Силата на духа: След кошмара Костомаров отново на леда с Навка

Той танцува и със съпругата си Оксана Домнина
18 дек 2023 14:43, Елка Василева
34
Силата на духа: След кошмара Костомаров отново на леда с Навка
Кадър: YouTube

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров излезе на леда с партньорката си Татяна Навка във вечерната програма на шоуто, посветено на 50-годишнината на Иля Авербух, съобщава ТАСС.

През януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония и беше поставен в медикаментозна кома. Заради сепсис получава сериозни проблеми с кръвообращението. През февруари стана известно, че той е с ампутирани два крака по колената и без пръсти на двете ръце.

Навка и Костомаров изпълниха програмата "Кармен", с която спечелиха титлата на Игрите в Торино 2006. По-рано в дневната програма на шоуто Костомаров излезе на леда на кънки в номер с участието на съпругата си Оксана Домнина.

"Днес Иля вдъхнови Роман да излезе на леда. Рома, много се гордея с теб. Ти си пример за всички нас", каза Навка.

"Не мога да повярвам, че облякохме тези костюми 18 години по-късно. Ние вървяхме към този ден много дълго - състезавахме се заедно, нашата младост никога няма да бъде забравена. Това бяха невероятни, страхотни изпълнения. И това е благодарение на теб, Иля", добави тя.

"Още веднъж ви благодаря за посрещането. Както обещах, излязох на леда. Много благодаря на моята прекрасна партньорка Татяна", заяви Костомаров.

На 11 декември той публикува видео в социалните си мрежи, в което показва първите си тренировки на леда. В неделя Костомаров и екипът на шоуто "Авербух" участваха в юбилейното шоу, което се проведе на леда на московската "ВТБ Арена".

46-годишният фигурист заедно с Татяна Навка стана шампион на Олимпийските игри в Торино през 2006 година. Двамата са също двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финалите на сериите Гран При.

Иля Авербух е режисьор, хореограф и продуцент на най-грандиозните спектакли на лед в Русия. Той е също олимпийски вицешампион от Солт Лейк Сити 2002 в танцовите двойки с Ирина Лобачова, както и световен и европейски първенец.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поздравления и за жена му, любовта на партньора е също от съществено значение.
23
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 4 месеца
До Администратор:Прегледайте си нещата. Аз не съм избрал името към този когото коментирам.Той сам се е назовал Анонимен .елеш .Иначе , и вие сте като него.
22
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 4 месеца
До анонимен *** Изключително съм доволен , че сам си се определил .В бъдеще може да надграждаш.
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боли ме флекса за Костомаров и Навка! А кви бяха пък тия?!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без да съм русофил, факт - това е най-великата школа, специално във фигурното пързаляне(руската). Или поне беше, по времето когато тези двамата триумфираха като шампиони. По красота и сложност на хореографията нямаха равни - в танцовите двойки и при мъжете доминираха руските фигуристи. А Костомаров по това време беше най-секси фигуристът при двойките!
19
7
 
2
 
! Отговори
КВИ СА ТИЯ? преди 4 месеца
?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Флекса си играе, кервана си върви.
17
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слава Украiн!
16
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние българите не се интересуваме от фигурното пързаляне в китайските колонии. Защо я пускате тази глупава статия?!!?
15
1
 
14
 
! Отговори
До asd преди 4 месеца
Вътре болничен сепсис се хваща точно в болниците, дори в най- престижните клиники, заради недостатъчно добре поддържана хигиена, или чрез други болни пациенти, не е от самолекуване! Никъде не е споменато, че Костомаров се е самолекувал, за да го упреквате! От сепсиса животът на пациента може да е застрашен. Браво на Роман, пребори се!
14
4
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 4 месеца
Дали е бил с костюм :D
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спомням си колко еврогейберасти злорадстваха по този повод! Роман е доказателство за силата на руския дух и вярата в доброто!
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Международният олимпийски комитет В СТРАХА СИ изключи всички спористи инвалиди от РФ до достъп до олимпийските игри. ВСИЧКИ.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имаше един украинец, Алексей Журавко, роден без крака и без една ръка, придвижваше се сам на саморъчно направена количка, беше депутат в украинската Рада, укронацисите го взривиха с бомба.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има един от Белорусия - Алексей Талай, като тийнейджър неизбухнала бомба от втората световна му откъсва и двете ръце и двата крака, остава само част от ръката, сега е активен бизнесмен, и спортист на параолимписките игри, плуване, има прекрасна жена и три деца, не използва никакви протези. Участва активно в СВО с доставки на помощи и материали за Донбас, в Украйна го търсят да го убият.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Покрай огромната трагедия на свероизток от Бългхария "развитият запад" в желанието си да накаже неподчиняващата му се Русия, спря да пзнася за Русия висококчествени протези. Това отначало беше проблем за РФ. Постепенно апочнаха само да правят протези на много високо ниво. Още повече, че се наложи да се прилагат на стотици, може би хиляди хора. Сега медиицината,свърана с травматология, силно, много силно се разви допълнително,А за еоенно-медицинския унив. напливът е огромен,Имат и полево обучение
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
" с ампутирани два крака ПО колената".... Това ли е нивото на БТА ? "По колено" на руски занчи до колената. Отново мързел, отново неежество, отново липса на префесионализъм.
7
9
 
2
 
! Отговори
asd преди 4 месеца
До какво води самолекуването и отричането на медицината. Много хора така си правят експерименти със себе си и се хвалят колко са умни и голяма работа и накрая - сепсис... Абе не разбрахте ли, че няма да измислите топлата вода?
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Силата на човешкия дух, когато излезе извън ограниченията на тялото! Мога само да завиждам благородно за такава сила на духа, и тук няма значение каква националност е човека. Защото това е човек с главно Ч. А хейтърите тук са просто едни нисши създания пред този великан и те никога няма да постигнат и 1/1000 от това, което е постигнал той!
5
5
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
Уникално! Силата на духа!

Спонсорирани публикации