Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

Той ще отстоява идеята за върховенството на закона
10 окт 2021 14:22,
143
Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма
Снимка: БГНЕС

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички", заяви пред БНР кандидатът за президент и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия", коментира той.

Още по темата
"Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането.Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", допълни проф. Герджиков.

Той смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй".
По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз кандидатът за държавен глава подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Николай Вълчев преди 2 години
Роско 2. Само *** може да Сложи всички Ядрени Мощности на едно Място!? И само *** може да отрича очевадната колаборация с ГЕРБ!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А парите на алма матер по договор с маика си ще вьрне ли
101
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 2 години
Съгласен съм. Няма сделка - *** патийно поръчение. Нещата би следвало да се назоват конкретно.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво като не е игра; футбол с бистришките тигри. Та той е Тайгърът на седемдемте Университета и 16 Факултета, Рекаталуидната му смелост е пословична. Казвайки ясно и виско своето НЕ, той ще си навлече технолгиите спо които Мишо Биров и Ваньо *** се скриха от България. Я вижте Цецко, кефи си се човекът, но това е защото има декюмент че можа да го прави по отношение пръчоветесвинетегалфоните дъдъдъ. А професорът с интелект ще постигне всичко което може и му е необходимо за да светъл живота му
99
0
 
1
 
! Отговори
Смелост се иска преди 2 години
Ето смелият човек който реално по най ***-професорски начин изрече културно суверенния си откат от услугите на ГЕРБ. Именно за това хората ще гласуват за него въпреки малките му отклонения в личен план, семйни задълчения и администрирането на Университета. Всек Професор говори. Ректорът на Университета е това. а там щипнал 9 каймета за мама- и кво. дал ги е на жената която е родила, отгледал и възпитала Рекора.Е и кво като се поувлякъл по красивия одеколизиран преписвач крадящ стр от колеги
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков вЕрваме ти !!!!! Имам един въпрос към голямата торба с лъжа????Както каза, че никога не е имало робство в Родината ни, а само ПРИСЪСТВИЕ, защо Сърбия, Гърция и др. твърдят обратното...?!?!
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ..как лъже ,вече децата ги разбраха )а кой плаща кампанията ти ?
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТанасВойвода трябваше да дойде зада раззберем какво биологи1но недоразумение за Българската държава и историе бе съществуването на Росен Плевелев на президенстския пост.
95
3
 
5
 
! Отговори
синхронизирано! преди 2 години
Герджът е толкова силен, че не му е нужно ГЕРБ да го гали. За това ГЕРБ да се съсредоточи върху парламентарните избори - там е законът и силата, там е икономиката и парата, там е беззатвоорието за заслужилите и стабилността на синхронизираното управление на България.
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е първото Борисов или Герджиков? Отговор: На лъжата книгите им са къси. ГЕРБ фор евър децакопелета никога няма да бъде доказано че едни нормални хора, политици и съзидатели че са ииотиоткласа. ГЕРБ е светлината. ГЕРБ е кослорода, Герб е реката, гората и полето. Герб е и житото и виното и месцето. Герб е кученцето, котето и козлето. Затова начервения случайник мяза от всякъденапедал със силнопедераскоразклонена О, о-бразна срамна устна. Гласуваш за Ректора - гласуваш за светлината.
93
10
 
9
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Проф.Герджиков не е нужно да се обяснявате на посредственици и пр-ост-и хорица Каквото и да кажете ,те ще отричат и ще дрънкат техните си безумия.Такива не заслужават внимание
92
8
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
"Проф. Герджиков:... Той ще отстоява идеята за "върховенството на закона"... Най после един от всичките който открито заяви своята кауза ако бъде избран за БГпрезидент!
91
9
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какво трудно е да се проумее, че Борисов не е поставил никакви условия? Естествено е , че трябва да се махне Радев, защото той е просто вреден за държавата! Няма по-голямо условие от това, в Президентството да се върне...НОРМАЛНОСТТА ! Мисля ,че за това няма да е необходимо усилие от проф.Герджиков!
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков професор ....майка професор ,съпруга професор ,синът слде няколко години и той професор ,титли като топъл хляб )
89
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов го.представи преди седмица ,защо лъже професорчо ,и кой е кандидата от герб като ти не си ,заради тая постоянна лъжа ще те накажем с наказателен вот не ти прилича да лъжеш
88
8
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Гще глаувате за Радев, а забравих вие сте от За новият морал и почтенност както го разбират комунистите деерб били крали 12 години и за това нямало да гласувате за него. Интересно ще ми кажете ли колко десителртия са крали и крадат комунистите тъй като вдички олигарси са техни и тогава как така
87
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков е най-добрия кандидат. До сега Радев бълва само змии и гущери. Гледам Панов вчера също почна да обижда и да хвърля компромати. Не се ли научиха, че с оплювяне не става тая работа в цивилизования свят? А за Истанбулската конвенция и за браковете на гей двойките е на Панов подгласничката, която се натиска за зам. президент забравих и името. Каза си го жената на пресконференцията.
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът е за Истанбулската конвенция... Оттук насетне може да си представим другите му идеи.
85
8
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
От сега започна да лъжеш мазна фигура.Длъжник си на Боко.
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е първо?Герджиков сам е решил да се кандидатира или ГЕРБ са му предложили да се кандидатира?