Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако

Сингапурският паспорт оглавява класацията
111
Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако
Снимка: БГНЕС

България остава сред държавите с най-силните паспорти в света според Henley Passport Index, предаде БГНЕС.

Страната ни заема 14-ото място с безвизов достъп до 177 дестинации от общо 227, като споделяме мястото с Монако и Румъния.

Сингапурският паспорт оглавява класацията от месец юли насам, което позволява на притежателите му да пътуват без виза до 193 дестинации. Второто място е отредено на Япония със 192.

На третата позиция са класирани цели 7 държави - Финландия, Франция, Германия, Италия, Южна Корея, Испания и Швеция.

Що се отнася до балканските страни, Гърция е на 7-мо място, Сърбия на 36-о, Северна Македония и Черна гора на 43-о, Албания - 43-о, Босна и Херцеговина на 48-о, и Турция - 49-о.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: паспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разменям го с който иска даже за тоалетната не става че са му хлъзгави страниците....Бих приел даже Македонски паспорт...и там стандарта е по висок от БГ....Какъв късмет съм имал да се родя в тоя ке ***....
91
2
 
3
 
! Отговори
Тука има-Тука нема преди 4 месеца
Издръжлив е защото са му по-дебели страниците,и от нередовното ползване си е все нов със чистите странички.А на тия от другите Евро-членки,като им видиш тескеретата на нищо не мязат.Все едно гладно куче ги е дъвкало.И по този показател ги бием западняците със смачканите тефтери.А и най-важното,париси требва да имаш.Ама от къде?!
90
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
До Анонимен Чужденци като сирийци, македонци, афганистанци и украинци ли ? Нещо май си прекалил с татювата си люта рикия. Класацията е ТОЧНО за това къде могат да ходят без виза собствениците на тези паспорти а не кои етноси и нации имат интерес от такива паспорти. По този твой показател нашия паспорт е на дъното на класацията . Освен едни македонци, които все по-малко и по -малко се интересуват , НИКОЙ друг не изгаря от желание да си вади български паспорт. Би трябвало да си го разбрал.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ха ха хаСилата е в това, че чужденци биха искали да имат български паспорт, за да могат да пътуват до 177 държави. С други паспорти могат да пътуват до по-малко държави. Затова им е интересен. Никой не говори, че българите трябва да имат осигурена финансова възможност да пътуват както си искат до тези държави.
88
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
А в класацията за възможностите на притежателите на този "най-силен" паспорт да пътуват в чужбна КЪДЕ СМЕ ? По хвалби е ясно че сме на първо място ... а реално ?
87
4
 
9
 
! Отговори
. преди 4 месеца
Утре си взимам супер мощния български паспорт и отивам да видя как живеят нашите северноатлантически партньори , о не чакай забравям , че сме добри партньори за купуване на стари самолете и да изпращаме селинджъри в пустините , но не и да имаме безвизов режим , ние и още 2 страни в целия съюз , като едната от тях е Кипър и реално е заради несигурноста там.
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали точно това направиха азиатските навлеци - СССР след идването на Сталин и въвеждане на Крепостничеството - колхозите по българските земи - унищожаване на Българските Ковбои - селяни - СТОЖЕРИТЕ И ОСНОВАТА НА БАЛКАНИТЕ и успяха, чрез комунизма .... сега вече БЪЛГАРИНЪТ няма своя собствена земя ...комунистите и станаха собственици .... внуците на тия селяни са дали под рентуване на комунистите земите си на своите дедовци и така .... всички тия внуци искат да живеят сега на друга земя
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние Българите...никога не сме биле и никога няма да бъдем втора ръка народ, понеже ние сме в основата на: "Българите - това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха. че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът." Магнус Феликс Енодий, 486г. "Българите и Световната Цивилизация" - Франсоа Митеран!
84
1
 
6
 
! Отговори
Срам преди 4 месеца
А Българската държава е на точно противоположното положение !!!!
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, след такава класация , какво- нима пиенето и яденето ще станат безплатни ? Хората , като нямат пари, и първи да сме, все тая. Важното е, че много кметове, политици и управници крадат милиони, а никой не ги наказва. Ей, на това му викам управия - да крадеш и да продължаваш да крадеш.
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Отаговор на въпроса "И какво ше стане ако отиде цяла БГ в Америка? Бълха я ухапала. Идеята ние да сме втора ръка народ." Истината е че ако всички народи от Балканите се преселят на Американска земя....То от Европа няма да остане нищо! . Ние Балканджиите сме стожера на Европа да не бъде подметена от Азиатските навлеци на - Данайците, Куманите - Османци, Куманите - Московски Комунисти.....
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И какво ще стане ако отиде цяла БГ в Америка? Бълха я ухапала. Идеята ние да сме втора ръка народ
80
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До дедо Ташунко ...Ако нашето Българско Внуче - Америка отвори без визов достъп на народите от Балканите - целите Балкани ще се пренесат там.... понеже на Балканското население му е втръснало да бъде под Данайско, Куманско - Османско и Куманско - Комунистическо Московско Робство..... и именно това е причината за да има визи!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що не мога да отида в Америка тогава?
78
1
 
15
 
! Отговори
Ганчо Мамуля преди 4 месеца
Къде са тия с белите престилки да приберат автора
77
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Камелче, защо ме триеш. Можем ли да литнем за САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия и т.н. без виза?
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КИРО ХАРВАРДА С БЪЛГАРСКИЯТ ПАСПОРТ ИЛИ С ТОЗИ НА КЛЕНОВИЯТ ЛИСТ Е ЗАМИНАЛ ЗА КАНАДА ПО ПРАЗНИЦИТЕ ЗА КОЛЕДА??!!!...
75
3
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 месеца
До 90% ромки от българия искаш да кажеш
74
12
 
6
 
! Отговори
90% преди 4 месеца
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
73
9
 
6
 
! Отговори
Сезгин преди 4 месеца
И българския лев е най-стабилната валута в света мухахаха.........