Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!

Турските власти пък препоръчаха да не се пътува в Русия
289
Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!
Снимка: Reuters, архив

Действията на Турция в инцидента с руския бомбардировач Су-24 противоречат не само на основните принципи на Хартата на ООН, но и на самите препоръки на НАТО, заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко, цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата
"Очевидно е, че Турция, обръщайки се към НАТО, е търсила политическа подкрепа. Тя наистина й бе дадена, защото Алиансът, воден от погрешно разбраните принципи на съюзническа солидарност, не гледаше на нещата обективно. Обективно ситуацията е ясна на всички - това е престъпление, това е най-грубо нарушение на международното право, това противоречи не само на фундаменталните принципи на Хартата на ООН и на многобройни конвенции, но и на самите препоръки на НАТО", каза Грушко в интервю за радио Комерсант ФМ.

Той припомни, че на заседанието на съвета на НАТО на 5 ноември е разглеждан друг инцидент, при който руски самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, и е било констатирано, че съгласно препоръките на НАТО турски самолети са се приближили до нарушителя и са го идентифицирали.

"В последния случай това не бе направено и в този смисъл Турция е нарушила дори и онези препоръки и документи, които регламентират практиката в самия Алианс.Това е очевидно", подчерта Грушко.

По неговите думи инцидентът с руския самолет подкопава усилията за създаване на голяма коалиция за борба с "Ислямска държава".

Турското външно министерство пък прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс.

Това е поредното действие в ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията.

В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, съветва да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 214 -ще падат самолети ,но не руски!
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е турска!
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За редакцията става въпрос..
150
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в България трябва да забранят на *** да идват!
149
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Една съжалявам, че нещо, много по височите етажи, ВЕЧЕ СА СЕ НАВЕЛИ" - требе да им вдъхнем живинка, с малко "народно съдче" ......... и ке се оправи положението мнофо бърЖе.
148
3
 
12
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Не ме интересува, кой е супер сила, кой не е, славяните требе да се поддържаме, елементарно, но точно и бесприкословно - иначе, слагаш феса и чакаш наведен, че и усмихнат........
147
2
 
7
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Стреснете се, прощавам ви само ако вече сте сложили феса - в противен случай - АНАТЕМА за вас, предатели....
146
2
 
10
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Чета и не мога да повярвам , че тук пишат българи = ама вие турците ли поддържате, вие, с ИД ли сте или сте хората на местан, снощи бях на среща с хора на всякаква възраст, ЧЕ И ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ И ЧЕСТНИ, всички бяха истински българи с разсъжденията си за " ЗА УДАРЪТ В ГРЪБ" - СРАМ МЕ Е, нямате място в славянските земи, КОЛОЯНЕ, СЪБУДИ СЕ ...
145
13
 
5
 
! Отговори
xp преди 8 години
Русия не е супер сила. Стига се вживявахте с вашите фантазии. Никога не е била. Освен да забранява внос и износ друго не ее показала последните 70 год.
144
12
 
5
 
! Отговори
абе преди 8 години
Преди си мислех, че е имперска надменност - сега знам че е руска дебилност....още много уроци по навигация ще получат простите пръчки, които гледат приближаваща ракета в гледало ( ?!?!!??!)Това безсъмнения е без аналогово техническо постижение - пил да държи огледало.....баси и нещастниците
143
2
 
3
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
До пешоМного си елементарен ама явно няма как , маята ти е такава селско-партизанска. Яж си лучеца и лебеца, чети ШОК и Трета възраст, нямаш работа тук.
142
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е руснаците да спрат да реват. Още много шамари от този вид ги очаква ако продължават с досегашната си агресивна политика. Вместо да си направят правилните изводи и да благодарят на Турция за поучитерния урок който даде на руския фашизъм, руснаците продължават да реват като вдовица за )(***.
141
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бан ЯнукаАтака с Волен Сидеров освободи ли най сетне Альоша от наряд ?
140
17
 
12
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
До maoraИслямизират ви се само мозъците. Тия глупости ви ги наливат в главите псевдо националистите от Атака. Стара тактика - създай страх у масите и ги управлявай. И е грозно да се правите на праведните християни а още да сънувате петолъчки. В русия като има 10 МИЛИОНА мюсюлмани ислямизирана ли е ? И не, не съм русофоб. Фобия имам само към диктатурата и лицемерието им.
139
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 8 години
За Путин.Michael Idealist we canadian we like him too.Vinny Ward He's liked more in the UK than CameronWilliam Steiner Most Americans support Russia's fight against ISIS and what Russia is doing in Syria, even though we do not support any more aggression in the Ukraine.Joman Sulimani turkya tirorist
138
6
 
15
 
! Отговори
maora преди 8 години
Tragedia e 4e rusofobite ne razbirat edna prosta istina. Isliamizira se evropa. S protekciite na usa . Utre shte slojite fesove.eShte rejat glavite vi pred decata vi. I shte se molite dedo Ivan pak da vi spasiava. Kolko zabluden narod Bojeeeee. S takiva hora tragediata e sigurna. Amin
137
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За нашия съюзник в НАТО българския фолклор е съхранил много песни от времето на турското присъствие по нашите земи. Ето една от родния ми странджански край:" С гяволът ортак да станеш,с турчин ортак ми става".Толкова за тези които ще ни пазят.
136
1
 
5
 
! Отговори
neo преди 8 години
Niama smisul ot pravila. Te ne se spazvat. Samo tiyagata opravia neshtata.
135
8
 
2
 
! Отговори
Сланин Шопарски преди 8 години
Абе кво се карате важното е кльопачка да има
134
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна се твърди, че Асад купува петрол от ИДИЛ.