Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство

Президентът няма да бабува на този процес, заяви проф. Александър Маринов
6 апр 2023 13:30, Росен Стойчев
106
Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев няма да участва в съставяне на правителство, нито ще бабува на този процес, както са правили други президенти в миналото. Това заяви в "Денят започва" по БНТ проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев и доскорошен председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Той изтъкна, че е възможно държавният глава да свика парламента и преди Великден - на Велики вторник или Велика сряда.

Още по темата
Проф. Маринов изрази съмнение в желанието на основните политически сили да управляват в тежката ситуация, в която се намираме в момента.

"За да се състави правителство, трябва много голяма смелост, готовност да се поеме риск, защото това би било много рисковано политически и изисква и политическо майсторство, защото има много неща, които да се изпипат. И всичко това, ако допуснем, че основните участници в процеса имат желание да управляват - нещо, в което не съм сигурен", изтъкна той.

Според проф. Маринов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прави нереалистични предложения, протягайки ръка към ПП-ДБ и президента Румен Радев.

"Борисов не само е опитен политик, той е и хитър политик и човек, който умело използва инструментариума на интригите, което не го казвам с лошо - това също е част от инструментариума в политиката. Той предлага неща, които много добре знае, че няма да се случат и затова ги предлага с такава щедрост, включително и към ПП-ДБ.

Маринов изтъкна, че няма как преговорите за правителство да се разделят от преговорите за политики - нито е реалистично първо да се преговаря за кабинет, а после за политики, каквото е предложението на ГЕРБ, нито да се преговаря за политики, но не и за правителство, каквато е позицията на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов с пешката вкара Чорапа в обяснителен режим. Той и без това не си знае Конституцията, постоянно я нарушава, и се налага всякакви клакьори да се обясняват от негово име. Радев е основният проблем в България и се чудя и се мая на онези празноглави сънародници, които продължават да му ръкопляскат както ръкопляскаха на един вожд цели 35г.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклетникът Радев ще го запомнят стотици хиляди пенсионери с гладния Великден по времето на неговото управление! А доносниците като агент Майстора да си живеят според съвестта, ще ги изтърпим и тях!
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е. Президенството е създадено да руши парламентаризма и да доубие надеждите на хората, както техните дружки направиха с нашите родители през тези 30 години геноцид, наричан преход. Къде ти остана юмрука, Господин Президент? Колко ти платиха за него за да предадеш хората?
75
4
 
0
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ... 4 преди 1 година
Идва Видов ден за това КОЙ КОЙ Е защото на ББ му трябва власт и имунитет за да не го арестуват пак. И ще стигнат ли кюлчетата от окрадения асфалт за да купи БСП - уж бореща се срещу модела Борисов и Шоуто Джипко Бибитко. А иначе по добре без корумпирано евратл. прав/во, защото ще е жив Троянски кон на Путин и то в условия на война, колкото и военни поръчки да плащаме на USA, за да ги приспиваме. И за народа ще е по-добре щото ББ не ще да е"пъдар на обран бостан" и ще гледа да си трупа "мазнинки"
74
1
 
0
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ... 3 преди 1 година
Ако господата олигарси, задкулисието и чуждите посолства не са сигурни за интересите си в ГЕРБ без Бойко, то да инсталират там бившия втори Цветан Цветанов (предлагам го с омерзение:). Цецо доволен и окрилен ще се шмугне там като у дома си, а и ще привнесе свежа евроатлантическа, пронатовска а защо не и републиканска кръв с оглед евентуалното влизане на Тръмп в Белия дом. Струва си г/та да се позамислят особенно ако Тръмп сериозно се засили натам. А ГЕРБ ще се чете: ГзаЕвропейска РепубликанскаBG
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от Президенството тръгнаха да обясняват защо Радев няма да участва в съставянето на правителство. Наистина ли тези хора не видяха подтекста на думите на Борисов? Толкова пък да са ограничени.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Самият Радев е шарлатанин!
71
7
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА НИ ... 2 преди 1 година
ББ е дразнител като червеното за бика и ако се махне само ще направи добро на BG. Дончев или друг там да си поема ГЕРБ (че те що за хора изобщо са!да не кажем политици, ако все ББ трябва да ги води? а като умре някой ден? нали не са ов це все пак?) и така ще се успокои политическата обстановка - без ежбите, изцепките-че Доган го бил сготвил ББ и т.н. И ще може да се състави с който и да е нормално проевропейско правителство каквото българите заслужават.А не BG да е заложник на оцеляването на ББ.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само се делят като от Матрицата
69
2
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Правителство няма да има и този път. Бъдете живи и здрави. До следващите избори на есен.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румбата ше е в Агитката
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
румбата вратарчето само ше гледа мача от близо
66
9
 
3
 
! Отговори
ОРДЕН преди 1 година
Защо мина тихомълком награждаването от Радев с орден ''Стара планина'' на бившия вицепрезидент на ''Мултигруп'' Н.Вълканов?Никой не пита.Борисов пусна мухата към Радев и Малинов побърза да излезе да говори в негова защита.Няма нужда.Има победител,който се бие в гърдите,че е най-опитния,най-можещия,партията му е монолитна и пълна със специалисти.От една година слушаме само ругатни към ПП,а сега искат да подкрепят мутрата.Има достатъчно партии,но за тях *** не говорят.Ей,не искат промяна
65
15
 
5
 
! Отговори
158 преди 1 година
ох, герберите активно са се включили да плюят по президента.. На всички им е неудобен, което е най-добрата атестация за него.
64
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЛЕМЕНТАРНА УЛОВКА НА БУДА,КОЙТО КАТО НЕГРАМОТЕН ПОЖАРНИКАР БЪРКА КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА С НАЗНАЧАВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО,КАКТО КОГАТО СБЪРКА ИЗБИЛ КРАН НА ПАРНОТО В ШВЕДСКОТО ПОСОЛСТВО С ПОЖАР!!! АЙДЕ БАНКЯНСКИ КАРТОФ,ОДИ ДА САДИШ КАРТОФИТЕ!!...
63
6
 
15
 
! Отговори
Майна до 70 преди 1 година
Така е, защото Радев е Нарцисист. Точно като неговите проксита Киро и Аси. Ще съсипят държавата, но Няма да си признаят НИТО ЕДНА ГРЕШКА ДАЖЕ И ПРЕД СЕБЕ СИ.
62
1
 
5
 
! Отговори
Дани преди 1 година
До ТРЯБВА НИ ПУТИН !!!Няма нужда.То в тяхната държава е *** ,още по голяма не искаме.
61
4
 
13
 
! Отговори
Че преди 1 година
Радев е сляп за доброто у другите, мисли че само той и неговите проксита са от " добрите"! Това е паразитно мислене и Не води до нищо добро за държавата!!! Даже Първанов , макар и от Бсп, беше СТЪПАЛА НАД ТОЯ. ВИСОКО НАД НЕГО!
60
5
 
12
 
! Отговори
ЛЮБИТЕЛ преди 1 година
Трябва да си сляп,за да не видиш,че Радев активно участваше в свалянето на правителството.В момента,в който махнаха шефа на Булгаргаз той подскочи и започна атаката.После каза,че неговата кохорта също била с висше образование,после нарече правителството "шарлатани".Цветанов беше дежурен да плюе по РР.Когато и ББ продължи тази атака,Радев използва недоволството и вдигна юмрук.Оказа се,че той се е засегнал от критиките на ББ,а не е против корупционния модел.Целта е да ерозира партиите като Путин
59
1
 
7
 
! Отговори
Велина преди 1 година
До Цъвече няма.Буламача е на лице,спокоен е че го забърка .На игра се.Сега ще си кротува и ще гледа сеира как се гърчат останалите ,а той ще прибира 13 хил. на месец от нашите джобове.Е това е работа.Машалла!