Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
7
 
! Отговори
gh преди 11 години
Ще ви се да се откажат.....долни комунистически мафиоти!
131
12
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.МОИТЕ РОДИТЕЛИ СЪЩО.ПРИЯТЕЛИТЕ И ТЕ.НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ.ТОЧКА.
130
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я не се дърлете с Цветанов! Той единствен от 23 години казва истината право в очи! Съдебната система не може да го гледа, че само той директно каза какви са. Всички други и лижат ... и ползват услуги-те и за яки рушвети. Със сигурност чистите правници-основата на правовата държава (ега ти основата, каквато основата такава и държавата) палят огъня срещу Цветанов. То бива нахалство, ама толкова БКП до уши в мръсотия, магистратите подгизнали, ама вой по Цветанов. Страх ги е от него, затова.
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля че абсолютно всички политици трябва да бъдат подслушвани, но от прокуратурата.Те са истинските бандити в България.
128
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, аз да си дам гласа за ГЕРБ па вие продължавайте да виете на умряло
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА-хаа вашият най-мракобесен клан в новата история на България да не би да е по-назад?
126
8
 
4
 
! Отговори
Заблуда преди 11 години
Що се заблуждавате ГЕРБ - бедни консумолци, демек ***! Ония от БСП поне се накрадоха и си знаят грешките! При тях поне имаше социална политика! А всички останали партии ламтят за залък хляб, така че трябва да изберем по-малкото зло! Аз ще гласувам за БСП, въпреки че никога не съм си и помислял за това и не съм го правил, но не виждам друг вариант при така стеклите се обстоятелства! Писна ми от гладни мутри, монополи, тотално затъмнение на мас медийте и планът Ран-ът да тече с пълна сила!!
125
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-добра предизборна къмпания в полза но ГЕРБ от тази на БКП/БСП.
124
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
хахах тия са болни ,какво искат ...?
123
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
т.нар. "левица", май я е напекло слънцето напоследък.
122
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия д.исни колкото повече дрищят толкова повече ги намразвам.
121
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спинозните вият като кучета! ГЕРБ ги докара до нервна криза!Пак казвам че българските политици трябва да бъдат подслушвани ежеминутно!!!
120
10
 
10
 
! Отговори
Дъщерята на Брендо преди 11 години
А сега и Лара като разпознае "чичко Цветанов".....Леле-Мале !!!
119
14
 
8
 
! Отговори
GL преди 11 години
- Да покажем народната си любов към милиционера Бойко Методиев Борисов на 12.05.2013 г.
118
13
 
11
 
! Отговори
Няколко въпроса преди 11 години
Защо семействата на проговорилите срещу Цветанов са изтеглени извън страната ???От какво ги е страх?Да не би да страх от Отвличане ?Що за *** се оказа Цветанов ?!
117
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутевите дрисльовци - споко бе! Шефчето е на снимка и не ви вижда.
116
8
 
11
 
! Отговори
ДалайМама преди 11 години
Това ли ви е Европейското Развитие за България !?!Такива ли са ви гражданите ?!Егати скапаната групировка !!!
115
12
 
9
 
! Отговори
При прокурора преди 11 години
Борисов:"Ако имаме 100 депутати, ще пробвам да направя кабинет"1. Няма да имаш 100 депутати.2. Колкото и да са - и те ще отидат при Прокурора !
114
1
 
2
 
! Отговори
Без коментар ! преди 11 години
Без коментар: "Държа си телефона при секретарката по време на среща", каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод разкритията на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че министрите от кабинета на ГЕРБ са били поголовно подслушвани по нареждане на бившия вътрешен министър.
113
6
 
6
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
Бокич, питай Цветелина Бориславова какво става с "гаранта" ако гарантираният сгази лука ?!Ще отговаряш за всичко, брат'чет! И пред "лошия мат'рял" и пред Прокуратурата !!!

Спонсорирани публикации