Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
269 айде пак го напиши че от гняв нищо не ти се разбира или само в килийно си ходил
176
5
 
2
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Братушкиии....ОБИЧАМЕ ВИ!!!
175
3
 
5
 
! Отговори
за 265 преди 12 години
Тук американофили няма, има българофили и русогъзолизци..........ти от кои си ?
174
5
 
4
 
! Отговори
освободител преди 12 години
Тошко , давам ти гаранция че такива от твоя сорт сте много малко , а тези които обичат Русия са ааадски много
173
2
 
1
 
! Отговори
за 258 преди 12 години
33 000 щика, другите загиват по второто направление Кавказкия фронт. На загиналите има паметници, за мераците на корпорациите да ни доят няма граници.........
172
2
 
5
 
! Отговори
за 253 преди 12 години
Ние не сме неблагодарни - на тез който ни освободиха сме вдигнали паметници. Но 130 години по-късно днешна Русия д аима претенции към нас е наглост.......
171
5
 
4
 
! Отговори
освободител преди 12 години
мисля че езин път за винаги западните марионетки тука разбраха какво мислят руснаците за българския народ , един обикновен руснак го каза гласно , за което му благодарим , българите в болшинството си обичат Русия. Да живее Русия
170
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евала на руснака за изказването , като Обама и Меркел немат смелост да му го кажат в очите , е руснаците не цепят басма на никого , на всеки според заслуженото
169
3
 
4
 
! Отговори
за 253 преди 12 години
Свободата трябва да се извоюва, когато се подари ,като на нас, се раждат тумори ,като русосифилистиците........==========================================================Който ни освободи, ще ни зароби,казвам ви! -В.И.Кунчев- Левски
168
2
 
4
 
! Отговори
за 249 преди 12 години
това значи ли че трябва да сме вечно надупени пред мужиците..........
167
3
 
5
 
! Отговори
за 246 преди 12 години
а русогъзолизци са само позитанци.........
166
1
 
3
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Таз пияна *** да погледне поне годината в календара - нито сме им длъжни, нито сме им република........нагли парчета
165
1
 
3
 
! Отговори
za 222 преди 12 години
Кирко трудовашка , имаше конкурс обявен от правителството - Шеврон спечели.......в Полша спечели друга компания и така
164
4
 
4
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
Само след едно посещение до Петербург ще ти се затвори плювалника. И ще разбереш кой е европеец и кой - не. Хайде да не си избиваш комплексите на див планинец?
163
2
 
6
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
Нито Шеврон, нито който и да е друг!!! Въпроса е принципен, става дума за водата и почвата ни, за жизнената ни среда!
162
4
 
7
 
! Отговори
USA FOREVER преди 12 години
МНОГО ИСКАШ,,БЕ *** ... ИЛИ СЕ ВЗЕМИ В РЪЦЕ И ПРИЕМИ РЕАЛНОСТИТЕ,ИЛИ ВАС ГЛУПАВИТЕАМЕРИКАНОФИЛЧЕТА,ЩЕ ВИ ЛИКВИДИРАМЕ========================================================Ще ни ликвидирате фалосите от обгрижвания!И с Раша ще стане като със СъвеЦкия съюз.След 20 години ще бъде едно незнаачително джудже на световната политическа карта.Сибир ще е китайски.
161
2
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
218 комунизмът си замина... Никога вече комунистическа *** в управлението на България! И спрете да се настройвате срещу Америка, срещу Русия... ами майната им... БЪЛГАРИЯ трябва да защитава собствените си интереси... не на Русия, не на САЩ... след проведения Референдум в Бургаска община това се случи... Защитени бяха интересите на народа, защото той сам си го извоюва.
160
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре бе глупендари.Защо трябва да е шеврон на всяка цена.Нека да се поканят и други компании и която предложи най- изгодна оферта при определени условия да дупчи. Обаче не шеврон та шеврон и край.Ех ***.....а и глупаците .
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко като загуби изборите ще дойде първанов на власт и пак ще има петролопровод да им е ясно на седесето че няма да е на тяхната и на американската а за шистовия газ ще има протести само да се постопли малко
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено че ще каже тези ла*на този *** по повод проекта. Нали иначе трябва да признае че все повече се провалят и годините на безбожните им нагли печалби отминаха.. и че вече нашата държава гледа собствените интереси, а не тези на партийната каса на червената ***, и че държавните интереси не са за жълти стотинки да минава през нашата територия този тръбопровод.. така че ако предложат добра оферта сделка може да има, но близките 10-15 години проекта ще бъде замразен..

Спонсорирани публикации