Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последни напъни ,на ---столетницата !
91
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четиримата на снимкта ,....са увисили барли ,като Костов ----2005г.,и бай Тошо 1989г.
90
4
 
17
 
! Отговори
Недялко преди 11 години
Ох, а аз как искам да видя краха на комунистическата партия ! След 12.05 взимам пуканки и студена бира и наблюдавам разпадането на партията ! Желая ви попътен вятър другари ! :)а
89
8
 
22
 
! Отговори
бо преди 11 години
България иска БСП да се откаже от политиката
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След изборите "цирк Станишев" ще замине завинаги в отвъдното, половината БСП ще плюят на гроба им, а народа ще си отдъхне от постановките им.
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО Г-Н ГЛАВНИЯ ПРОКУРОРГ-н Прокурор, сезирам Ви, че сделката с австрийския гражданин Хохегер е в пряко нарушение на "ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ"моля за Вашата незабавна намеса
86
10
 
5
 
! Отговори
алито преди 11 години
Платените драскачи на ГЕРБ , скрийте се , къш , къш в миша дупка .
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е тъжно да гледаш как, след като убиха всички други с ченгеджийските си номера, двете най- големи партии се самоизяждат! Вън всички милиционери и ченгета от политиката!
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко му кихнахте на това дьонме Найденов бе?А на михайловградския ром Емил?А на Трайчо Плямпалото?Дай ви на вас да ползвате дьонмета. Като на предните избори, дето се опитахте чрез какви ли не средства да прецакате СДС и накрая опряхте ди бившия им председател - Пламен Юруков - дьонмето.Проблемът ви е, червени ***, че мислите хората за прости. А те може да са наивни, но с времето се учат от грешките си. Простите сте вие, дето се опитвате да им пробутате все един номер.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министър Кутев . . ..Министър Йотова . ....Министър Курумбашев . .... Усещате как косите ви се изпра-а-вят .. .! дишайте дълбоко и равномерно ..!Майчето няма да я правим министър.Тя е готина и ще я оставим да краси парламента.
82
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешни сте платени ПАЛЯЧОВЦИ ОТ ГЕРБ хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаЖАЛКА РАБОТА!
81
2
 
4
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Пич, Господ е зает сега да си пази партията от Цветанов, оставете го на мира!
80
3
 
16
 
! Отговори
ААА преди 11 години
Все по-ясно става, че комунистите и останалите гладни чакали вият и хапят, защото са ударени в 10-та, в сърцето! Жалки напъни и вопли на комунистите!!!! :))))
79
3
 
8
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Това са по долу клановете споменати от БСП.
78
5
 
11
 
! Отговори
ив преди 11 години
Определено няма да стане това, което искат БСП! Банални ставате вече..... На всички ни е ясно, че управлението на ГЕРБ е много по-добро от това на БСП, и че ГЕРБ за 3 години и половина направиха много повече от БСП за 20!
77
2
 
12
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
.....мечтииии!...мечтай те си, то май само това ще Ви остане!...и аз си мечтая един ден да разбера, че на земята не е останал нито един жив комунист-социалист.
76
0
 
6
 
! Отговори
Селянина преди 11 години
Попитали алкохолика пие ли, той отговорил, пия, но с отвращение :) Та нашта работа същата-гласуваме,ама с отвращение.То не бяха царе, царедворци,пожарникари,седесари,комунисти,социалисти,популисти и друг некачествен политически материал.ФАКТ-България е най-бедната страна в ЕС, а тъй наречените политици,като дойдат на власт се чудят каква далавера да направят за лично облагодетелстване.Аз ще реша на 11 вечерта кого да подкрепя на бутилка гроздова със шопска салата :)
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах ги по телевизията-най-гнусните от най-противните на една маса заедно
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие ги оставете Борисов и Цветанов да се закопаят взаимно! Ама да вземете всички от снимката да се махнете и да оставите БСП да диша! Всички партии разбихте, а сега ще довършите и тази!
73
1
 
0
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
# Софийска народоосвободителна дивизия# Партизанска бригада Георги Бенковски# Партизанска бригада Георги Димитров# Партизанска бригада Чавдар# Партизанска бригада Чепинец# Първа родопска бригада Георги Димитров# Втора родопска бригада Васил Коларов# Първа софийска народоосвободителна бригада# Втора софийска народоосвободителна бригада# Първа средногорска бригада Христо Ботев# Втора средногорска бригада Васил Левски# Партизански отряд 4# Партизански отряд Август Попов# Партизански отряд Ангел Кънчев# Партизански отряд Анещи Узунов# Партизанск

Спонсорирани публикации