Френският президент плаши Гърция

Куп страни щели да настояват за напускането й от еврозоната
Обновена: 14 юни 2012 07:07 | 14 юни 2012 07:01,
115
Френският президент плаши Гърция
Снимка: Reuters

Редица страни ще поискат Гърция да напусне еврозоната, ако след предсрочните парламентарни избори тази неделя южните ни съседи настояват да се откажат от ангажиментите си по съкращаване на държавните разходи.

Предупреждението дойде от френския президент Франсоа Оланд. Той размаха пръст в ефира на гръцката телевизия Мега и бе цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Осъзнавам, че гръцките избиратели трябва да са напълно самостоятелни, но искам да ги предупредя, че ако възникне усещане, че те смятат да се оттеглят от всички поети ангажименти и да се откажат от перспективите за възстановяване на икономиката, в еврозоната ще се появят страни, които ще поискат да се приключи с присъствието на Гърция във валутния съюз. Отнасям се с уважение към гръцкия народ“, заяви Оланд.

Той подчерта, че подкрепя оставането на южната ни съседка в еврозоната, но жителите й трябва да разберат, че подобно развитие на събитията предполага установяване на отношения, основани на доверие.

По думите му изпълняването на ангажиментите не значи, че страната ще остане в сегашната ситуация.

„Отказ на Атина от съблюдаване на програмата за съкращаване на държавни разходи ще се приеме от много страни членки на ЕС като повратен момент“, допълни френския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Ташко преди 11 години
Абе лЕФчев кога за последно си ходил в гърция,ако случайно си забелязал българският път до границата е в идеално състояние,за разлика от гръцкия който вече няколко години уж го ремонтират.Това е *** народ от крадци и лъжци онанисти.Миналото лято гоних да бия един такъв ч-я от храстите,взел жана ми за модел......това го няма никъде по света освен при маляките.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ЕС е напълно без съдържание вече за нас. Най - добре е да се разтури. Бяхме с големи надежди като влязохме в него, а какво ни стигна - мизерия, безработица, че сега да плащаме и за тия дето взимат по десет пъти по - големи пенсии и заплати от нас. Срамно и позорно
92
0
 
1
 
! Отговори
брей преди 11 години
Левчев, а ти какъв си по националност?
91
0
 
2
 
! Отговори
брей преди 11 години
Хайде 68, сега ни покажи и колко сме внесли и удари чертата, пиленце ненагледно? Да оставим настрана политиката на ЕС относно някой отрасли, ама няма нищо ти си ходи в ЛИДЛ и Карефуре, да ЕС ти ги даде "безвъзмездно". Не знаех, че все още има объркани българи, които си мислят, че ЕС само дава муахахах
90
1
 
6
 
! Отговори
- до 108 Анонимен преди 11 години
Лъжа ли е брато? Тук на 3-ти март, български граждани от Родопите и Лудогорието (турак. Дели орман),вместо трибагреника развяват кармазъ байрака на османския поробител.Срам и позор братя!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката показва най-добре различията между българите и гърците. Не ме е срам, че съм българин, ама на черното не мога да казвам бяло.
88
0
 
3
 
! Отговори
Радка Пиратка- 104 преди 11 години
Яка пичка в Гърция, калпав к*р храни.Моят *** у дома, играе ролята на...babysitter.
87
4
 
6
 
! Отговори
левчев преди 11 години
До 104........Още един дето жена му се *** в гърция и му носи парички!
86
2
 
10
 
! Отговори
Моето преди 11 години
впечатление от Гърция беше как мухите плюят и сер***т (без извинение) върху непокритото прясно месо на пазара в Солун (Тесалоники, както те му викат). Освен това, гъркините са най-грозните жени на света. По-грозни са дори от туркините.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязвате ли как момъкът Левчев продължава да се самоубеждава? Много забавен момък :)
84
0
 
1
 
! Отговори
do n 100 преди 11 години
Мдаа и много ще се кефят на хиперинфлацията която ги очаква.като пишете нещо мислете първо бе.
83
4
 
1
 
! Отговори
Костас Нагазакис преди 11 години
Брлатиа ***, моа да миа чиниа за ляб, ако има раота за мене ша старая мнохо
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе гърците ще се оправят, няма да им е за първи път да тръгват от нулата... а френския президент дали знае те пък колко искат да са е зоната ? мноого, чак примират от желание... с най-голям кеф ще излязат и се върнат към драхмата
81
1
 
5
 
! Отговори
Василис преди 11 години
маи ште идваме да берем сливи у вас
80
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 11 години
tova e sme6no 4e francia 6te potune sled razpadaneto na eu.francia e sie na nivo bila i bez bulgaria,gurcia,slovakia,pol6a.sme6no zvu4i mai
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като обяват фалитос и ще ги хванат за макаритос. Да не са им давали заеми. Подобно нещо преди години направиха исландците и сега са си екстра.
78
4
 
6
 
! Отговори
сиртакис ама тоягис преди 11 години
Левчев, посетил си 2 гръцки села и събу гащите. С толкова откраднати европейски пари вярно, някои направиха хубави къщи. Но е пълно с местенца дето не знаят що е то ток и канализация. Издай стих, поема, книга, и ги постави на някой рафт та да имаме избор все пак. Ама най-добре ги издай на гръцки, че да имат някакъв шанс.
77
12
 
9
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Освен това гръцкият флот представлява 44% от флота на Европейския Съюз и в началото на 2011 г. гръцкият флот представлява 15,1% от световния флот (dwt), и е на първо място с малка разлика с Япония....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А българската икономика представлява косъм от *** на гръцката! Айде работливи мишоци дето за 100 години за напред ще сменяте памперси на гръцките дядовци!!!!!!!!!!!! НО ТАВА ЗАСЛУЖАВАТЕ ЗАЩОТО СТА КРЪГЛИ НУЛИ, ПОКОРНИ, НАГЪЗАНИ ДУПЕДАВАЩИ СВИРКАДЖЙИ!!!!!
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този форум е пълно с гръцки ***
75
5
 
1
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Гърците в Лондон, един тайнствен свят с преференциално данъчно облагане е заглавието на втората статия, придружена от известния в чужбина образ на Аристотелис Онасис.Лондонските гърци, както ги нарича Monde, контролират до 20% от гръцкия флот, но са обвити във воала на тайнствеността. По-нататък е направен исторически преглед на присъствието на гръцките корабни магнати в Лондон, и се отбелязва, че първите са пристигнали през 1850 г., като са купили параходи, а втората вълна........

Спонсорирани публикации