Как да различите истинския парфюм от ментето?

Опаковката и датата на производство са много важни
31 юли 2019 19:55, Иванка Гъркова
12
Как да различите истинския парфюм от ментето?
Pixabay

 Качествените парфюми са едно от нещата, от които много мъже и жени се лишават, за да спестят пари. Много често високата цена спира хората и те търсят по-евтин вариант, но той се различава значително от оригинала.

 
Парфюмите на по-ниски цени са със съмнителен състав и свойства. Докато ароматът на оригиналния може да изтрае с часове, този на ментето веднага изветрява. Да не говорим, че може да оставя петна по дрехите или да се разлее в чантата или несесера, където го държите.
 
През последните години пазарът у нас се пренасити от фалшиви парфюми. Не е гаранция, че при закупуването на флакон от 40 лв., взет от специализиран магазин, ще получите качествен продукт. Ясно е, че на улицата няма как да си вземете марков, но и търговците в парфюмериите може да ви пробутат ментета.
 
Ето няколко неща, по които ще различите истинския парфюм от фалшивия:
 
Цена
 
Цената не е определяща на 100%, но определено има значение. Не се връзвайте на промоции от сорта „2 за 50 лв.“ или „2 на цената на един“. Хубавите парфюми струват скъпо и производителят едва ли ще работи без печалба, ако ги пусне доста под себестойността им.
 
Когато видите много евтин парфюм, помислете си защо цената му е толкова ниска. Има случаи, в които някои продукти са с изтекъл срок на годност и умишлено биват намалявани. Други пък просто са некачествени и не бива да ги купувате.
 

Опаковката

 
Когато отидете в нормален магазин, в който се предлагат парфюми, има тестери, с които може да се пръскате, но другите опаковки не са нарушени. Там може да си вземете парфюм, който е в кутия, върху която има целофаново покритие. Това е един от индикаторите, който да ви посочи, че стоката е по-качествена. Разбира се, доста производители на ментета се опитват да направят почти същата кутия, но винаги има някой детайл по нея, който е по-различен.

Още за разликата между истинските парфюми и ментетата, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Парфюмерия преди 4 години
Ако търсите оригинални парфюми тестери https://testerito/ на ниска цена то разгледайте нашия сайт. Огромен избор на продукти без опаковка. Хиляди маркови парфюми и тоалетни води на едно място с големи намаления. Доверете се на дългогодишния ни опит. В Testerito има и постоянни разпродажби. Сигурно пазаруване онлайн. Бърза доставка.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си купиш такъв парфюм ще осъзнаеш защо хората си дават парите :)
8
1
 
2
 
! Отговори
Пепе преди 4 години
Истински парфюм се купува от парфюмерия в чужбина, може и от летище в чужбина. Нашите парфюмерии, дори да са истински парфюмите, качеството е като за като за третия свят..нетрайни, некачествени и пр.
7
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо трябва да дам 200+ кинта за оригинален парфюм!?Ако смърда на 200кинта,по-хубаво ли ще воня от колкото от 20?Никога не съм разбирал хората купуващи си скъпа миризливка,за мен това са пари на вятъра.
6
1
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 4 години
Оня ден гледам разпродажби на парфюми, но като видях че от 140? са ги смъкнали на 90-100? и пак не се жертвах. Прибягах до Лидъла и за 10? си взех един "Адидас".
5
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От истинският парфюм като изпиеш 1 литър - 1-на година не ти трябва ароматизатор в колата...
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 Нормален парфюм е към (над) стотина лева. ...Не позна ! За около 50 евро можеш да си вземеш мухозол , не и нормален парфюм ! Нормалните са по - скъпи , а като сложиш в сметката и логистиката до България и прочие ...
3
0
 
5
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
КУПЕТЕ ЗА ЖЕНИТЕ СИ ОТ РОМЬНИЯ ПАРФЮМ ШОНЕЛ. СЛЕД КАТО СЕ НАПРЬСКА БЯГАТ НАДАЛЕЧ КУЧЕТА И КОТКИ, ЛЮБОВНИЦИТЕ И СЬЩО...СТРУВА 5 ЕВРА НО ЗА ТОАЛЕТНАТА СТАВА
2
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
*** новина! Да търсим скъпи парфюми ни саветват докато не попаднем на някой или повече по умни продавачи на фалшиви парфюми на които цените са съвсем леко по ефтени )
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
What the ***? Нормален парфюм е към (над) стотина лева. Тоест, парфюмна или тоалетна вода. Много ясно че ще бъде с целофан и ненарушена кутия.