Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?

Ще има опит за кабинет в това НС, прогнозира Първан Симеонов
29 ное 2016 11:37,
123
Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?
Снимка: архив Министерски съвет

Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, той би бил формирал успешен управленски тандем с президента Румен Радев, прогнозира политологът Първан Симеонов.

Според него двамата биха се сработили, защото за Борисов би било добре да има контрапункт. Политологът обаче смята, че по-големият проблем от това дали биха се сработили, е дали хората биха заложили отново на Борисов.

"Винаги е добре да има власт и в нечии други ръце, защото ако властта е само в твоите ръце, опозициите се пренасят вътре в теб, няма кой друг да е лошият", каза Симеонов. Според него Борисов знае това и си е патил от него.

Още по темата

"Не мисля, че ще има проблем със сработването с Радев. Мисля, че ще има друг", каза още политологът пред "Фокус".

Той смята, че проблемът на Борисов е, че след първата загуба неговата магическа сила и "всепобеждаващост" е изчезнала. "Не знам дали той има авторитета в обществените очи да бъде още 4-5 години министър-председател. Това е по-важният въпрос - не дали би се сработил с Радев, а дали българите биха го позволили", каза още Симеонов.

Според него Борисов трябва да си отговори на този въпрос. "Отговорът, който си даде с номинацията на Цачева, е грешен. Той каза: "Сега Цачева може да вземе поста, след пет години - аз". Оказа се, че може би и за самия него вече е късно, камо ли за Цачева", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че са нужни повече изследвания на нагласите на хората за по-точни прогнози. При всички положения обаче в очите на хората загубилият често продължавал да губи в очите на избирателите.

Симеонов прогнозира, че ще се направи опит за съставяне на още едно правителството в рамките на този парламент. Според него президентът щял да връчи третият мандат на Патриотичния фронт.

"Спокойното преминаване на властта от едни ръце в други е основен белег на демократична зрялост на обществата. Аз съм много сериозен противник на това да говорим за тежка политическа криза и ме е страх, че някой дори насърчава усещането за криза, за да може след това да се надява на по-добър изборен резултат", каза още Симеонов.

Той не изключи в напрежението с мигрантите някой да вижда политически ползи във връзка с националистическата вълна, която залива и България.

Според Симеонов, ако се стигне до служебен кабинет, Радев вероятно ще направи малки промени в него, когато встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там одобриха ли тоя тандем?
101
3
 
8
 
! Отговори
роко преди 7 години
Никога повече такъв премиер и компания, не ги искаме!!!
100
3
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Радев не се е скрил никъде просот не е ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ, а само ИЗБРАТ ТАКЪВ.неговият мандат започва на 22.януари и тогаав ще съдим за постъпките му. Боже колко пъти да се обясняма на ***-ло-ум-ни гербери. по същия начин към настоящия момент отговорностат вес още се носи от правителството В ОСТАВКА на Бойко Борисов.
99
1
 
5
 
! Отговори
Първан Симеонов преди 7 години
чува ли се какви глупости говори?Борисов вече каза че ГЕРБ няма да си комуникира с Радев.Много искам да видя ако спечели пак властта как точно ще състави правителство, ако Раден откаже да им приеме делегатите, при положение че той утвържздава правителството?Бойко малко не е в час.той сега тръгна и среущ Плевневлиев, Плевевлиев не исакше да съставя служебно правителство за 5 седмици,Бойко тръгна срещу патриотите.
98
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
престанете да слагате навсякъде този *** пожарникар.президентска република без герберасти
97
6
 
12
 
! Отговори
Я па тоя! преди 7 години
Борисов и Радев тандем?! Ай стига бе! Радев е къде къде над Борисов! Ич не си и помисляйте.
96
8
 
2
 
! Отговори
Хитър Потър преди 7 години
Въпроса е : Как двама слугуващи/не на нашия народ.../да слугуват...на двама господари...и на Русия, и на САЩ...??!
95
10
 
5
 
! Отговори
П.М. преди 7 години
Ще попаднем в лоша комбинация на ботаниката: тиква-премиер и кратуна-президент .
94
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген Борисов-генерал от МВР фактически ръководител на репресивните органи ,Ген Радев офицер от кариерата главнокомандващ БА,плюс кохорта от бивши офицери от Силовите министерства означава ХУНТА.
93
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съскайте и се гърчете соц усойници, НАТОвския ботуш ви мачка
92
3
 
1
 
! Отговори
хм преди 7 години
До анонимен 105 да се чете
91
2
 
2
 
! Отговори
хм преди 7 години
До Анонимен 106Нещо не ви издържат нервите, май...
90
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАДЕВ СЕ СКРИ КАТО МИШКА, БСП ОТНОВО СЕ ПРОВАЛИ
89
2
 
9
 
! Отговори
сссс преди 7 години
Съскайте, пепелянки и усойници г..бави- гърчете се.
88
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ
87
6
 
19
 
! Отговори
криста преди 7 години
Какви водевили, пасквили и прочие кадрили реди ББ - няма ли кой да му каже, че е персона нон грата ??? Направо нямам думи - като кърлеж се е вкопчил и проточил хобота да смуче и яде...
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди малко стана ясно от изказване на Борисов,че щял да подкрепи патриотите ако направят правителство,защото и те го били подкрепили.Поредната далавера с цел запазване и по-дълго консумиране на властта.,А вий,вий сте ***.и,/които гласувате за тях/както е казал поета.
85
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв тандем,бе хора.Току що Борисов злобно се изхрачи върху ген.Радев,че не бил присъствал на КСНС.Разбира се,че няма да присъства.Има си все още действащ президент,все още действащ премиер и лидери на политически партии.Като встъпи в длъжност,новия президент ще има достатъчно време и да се изказва и да взема решения,според пълномощията му.
84
1
 
9
 
! Отговори
Охоо преди 7 години
Продължавам да се чудя на хората закачили се на въдицата, че Президентът може да бъде контрапункт на Правителството и негов коректив. Президентът няма абсолютно никакви правомощия е тази насока и има само едно вето, и някой и друг консултативен съвет /наблегнете на думата консултативен./ И в този ред на мисли се чудя дали Корнелия се надява да спечели Парламентарните избори и да управлява, след като думите са нейни, че не бива цялата власт да е в ръцете на една партия /Правителство и Президент/
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквана прегръдка между ГЕРБ и БСП. Кой разбрал, разбрал.

Спонсорирани публикации