Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител

Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент, каза още той
9 ное 2021 21:40, Нели Христова
271
Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков отговори с писмо на репликите, разменени задочно вчера в Хасково между него и президента Румен Радев.

"От медиите разбирам, че след като за пореден път не събрахте смелост да се явите на дебат с мен, от другия край на Хасково сте ми дали някои съвети. Препоръката Ви да не повтарям думите на Бойко Борисов е странна, защото никога не съм повтарял чужди думи. Аз съм филолог, познавам добре българския език, не ми липсват и идеи, затова не ми се налага да заучавам наизуст написаното от други хора". Това пише кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков до президента Румен Радев, съобщиха от Инциативния комитет.

"Това е странен съвет също и за това, защото Вие сте този, който започна да повтаря моите послания - същите, на които отначало се присмивахте. Когато заявявате, че е изключително важно да имаме работещ парламент и правителство, Вие повтаряте моята основна теза, но на Вас тя не Ви отива, защото Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент и редовно правителство", пише Герджиков.

"Вие не можете да бъдете обединител, защото именно Ваша е и отговорността за разединението на българските граждани. Но най-важното е това, че Вие отбягвате дебата с мен дори от разстояние. Вие не спорите с мои тези, а се опитвате да ме дискредитирате, като ме идентифицирате с други личности. Вашата лична омраза и вендета срещу Бойко Борисов отначало се прехвърли срещу партията му, а сега искате и в президентските избори да измести важното - дебата за бъдещето на България", пише още кандидатът за президент.

"Не допускайте с икономиката да се случи това, което стана със здравната криза - след месеци на бездействие вече никакви мерки не могат да помогнат. Ако сега не вземете мерки за спасяване на бизнеса, ще стане късно и за икономиката", заявява Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, преди да се захванете за някаква работа помислете какъв ще бъде ефекта от нея. Вие се захванахте като кандидат-президент на ГЕРБ може би с амбицията да обедините повече хора под егидата на ГЕРБ без да отчетете, че начело на тая партия е лице с ниско ниво на образование- пожарникар от Милиционерска школа, с ниско умствено ниво и алчен за власт.Единствената партия, която се съюзи с ГЕРБ, е ДПС начело със сричащия бълг.език Карадайъ. Какви успехи ще отчетете? И двете партии са в изолация
211
3
 
4
 
! Отговори
Да преди 2 години
Предпочитам Луна пред теб.
210
2
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Много си мазен, лесно палиш пред журналистите дори си позволяваш да им се караш, я по добре се върни там от където дойде може да си по полезен.Изборът на Борисов отново е грешен.
209
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Какво не можете, всички знаем!Кажете какво можете .......!Това не е дърводелски цех , а държава с всичките и плюсове и минуси, проблеми и казуси от всякакъв вид и род!Така че адмирации за кандидатите, а на победителят кураж и мотивация, до следващия мандат, не повече !
208
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя който лъжеше два месеца че не е от герба ,ще ставал обидинител между ДПС и ГЕРБ )
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много злоба и неистини.
206
18
 
12
 
! Отговори
Жотев преди 2 години
Сбогом,Радеф!
205
4
 
6
 
! Отговори
До 245 преди 2 години
Не говорим за щастие, говорим за стабилност и вървене напред, дори и след другите европейски държави, които винаги са били пред нас. Ти какво си мислиш, те ще спрат да ни изчакат? Стига с това клише, последни! Сравнявай България преди и сега! Не сравнявай България с други страни, които са пред нас от времето на османците!
204
6
 
9
 
! Отговори
До анонимния 244 преди 2 години
Къде бяхме преди година? Къде бяхме преди 12-13 години като захапа тиквата? Най-бедната държава в Европа с най-ниското заплащане и най-ниския стандарт на живот, държавата с най-ниска раждаемост, с най-болно население, с най-ниска продължителност на живота, с най-висока неграмотност, държавата в която 50% от населението няма достъп до канализация или годна за пиене вода. И пак сме там. Ама според теб е било рай! О какъв щастлив живот беше! Или по-скоро "О колко си ***..."
203
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата се разпада бе, хора! И всичко започна с едни насилени протести ...с внушения от хора на високи постове че няма вирус .... с обвинения в престъпления, които никога не се доказаха, никога не бяха ясно дефинирани дори .... . Само си спомнете, къде бяхме преди година, къде сме сега! Истинско рушене на държавата.
202
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев ли ? Той е много беден - има само пари .
201
5
 
16
 
! Отговори
Кики преди 2 години
А Вие уважаеми кого ще обединявате?Мутро олигархията с чалга интелигенцията.Най вероятно ще сте само на хонорар.
200
14
 
10
 
! Отговори
Искаме промяна,нали? преди 2 години
Кажете ми какво ще се промени,ако отново довлечем Радев да ни се качи на главите и да ни заплашва с юмруци?Разделение,клевети и обвинения без доказателства,и то от верните кучета на Радев със спорна морално-етична стойност. Инфлация,пандемия,срутена икономика и ухилени муцуни на кандидати за славата(и богатството),обещаващи какво ли не.Да.сигурно е,че обещанията към себе си,за личен просперитет,ще ги изпълнят.Другото е химера.
199
12
 
7
 
! Отговори
Сблъсък преди 2 години
между интелигентността и бруталната солдафонщина.У нас,като говориш на вие и любезно,се смята за признак на слабост.Войнстващата простащина с юмруци,свити в гримаса муцуни е доминираща.Дали Радев,чрез тези показатели,ще успее да се добере до втори мандат,каквато е целта му за да се спаси от прокуратурата?Кажете ми нещо цивилизовано за този индивид,издигнал се по ирония на съдбата и чрез некоректни средства(за които говорят бивши негови колеги)до върха?Ще видим отново озъбена мутра.
198
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие също, защото НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМ С ОЛИГАРХИЧНАТА МАФИЯ на ГЕРБ и хилядите верни крадливи пce.тa,които поддържат тази мафия.
197
7
 
12
 
! Отговори
rnad преди 2 години
Обеденител на корумпирани управляващи политици и олигарси с хората на честния и почтен живот> Не благодаря!!! Не достойно за ректор на такъв университет, построен и създаден със средства на достойни българи!
196
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти не можеш да ме накараш да се обединя с чекмеджето.
195
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие можете ли да бъдете обединител защото хората не може да се разделят на ваксинирани и неваксинирани на такива с антитела или с плюнка. Не се занимавай с Радев ами накарай хората да те подкрепят ако повярват че си различен. Не на дискриминацията.
194
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип действащ президент трябва да спечели на първи тур но предполагам че това няма да стане. Никой не е по голям от хляба но президента не го е научил.Министрите му пречат на хората да работят и да пращат децата на училище. Дискриминация с особена жестокост към народа от страна на здравния и на образователния министър. Да не говорим за провокацията с машините..
193
12
 
13
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
Ако една шайка (според Радев) е съсипвала България 12 години , но е оставила след себе си доста добри неща , то друга шайка много по-мащабна и яростна, за 6 месеца със своята отчайваща некомпетентност оставя след себе си международна изолация ,омраза ,разделение ,отчаяние от високата инфлация,съмнение във върховенството на закона от безпрецедентно потъпкване на конституцията ,най-висока смъртност в света от ковид и без никаква перспектива за българите.Как се живее със зомбита професоре?