Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
много силни наркотици взима момчето!
355
0
 
1
 
! Отговори
Ах преди 1 година
Клоуна пак се е тадрусал.Омръзна на всички .Крайно време е да престане с неговиге истерии.Някой да е чул,че Насрайна е платила да оръжие???Няма такова нещо.Саво аванта иска.ЕС му даде над 50 милиарда и още иска.Великата насрайнска армия губи много хора,а тоя наркоман се взема за велик военен гений..Крайно време е ЕС да се осъзнае и да му резне кранчето.Заради *** цената на газа минава 2700? за 1000 кубика.Не искам народа ни да страда заради тоя наркоман.Долу Украйна!!
354
0
 
2
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Този отново сънува.С този цирк и безочие не виждам от къде му се привижда победа.Да проси милост от народа на Украйна и да се договори с Путин. Ако продължава в това темпо ще загуби много повече.Този вол рие и на гърбът му пада.Дано по скоро го махнат и да приключи това защото ще доведе всички нас до неспособността да си покриваме разходите при тази инфлация която доведе Европа този клоун Зеленски.
353
3
 
5
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Манипулатор!
352
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** смотани ежтемиуя
351
4
 
10
 
! Отговори
Малиййй... изненадаа преди 1 година
Жената на Зеленчука го събужда по сред нощ: Търси те Путин ... казва тя!!! По кой телефон... пита той!!!! На вратата... казва тя!!!!
350
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сега е време НПО тата да бъдат запрещени. Всички беди са от там.
349
3
 
14
 
! Отговори
на черешата преди 1 година
Брендо явно му доставя суперчисто брашно.
348
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мъже са се "откупили" но видях един младеж с военни дрехи, сигурно е бил отпуска.Техните го изпращаха. Баща му беше ядосан. Много неудобно.
347
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антилайковете Титанично не бачкат, все тая.
346
4
 
21
 
! Отговори
Николай преди 1 година
Много ми е интересно този индивид с какво го друсат а още по интересно дали то знае
345
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е ТИТАНИЧНА личност на фона на съвременните политически лилипути!!!
344
10
 
34
 
! Отговори
Емил СТЕФАНОВ преди 1 година
Ненормален клоун...
343
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Придворния шут на семейство байдън
342
12
 
50
 
! Отговори
Д.Димитров преди 1 година
Хиляди негови сънародници изгубиха живота си заради неговите палячовски амбиции! Казвали че искат мир!? Кога? Къде? Кой? Сега пък искал победа!? Каква? Над кого? Защо? Колкото по скоро го ликвидират него и съмишлениците му токова по скоро ще настъпи мир!
341
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е пътник. Ще виси с Олена, като дуче и петачи. Затова, че срина Европа.
340
6
 
37
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Докато има свежи пари от САЩ и пушечно месо...Първото се печата,но второто е на привършване.
339
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън, дрън, дрън ... а, на фронта умират, бедните и неудобните. Като гледам около нас колко украинци (мъже) има и как ама хич не мислят да се връщат и още по малко да се бият за теб. Иначе го докарваш на лаф, драматизъм, борбеност, извъртяни лафчета пропагандна психология ... маркетинга ти е добър, става за някоя голяма компания да баламосва балъците и да им взема парите.
338
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има келипир Киропешкиро ще литне до Киев ако офицялно се обяви Световно първенство за залавянето на Зеленияглист. Учете се от Киро както и да му викат. Това е нашият Петкан, Нашият Бульон Маймунгъзаусен, Нашият всичконсен ФонДелЛайнарен, но верен на баща си, сладкарската индустрия и няколкото деца от обкъжението му. Еееех ако Кирил Петков беше поне малко от малко като Зелленски, верно некои щеха да умрът, но други 3-4 мильона щяха да се спасят в Европа
337
6
 
34
 
! Отговори
Руски територии преди 1 година
Одеса е руски град

Спонсорирани публикации