Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
5
 
! Отговори
Утопист преди 11 години
Борисов:"Аз ви гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве,..."И Гаранта и Гарантираният в скоро време - Под Гаранция
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ама там е и кУрнелийка-дръж мурджо -дръж
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големите смешници се наредили за снимка! Ще изплашите електората си бе!
109
6
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Преди:"Ще ги следя и слушам, и те го знаят че го правя, дори и без законно разрешение, тотален контрол над тях" Сега:"Не знам за какво става дума, да не съм луд, сега падам от Марс, подслушване - к"во е това?!?!
108
6
 
4
 
! Отговори
Cwetelina Borislawow преди 11 години
Евала на БСП-то, че съобщиха за тази северно-корейска полицейщина !Яне Флашката се ската като мишка, въпреки, че е разполагъл със съшата информация !
107
5
 
9
 
! Отговори
Dundi преди 11 години
Комунистите не могат да спечелят изборите по друг начин и за това почнаха да искат другите да се откажат.Голям смях!
106
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепям!Борисов и Цветанов - вън!
105
6
 
7
 
! Отговори
Ники преди 11 години
"Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната."Аз път настоявам цялото БСП и всички покрай тях да направят същото, защото тяхното оставане в политическият живот, не по-малко поставят под съмнение бъдещето на държавата.
104
4
 
13
 
! Отговори
божеее преди 11 години
Гледам от снимката ни гледа човека с розовите телефони и с ВЕЦ-а (дето няколко села са на сух режим заради него и с извинение ***.е не могат да си подмият)...Един млад милионер-социалист....хахахах оксиморон ли му се казваше на това?:))А иначе-ако това е бъдещ министър по-добре да се хвърля от блока или най-малкото да емигрирам..Не е смешно, трагично е..А и другите са едни мамини-сладури.........И най-странното е, че има и млади хора дето гласуват за тях.....Не е истина просто..:))
103
2
 
10
 
! Отговори
пешко преди 11 години
То и децата разбраха, че като кажеш ЦЦ разбираш, ББ и обратното. Не виждам защо се пъне толкова Найденов да доказва как те са като сиамски близнаци.
102
0
 
5
 
! Отговори
бреа преди 11 години
До бреаКРАДЦИ
101
2
 
4
 
! Отговори
бреа преди 11 години
Без политици...само търновски царици ше има , к*рви политици мръсни !
100
5
 
12
 
! Отговори
хммм преди 11 години
По неофициални данни Моника Йосифова е загубила 12 мил Евро вложения заради кризата в Кипър, голяма част от парите били на Сергей, сред загубилите са също Гергов, Петков, Овчаров и други видни представители на БСП трупали с години милони в кипърски банки и офшорки!А сега познайте защо БСП ламти толкова за власт?!Имат пари да възстановяват и ще ги вземат от народа!Да ние честито!....Дааа..И аз чух от много места това, слух ли е или не, незнам....
99
3
 
9
 
! Отговори
Дон Вито преди 11 години
Точно пък Курумбашев да се изказва кое е правилно е кое не.. Да си играе шахматните мачове Левски-ЦСКА, да си краде на тихо и да не се отваря..
98
3
 
4
 
! Отговори
бреа преди 11 години
Всички се отказвайте от политиката....цар ше има вече!
97
2
 
6
 
! Отговори
тц,тцтц....... преди 11 години
Откажете се бе, Бойко и ти Цецо, срама нямате ли? Вчера в родния и Кюстенджъл, съгражданите на осичката Мая не и дадоха думата. Яко освиркване беше, а иначе за пресконференцията добре се бяха подготвили, най-добре от всичките, цяла нощ са мислили какво и кого да клепат!
96
5
 
9
 
! Отговори
hexz преди 11 години
Комунистите не могат да спечелят изборите по друг начин и за това почнаха да искат другите да се откажат.............., а защо те не се откажат? Защо си МИСЛЯТ, че са най-добрата алтернатива за хората ?? Защо хората не ги избраха още веднъж щом са живеели по-добре при тях ?? Защо не си смениха всички кадри а и там ги гледаме едни и същи ?? Защо когато имаше скандал не сменяха министрите? ЗАЩО другари - ЗАЩО ???
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата е на път да хване къртицата от БСП, която е подслушвала. Тоя път сценария няма да им мине.
94
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВТОРИ МАНДАТ ЗА ГЕРБ!!!
93
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте как са се наредили-1.Вещицата2.Носопъпката-драпа да влезе пак в парламента-посредник на доставката за ток , собственик на мин. извори, крупен милионер 3.Прасанцето-пкове за бъдещия европарламент.4.Спинчо-големия икономист с фалирала фирма и длъжник, участвал в бордовия съвет на ЧЕЗ.*** мръсни.

Спонсорирани публикации