TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“

Двамата си стиснаха ръцете - който е в грешка, ще се извини публично
Обновена: 29 мар 2013 14:43 | 29 мар 2013 09:55,
962
TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“
Цветанов и Станишев си стиснаха ръцете на раздяла. Снимка: bTV

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и лидерът на БСП Сергей Станишев си спретнаха истински предизборен диспут очи в очи в студиото на bTV, а поводът стана изнесената вчера информация по анонимен сигнал от лидера на социалистите за българския "Уотъргейт".

Вчера соцлидерът се срещна с обвинител номер 1 Стоир Цацаров , за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, което ставало под ръководството на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Първоначално в студиото на bTV тази тема коментираше само Станишев, който многократно наблегна, че по времето на кабинета „Борисов” в България се възцарило „дълбоко усещане за полицейщина”.

Думите на Станишев провокираха Цветанов да се включи в разговора по телефона, повтаряйки вчерашната си позиция по темата – че незаконни подслушвания в МВР не е имало и сигнала до главния прокурор е чиста проба лъжа.

След като водещият го покани по темата в понеделник, Цветанов заяви, че е в централата на ГЕРБ и може да дойде за три минути, след което действително пристигна в студиото.

Още по темата
Той обеща да „затвори” зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона. Цветанов обаче предизвика Станишев и го попита дали лидерът на БСП е готов да се извини, ако прокуратурата установи, че сигналът е неверен.

Лидерът на БСП заяви, че няма да влиза в диалог с Цветанов, докато не се произнесе прокуратурата. "Има неща в този сигнал, които са проверими, нека прокуратурата да го направи. Ако има неща, които не са точни, ще се извиня, разбира се", допълни Станишев.

Той подчерта, че просто е изпълнил своя дълг, тъй като такъв важен и тревожен сигнал нямало как да остане неоповестен.

Неколкократно отречената информация от страна на Цветанов доведе до въпроса дали „следите” към подобни действия не са били прикрити. Бившият вътрешен министър обаче отвърна с реторично питане: „Вие да не мислите, че МВР е плод и зеленчук и разграден двор”.

Той обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент.

Цветанов подчерта, че шефът на специалните служби СДОТО е лично назначение на предшественика му от БСП Михаил Миков . „Аз как ще си позволя да наруша закона и да се надявам това да остане скрито? Освен това за първи път в 41-вото НС се въведе парламентарен контрол на тази служба”, каза още Цветанов.
 
Той добави, че категорично потвърждава вчерашното си твърдение, че това е лъжа, и помоли лидера на Българските социалисти и на европейските социалисти да не дискредитира повече институциите по този начин, задоволявайки политическите си пристрастия в предстоящата кампания за партията му.

Според него не може политици, които се стремят да управляват страната, да използват анонимни сигнали. „Знаете ли колко анонимни сигнали получавам за вас“, отсече бившият вътрешен министър.

В разгорещения спор Цветанов и Станишев започнаха да се замерят с позабравени обвинения. Лидерът на БСП припомни на Цветанов как обявил за убийци лекари от Горна Оряховица заради медицинска грешка, а бившият вътрешен министър размаха пред лицето на опонента си скандала „Хохегер”, при който по думите на бившия МВР шеф „голям процент от тези 3 млн. лева прибра вашата приятелка и спътница в живота”.

В крайна сметка Сергей Станишев се ядоса, че непредвиденият гост е изчерпал част от времето му за разговор за изборите.

„В други случаи, когато гостите на телевизионното студио атакуват БСП, представители на партията да имат също правото като г-н Цветанов да влизат в студиото и да отговарят или да се намесват в чуждите интервюта“, заяви лидерът на БСП.

Той бе категоричен, че ако трябва, дори ще сложат дежурен от ръководството на БСП, който да има готовност да се включва в телевизионните интервюта, ако водещите му дадат същите възможности като тези на заместник-председателя на ГЕРБ. 

В крайна сметка Цветанов и Станишев се разделиха с ръкостискане и се разбраха, че след прокурорската проверка по скандала с подслушването публично ще се извини този, който се е оказал в грешка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
645
10
 
18
 
! Отговори
СЪЛЗА И СМЯХ преди 11 години
БСП разиграха най-успешната си театрална постановка " Отстраняването на опърничавия".
644
13
 
20
 
! Отговори
л преди 11 години
Червени мухлъовци, всички карате западни коли, ходите по екскурзии на запад, децата ви учат там, ходите да работите там , харесвате западни стоки и техния начин на живот. Къде сте тръгнали да подкрепяте Червените фесове които цял живот ви клатят. Трябва да си мазохис за да подкрепяш идеология на 100 год. Вън БСП-ДПС тази смрадлива клоака.
643
9
 
12
 
! Отговори
До 763 преди 11 години
Ти пък къде я видя тая милиционерска диктатура?
642
8
 
12
 
! Отговори
beli преди 11 години
тоя станишев е голям шаран на гола кука го хванаха с тази анонимка пусната му или от р,овч или от б,б
641
18
 
10
 
! Отговори
варненец преди 11 години
Станишев описва много дипломатично управлението на ГЕРБ като "усещане за полицейщина". Точния израз е "милиционерска диктатураст гестаповски хватки".
640
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двадесет и три години, младите хора почти не гласуват. В резултат на това 19 години бяхме управлявани от БСП и ДПС под различна форма. Техните електорати са твърди с промити мозъци. Какво е глупостта? Това е всеки път да правиш нещата по един и същ начин и да очакваш различни резултати. Вие не гласувайте и оставяйте турците и комунистите да ви управляват и после искайте да сте добре. Докога ще е така?
639
2
 
13
 
! Отговори
h преди 11 години
Червени мухлъовци, всички карате западни коли, ходите на екскурзии на запад, децата ви учат там, ходите да работите там , харесвате западни стоки и тяхния начин на живот. Къде сте тръгнали да подкрепяте Червените фесове които цял живот ви клатят. Трябва да си мазохис за са подкрепяш идеология на 100 год.
638
2
 
3
 
! Отговори
До 753 преди 11 години
Абе какви черни и бели магии те гонят тебе бе. Ти в кой век живееш?
637
14
 
23
 
! Отговори
И КАКВО ИЗЛИЗА преди 11 години
СЪСЕЛЪТ НЕЩАСТЕН ДНЕС ПО БТВ, НЕЩО МАЙ Е ЖЛЪТНАЛ ПОТУРКИТЕ! БРАВО ЦЕЦО! СИПАЛ СИ МУ ДА ЯДЕ НА СЪСЕЛЧЕТО ГНУСНО! САМО ТАКА! ТОЧНИ УДАРИ ПО МУЦУНАТА НА ПЕСОГЛАВЕЦА ***!
636
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо, смачка Станишев с думи. Серго гледаше като наакан. Не знаеше как да реагира, защото Цветанов го хвана неподготвен. Яко се накефих на този дебат. Така се мачкат долната комунистическа пасмина!
635
11
 
7
 
! Отговори
121 преди 11 години
Гледах ги сутринта... Първоначално Цветанов направи добро впечатление, но след това и двамата показаха колко жалки и дебелокожи хора са... Тежко ни с такива политици, ТЕЖКО НИ...
634
6
 
5
 
! Отговори
ПОЖАР-ПАРЛАМЕНТ преди 11 години
Относно раздорите в БСП, Йорданова е категорична: Георги Първанов и Сергей Станишев се атакуват един друг на психично ниво. Целят се и в сърдечната чакра, обяснява тя. Българският парламент ще бъде запален, ако не се сформира Велико народно събрание, пророкува Йорданова. Според нея напрежението сред българите не намалява и е възможно дори да свалят и настоящото, служебно правителство.
633
7
 
24
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Всичко е ясно. Видя се как Станишев, едва ли не се наака като влезе Цветанов. Заради тъпия Станишев България похарчи - 30-40 милиона за на никуму не нужен референдум/горе долу толкова пари сега ще раздаде сл. правителство за помощи/. Сега аз и вие данъкоплатците ще плащаме на цяла дузина прокурори за проверки по сигнали на Станимишков, вместо да разследват енергийната мафия и да вкарат на топло истинските крадци на народа.Освен извинение Станимишков и партията му трябва да си платят и разходите
632
0
 
10
 
! Отговори
Молба преди 11 години
Вземете една 20-левка погледнете лика на Стефан Стамболов,потърсете го в уйкипедия,прочетете как човека се е справил с тежките кризисни времена.Помислете си малко и след това погледнете актйорите който ни управляват.Задайте си въпроса те дали найстина заслужават вашия глас,защото може след година и тези 20 лв да не видите.Пристрастия тук няма защото не симпатизирам на никоя партия от прехода.ПОМИСЛЕТЕ ЗА ВАС НЕ ЗА ТЯХ.
631
4
 
8
 
! Отговори
ХОДЖА БЕРКАН преди 11 години
Ахмед Доган е поръчал турска магия за Бойко Борисов, разкри ясновидката Николета Йорданова. Това била причината бившият премиер да постъпва два пъти в болница. Магията се прави от поне петима ходжи, които са наети от създателя на ДПС Ахмед Доган.Борисов има защитници на енергийно ниво, но очевидно те не правят нищо, щом състоянието му не се подобрява. Нервната му система е срината. Той не разиграва театър. За него е срамно хората да го видят слаб, коментира Николета.
630
1
 
18
 
! Отговори
БРАВО, ЦЕЦО, преди 11 години
ЧЕ НЕ СИ ГО ОСТАВИЛ ТОЯ ГАДЕН ГЕЙ ДА ПЛЮЕ ПО ТЕБ БЕЗНАКАЗАНО, А СИ ИЗПОЛЗВАЛ ПРАВОТО СИ НА ОТГОВОР! ТЕ ВЕЧЕ НА ТОВА РАЗЧИТАТ, НА ВРЕМЕТО НА ОЧЕРНЯНЕ ДО ПРАВОТО НА АРГУМЕНТИРАН ОТГОВОР И НА ПРОСТАШКАТА РАЗБОЙНИЧЕСКА НАГЛАСА НА ТВЪРДИЯ СИ ЧЕРВЕН ЕЛЕКТОРАТ!
629
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 000 000 ЛЕВА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГРОБ АБОРИГЕНИ А ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ ......ХОРАТА НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ КОЙ ПОДСЛУШАХТЕ И С КАКВИ ЦЕЛИ ЗА ТОЛКО ПАРИ АКО ИМАТЕ НОСТАЛГИЯ КЪМ КОМУНИЗМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГРОБ
628
1
 
12
 
! Отговори
СЪСЕЛЧЕТО ГЕЙСКО преди 11 години
ОЩЕ ПОВЕЧЕ Е РАЗКАЛЯЛО ПЪТЯ НА ПАРТИЯТА НА ***! МАЛКО, ПО МАЛКО ВСИЧКИТЕ МУ МАШИНАЦИИ ЩЕ СЕ РАЗКРИЯТ И ТОГАВА ГОЦЕ - ТРИ ПЕРА С ПРАВО ЩЕ МУ ГО ОТПУКА С ЦЕЛ ЗАТЯГАНЕ НА ПАРТИЯТА КОМУНОИДНА! ТОЯ ПЪТ ТРИ ПЕРА НЯМА ДА ХВЪРЧАТ ОТ ГОЦЕ, ВЪЛНА И ДЕРМЯ ОТ МИШОКА! РАЗПРАЯ МИШОКЪТ, ЧЕ Е ОБРЪГНАЛ И МОИ ДА НОСИ, АМА ША ГО ВИДИМ ВЕЧЕРТА НА 12.05.2013г, КАК ЩЕ ПОДСМЪРЧА!!!
627
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятайте колко ограничени хора има в тая държава, щом се възхищават на позорното поведение на Цецо :)))Абе кажете ми някой друг политик от ЕНП, който да се самопокани и влети по подобен начин в телевизионно студио, по време на интервю на неговиа опонент Само Цецо може да го направи това
626
4
 
2
 
! Отговори
Анон. преди 11 години
Не се заблуждавайте че не ви следят.Внимавайте и с И мейлите си в mail.bg. Оплаках се в Брюксел чрез И мейл,че властите в Б-я не правят нищо и ми блокираха И мейл адреса( на екрана излизаше текст с червени букви). Следващия път когато пратих И мейл с въпрос към здравния министър за наказание ми изтриха архива.

Спонсорирани публикации