Котката, която Путин подари на Сатаке, е под карантина

Това се наложило, тъй като и котките може да се заразят с COVID-19
30 апр 2020 00:05, Нели Христова
34
Котката, която Путин подари на Сатаке, е под карантина
Снимка: БГНЕС

Сибирската котка с име Мир, която беше собственост на президента на Руската федерация Владимир Путин е поставена под карантина, съобщава БГНЕС. Той я подари през февруари 2012 г. на губернатора на японската северна префектура Акита, Норихисе Сатаке.

Карантината се наложила, тъй като тези животни също са заплашени от заразяване с новия коронавирус, разказа самият губернатор, в къщата на който е в изолация и Мир.

"Бяхме много разтревожени от новината, че случаи на заразяване на домашни котки с новия коронавирус са били регистрирани в САЩ", каза Норихисе Сатаке. "Ето защо ние направихме така, че тя да не общува с никого, освен с членовете на нашето семейство. Наистина се надяваме бързо да приключи настоящата ситуация, в която заплаха от инфекция има и при хората, и при животните."

Мир има страхотен апетит, силен и весел е, има спокоен характер. Той се разбира перфектно с шестте други котки, с които живее сега. „Това е специално за мен същество - душата ми се отпуска, когато видя муцунката му“, споделя губернаторът.

През лятото на 2012 г. губернатор Сатаке подари на Владимир Путин кученце от японската порода акита-ину, с която е известна префектурата му, в знак на благодарност за помощта, която Русия оказа на Япония след катастрофалните природни бедствия през март 2011 г. - най-мощното земетресение в историята на страната с авария в атомната електроцентрала Фукушима-1. Кученцето получи името Юме (Мечта).

В отговор от Москва бе получено рошаво пепеляво коте, което в Япония получи името Мир. Този подарък бе избран, след като стана известно, че угубернаторът обича котките повече от кучетата. Поради строгите японски закони, през 2012 г. светът беше принуден да премине под карантина в специалната зона на международното летище Нарита в Токио. В продължение на шест месеца персоналът на руското посолство редовно посещавал котката, носейки й подаръци - различни лакомства и играчки. След карантината котето се заселило в дома на губернатора.

Префектура Акита се намира в северната част на главния японски остров Хоншу. Населението й е малко под 970 000 души, основно заето със селско и горско стопанство и риболов.

По-рано в няколко страни, включително САЩ и Китай, бяха открити случаи на инфекция с коронавирус при домашни животни, включително котки. Изследователите обаче смятат, че заразяването на човек от животно е малко вероятно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнаех ,че руснаците са подали ръка на японците за Фукошима.Чест им прави.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко Алеко искаш ли секас със зелени човеци? Те са искат
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сладурански кот
18
11
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До ikar ... "МИР" е поставен под карантина защото като всяко рушко творение има "страхотен апетит" ... първо ще изяде останалите котки в семейството, а после ще налети и на стопаните си ... !!!
17
13
 
13
 
! Отговори
Ватянка преди 4 години
Масковското жуже, най-голямото жуже на земята.
16
10
 
7
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До редакцията: не използвайте гугъл-преводача или поне редактирайте текстовете след това. Какво означава следния текст: "Поради строгите японски закони, през 2012 г. светът беше принуден да премине под карантина в специалната зона на международното летище Нарита". Името на котето е МИР, което на руски означава "мир и свят", но в случая се използва като лично име, т.е. Мир е поставен под карантина, а не света!
15
11
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Той руският "Мир" е все такъв, мирен е само на думи, а иначе вещае опасност, с ракети, с ядрен арсенал, със зелени човечета, с новичок, с рицин ... а защо не и със заразени котки ... !!!
14
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 4 години
УНИКАААЛНА НОВИНА... ни котката на Путин ни путин ме вълнуват
13
14
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 16 Да живее нашата освободителка Русия , ама те не искат да живеят , а да воюват.
12
0
 
4
 
! Отговори
Валериан преди 4 години
А като е под карантина, какво му пускат, анималпланет, мишия канал или Дисни Ченъл?!?
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете Путин на мира,дайте малко въздух на руснаците,стига сте ги обирали и хората да умират от глад в Русия!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с кученчето което му подари Бойко.
9
1
 
2
 
! Отговори
До 15 от Мюмюнчо преди 4 години
Ей, само дето Мохамед няма образ, иначе всичко се връзва!
8
3
 
0
 
! Отговори
Питър преди 4 години
На японски "Мир" се произнася "Миру" Направо Мирослав
7
20
 
6
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
*** Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ,*** Е НАШИЯ ЦАР БЪЛГАРСКО НЯМАМЕ ЗРЪНЦЕ *** Е НАШ ГОСПОДАР
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тук кучетата се разхождат спокойно ,без да ги изследват.
5
13
 
19
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Путин подигра ли се с нас, когато каза, че кирилицата е дошла в Русия от Македония?Подигра се.Подигра ли се с нас, когато изпрати патриарха си да ни се скара, колко не сме им били Благодарни на руснаците?Подигра се.Позволява ли се в Русия по телевизионните им програми да се хули и обижда България непрекъснато.ПРАВЯТ ГО НЕПРЕКЪСНАТО И ТОВА НЕ Е БЕЗ ЗНАНИЕТО НА ПУТИН.Така че айде без съвети кога кого да иронизираме.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПсихотерапияКаква ще е целта на тази психотерапия? Да го научат да козирува с ла.па, когато види вожда ли?
3
14
 
18
 
! Отговори
Довольно, хватит... преди 4 години
Перманентните шеги и подигравки с Русия и Путин вече омръзнаха на всички...
2
9
 
9
 
! Отговори
Психотерапия преди 4 години
е нужна на котето - трябва да му показват снимки на фреската с Путин, Шойгу и Матвиенко в новия храм на въоръжените сили на Русия, за да се умиротвори. И икона на Путин, каквито се продаваха по руските летища доскоро. А на въпрос на "устата" си Песков за мозайката Вовата отговорил мъдро: "Някога ще ни оценят, но сега може би е рано." Тоест той сериозно очаква да бъде канонизиран. Добре, че котето вече не е там да не лудва заедно с окончателно озверялата и превъртялата руска върхушка.

Спонсорирани публикации