Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно ли се е изтеглила?На мен ми се струва че бяга
502
0
 
7
 
! Отговори
Панчо русофила преди 2 месеца
Братушки, пленници ще вземате само тогава когато украинските войници се предават с пълно оръжие.Когато стрелят по настъпващите братушки и се предават, когато свършат патроните пленници не се вземат, както каза нашият верен приятел Кадиров.
501
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американците се чудят как да направят така, че Абрамсите да стоят само в тила...Всеки Руснак ги търси - това е най-лесната печалба на пари. Абрамсите се оказаха едни тенекиени кутии с оръдие! Поръчките за нови абрамси от Съюзниците на САЩ почват да отпадат. Купуващ танк за 10 млн а всеки геймър с дрон за 1000 долара го прави на скрап хахаха. Посолството днес какво е наредило да се лъже впрочем? Русия е загубила 5 трилиона войници а *** има един ранен?
500
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Русия е загубила 70 от танковете си 90 % от Самолетите си и 50 от армията си а ЗелениятНарко само 30 хил...за какво ревете ЕвроПедерунгелАтлантици..до седмица Хунтата на Киев ще превземе Москва...Опс обърках се днес ново "преместване" на ОрдитеОркоДебили...и днес се местят на Запад. Логиката на АмериканоДебилнитеТролове липсва. Лъжа след Лъжа. Навални - опс лъжа, А-50 - опс нова лъжа. Всеки ден Русия им бие канчетата всеки ден измислят нови лъжи!
499
1
 
2
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 месеца
Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.ПРОПАГАНДА ОТ ЗАПАДЕН ГЬОБЕЛСОВ ОБРАЗЕЦ... ТЕ И ПРЕД ЛВОВ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ БОРЯТ ЗА ПОБЕДА И ОБРАТ ХАХАХАХА
498
1
 
5
 
! Отговори
ОТСТЪПАТЕЛНА ЛИНИЯ преди 2 месеца
"Новата отбранителна линия" на ВСУ: Бердичи - Орловка и Очеретино - Прогрес е напът да бъде разкъсана, още преди да е стабилизирана. Ще стане ясно до 10-тина дни.
497
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте още Абрамси, руснаците ги издирват, премията е 100 000 евро. Байдън, Шолц, дайте танки, сцуки! Муахахахахааа!
496
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "До тук рашките са изгубили над 2759 ТАНКА (всеки един документиран със снимка)" Приемаме това за истина. Случайно да знаете че от 2022г нови Т-90, Реновирани/Модернезирани Т-72Б3 и Капитално темонтирани Т-72/80/90 са предавани на армията повече от 100 танка ВСЕКИ МЕСЕЦ. Освен това има трофеи и ремонти на ЛНР и ДНР. Разбирате ли РФ икономически успя практически да възстанови загубената бронетехника. Колко са загубите на ВСУ в бронетехника?
495
2
 
8
 
! Отговори
Вай,вай,вай преди 2 месеца
ти да видиш.Контранаступа и перемогата се превърнаха в контрабягствао и изнемога.
494
0
 
0
 
! Отговори
До 493 НЕГРАМОТНИЯ преди 2 месеца
Остават все по - амортезирани . . . . грамотно написано се пише амортИзирани! Не съм чел по нататък! Не знам каква е мотивацията на неграмотните да дават съвети? Тези от парламента взимат поне яко пари, а 493 с пръст отзад!
493
2
 
16
 
! Отговори
Миле преди 2 месеца
Наро да почнат да правят танкове за украинците с една предна и пет задни скорости
492
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво отстъпление, те направо си бягат, руснаците едва ви догонват, че има много леш да почистват.
491
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ са гениални стратези. Честно казано ди мисля, че позволяват отстъпление на Украйна, за да заблудят руснаците и да ги накарат да си вярват и после да ударят.
490
2
 
23
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 месеца
От 2014 до сега нищо не са построили и си мислят че за 1 месец ще изградят отбрана.Няма ли един а акъл в тая армия да обърне ракетите към парламента в Киев?
489
1
 
26
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Най добре да почват да строят отбранителна линия във Лвов
488
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано братушките да дойдат и в България.Има една малка, но креслива шайка, която плаче за Сибир.
487
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 494Руската икономика се оказа в пъти по-добра от Западната хаха)))Кой го казва,, Росстат" ли? Едно време по телевизора ни лъгаха, че сме изпревалили целият свет и вървим по пътя на развития социализъм. А то накрая какво станаа?!
486
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 485Русия произвежда повече танкове отколкото губи. Украйна произвежда 0 танка))) Само при Авдиивка, руската армия е загубила за по-малко от 5 месеца, 214 танка, потвърдени от сателитни снимки и над 300 БТРа и БМПта.За година време загубите на фронтовата линия едва ли са по-малки от 1000 танка
485
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 493И един мармот завива шоколадче в станиол...много много си заблудено...спри да гледаш БТВ/Нова. Нищо, вярвай си. Руснаците с лопати и без муниции разнебитиха НАТО-вци и смляха абрамси и леопардчета. Придвижат се бързо, всеки ден по няколко града/села падат. Харков се евакуира а цените на имотите там са на 1% от реалната цена - хората не вярват на Западната пропаганда като теб! Руската икономика се оказа в пъти по-добра от Западната хаха
484
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 485Русия произвежда повече танкове отколкото губи. Украйна произвежда 0 танка и когато загуби танк той просто няма откъде да се появи отново))) Русия, преди войната произвеждаше нови около 170танка годишно.Медведев даде заповед 1500 годишно и всички руски икономисти паднаха от смях. Реално мах. 600танка и то ако работят на 3 смени. РА воюва предимно с резервите от стари танкове от които 40% са унищожени.Остават все по - амортезирани и стари нуждаещи се от основни ремонти и модернизации.

Спонсорирани публикации