Ice Cube ще завладее Арена Армеец със своя Gangsta Rap

Билетите за шоуто през ноември вече са в продажба
27 авг 2019 15:48, Нели Христова
21
Ice Cube ще завладее Арена Армеец със своя Gangsta Rap
Снимки: Reuters

Той е един от основателите на Gangsta Rap-а. Заедно с Dr. Dre, покойният вече Easy E, DJ Yella и MC Ren създава една от най-емблематичните групи в HIP-HOP-a - N.W.A. (Niggaz With Attitude). Той е Ice Cube и на 27 ноември ще направи своето ексклузивно шоу в Арена "Армеец".

О'Шей Джаксън, известен повече като ICE CUBE, е изпълнител, писател, актьор, продуцент, режисьор и един от основателите и собственици, на THE BIG3 (професионална баскетболна лига за 3х3 в САЩ).

Един от най-големите му приноси за света на музикалния бизнес е групата N.W.A, чиито статут се затвърждава с излизането на втория им албум Straight Outta Compton, в който може да се открие и емблематичната песен F*** tha Police.

Самият CUBE e смятан за един от пионерите на gangsta rap-a, а тежкият саунд и провокативни текстове на N.W.A. разтърсват из основи музикалната индустрия, като през това време правят милиони продажби в световен мащаб, пишат от Joker Media.

С две думи: N.W.A. е групата, която буквално изобрети и подари HIP-HOP-а на света. Всичко това е в резултат от смазващите рими на ICE CUBE и разбира се продуцентският нюх и огромна музикална култура на Dr. Dre.

След огромния успех на бандата O’Шей напуска групата, заради несправедливото разпределени на приходите и успешно стартира мултимилионната си соло кариера.

С няколко (признати от критика и фенове) успешни самостоятелни албума, знакови роли в киното, успешни сътрудничества с артисти, като Дейвид Бауи, Trent Reznor и др. ICE CUBE се превръща в една от иконите на HIP-HOP индустрията.

…И така до днес, CUBE е един от най-влиятелните хора в бранша. Едно от доказателствата е например факта, че ICE CUBE е единственият рапър правил собствено шоу в прочутата Sydney Opera House.

Освен, че името му е в Залата на Славата (Rock’n’Roll Hall Of Fame), той е и притежател на мултиплатинени записи, актьорски роли в над 50 телевизионни и кинопродукции, като в голяма част от тях е не само актьор, но и продуцент и/или сценарист, или и трите едновременно.

Българските почитатели на Gangsta Rap-а ще имат рядката възможност да го видят на живо на 27 ноември, а поради естеството на продукцията, броят на билетите е ограничен. Те влизат в продажба от днес и ще се продават в мрежата на Eventim, касите на OMV, книжарници Orange, както и онлайн. Цените са от 38 до 78 лв.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: музикаICE CUBEхип-хопDr Dre
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо събитието изчезна от Евентим :)
15
0
 
5
 
! Отговори
окей преди 4 години
това събитие последно няма да се случва, нали?
14
0
 
5
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Айс кюб бейбе, нанана бейбе, ол дъ тайм бейбе :))) там сме!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгнали са да. Можеш ли да го оспориш? Има рапари милиардери... Фолкаджи освен с широки дупки.. Други не знам да има.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгнали рапърите в коментарите да се обясняват колко са по-интелигентни от чалгаджиите... омг...
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фолкаджийте амеби.. Пак се правят на умни. Сякаш не ви знаем, какви селлски пръчки сте 20 год :) Не съм сигурен, че мозъка ви може да осмисли, толкова много текст и бързо изказан.Хаха
10
7
 
4
 
! Отговори
anon преди 4 години
между фолк слушателите в родината и рап феновете в америка разликата в интелектуалния потенциал е никаква. нула си е нула.
9
3
 
5
 
! Отговори
Отивам !!!!!!!!1 преди 4 години
Задължително !!!!!!!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Да слушай си чалга песните за бавноразвиващи :) Обществото, което слуша рап е доста по интелектуално от вашето с чалга, както и да го погледнеш.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царя на текстовете. С Дре бяха голяма комбина, но алчността и завистта ги раздели.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам концерт на Кобзон!
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв е тоя ве ? Милиони, Бобката и Марсо са най-големите !
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е чак пък NWA да изобрети хипхопа и да го подари не света...дотогава просто хипхопа е предимно в Ню йорк, откъдето са и първите рапъри.а в Л.А дръпват напред с дре, тупак, снуп и NWA. за мен най големия поет си остава тупак.днешните трапъри и да се скъсат не могат да го задминат.текстовете в трапа днес са абсолютна безмислица.
3
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв рапар е тоя дето се снима в детски филми на дисни. Джей зи или фифти другото е плява.
2
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рапа е за напушалки без цел в живота.
1
26
 
11
 
! Отговори
Хютлер преди 4 години
Този кюнец по-добре да си стои в банановата плантация

Спонсорирани публикации