав и пленява цар Борис II. Походът на Светослав на Балканите довежда до отслабване на българската държава и завладяването на източната и половина от византийците. Независимостта си от Византия запазват само Комитопулите в западните райони, незасегнати от руското нашествие.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О неразумни уроде дето се наричаш българин имаш ли представа какво означава това , ти петниш българския род .
181
3
 
4
 
! Отговори
за 280 преди 12 години
По-скоро ие ,българофилите ще пратим вас ,русогъзолизците подарък на ***.............може да ви даде медали като на провалените си шпиони :)
180
0
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
Нека и аз да се включа разрешаваш ли , или вече ти е замъглен погледа от парцуцата. хахахах
179
1
 
2
 
! Отговори
за 276 преди 12 години
Вдигни си гащите, ще ти замръзне гъзо :)
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ааааааа 273 така вече ми хареса хахахха

Спонсорирани публикации