Тръгва дело за касиране на изборите в Кърджали

До обявяването на решение Хасан Азис ще управлява града
Обновена: 31 окт 2011 11:12 | 31 окт 2011 11:12,
27
Тръгва дело за касиране на изборите в Кърджали
Хасан Азис празнува, след като резултатите от първия тур му осигуриха кметския пост. Снимка: БТА

"Делото за касиране на изборите в Кърджали няма да стопира правомощията на избрания на първи тур кмет на града Хасан Азис, докато трае процеса", обясни председателят на Административния съд в Кърджали Виктор Атанасов.

Блокирането на кметските правомощия на Азис е едно от исканията в жалбата на ГЕРБ, с която партията подаде жалба миналата седмица до съда.

Самото дело срещу решението на ОИК-Кърджали за избрания на първи тур кмет ще се гледа утре по обяд.

В жалбата си ГЕРБ иска и повторно преброяване на бюлетините от 23 октомври.

Искане за ново преброяване на изборните книжа и касиране на вота се случва за втори път в историята на Кърджали, припомнят от БТА.

През 1995 г., когато отново спечели кандидатът за кмет на ДПС Расим Муса, изборите бяха обявени за недействителни от местните магистрати.

Тогава, след близо 6 месеца дела, по-висшата съдебна инстанция в София отмени решението на местния съд и Расим Муса най-после встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
"Ако се преброят Българите и Турците в Кърджали -от табелата -до табелата на 15 Българина се пада по 1 Турчин!!!Говоря за табелата която показва къде започва и къде свършва града!!!Но около града на радиус от 20 километра има само Турски села! "Така е с всички обласни градове. Това БСП го направи за да манипулирват вота. Към Русенската община преди 89 год беше присъединен само един квартал- едно селце на 1 км. от Русе. А сега на 20-30 км.села пълни с Турци гласуват за кмет на Русе. Безобразие!
38
0
 
0
 
! Отговори
EU преди 12 години
taka e ako ne rabotim v 4ujbina nema da mojem da si platim parnoto s 300 lv. kade sa 1200 evro kade sa 300 lv. hahaha skapanata Darjava nema razvitie o6te 100 godini
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
polovinata ot grada e v evropa...ne taka vi e kakto si mislite...ako cakame gerb ili DPS da ni pomog ne umryali sme ot glad...BG OT DEN NA DEN PO LOSHO STAVA... kradat...vsicki iz evropa,
36
2
 
7
 
! Отговори
До всички преди 12 години
Познавам много българи ,които гласуваха за Хасан Азис.Това само с гласовете на турците не става.Хората са доволни от него и си го избраха.Другото са празни приказки.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се преброят Българите и Турците в Кърджали -от табелата -до табелата на 15 Българина се пада по 1 Турчин!!!Говоря за табелата която показва къде започва и къде свършва града!!!Но около града на радиус от 20 километра има само Турски села!!!
34
3
 
5
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Do 23!!!*** си ти *** такова!!!Аз Съм Българин от Кърджали!!!Тракиици сме!!!***!!!
33
6
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
какво пак се запениха с Кърджали... кмета Хасан си е супер, хората в града са супер, огледалото е готино, язовирите са върха. Аз ако съм началник там, политик няма да пусна да припари. ?е ги карам да се събуват на табелата на града и по чорапи и терлици да влизат в това слънчево кътче на България. Аман от простаци , които си вдигат рейтинга с безмислени упражнения.
32
4
 
7
 
! Отговори
Иван Генадиев преди 12 години
Ти очевидно имаш езикова култура, но останалите ти събратя, за мен, са шебеци. Не се срамувам да го заявя - човек с осми клас, който плюе по цял ден семки пред блока или по кафетата, носещ анцуг за 2 лева и некъпан от месец, за мене не е човек. Ако искаш, се засягай. Пак повтарям - очевидно не попадаш в тази категория. И не ми говори за работливостта на турчина, моля ти се. Работят хората по селата, които имат тютюн или гледат крави. Турците в ГРАД Кърджали, не областта, определено не са такива.
31
6
 
12
 
! Отговори
TOTO преди 12 години
БГ, много си прав. Ако всеки българин работеше поне 1/3 от това, което турците влагат като труд и усърдие, ние щяхме да сме новата Япония. Хора, които нямат много общо с Кърджали да си мълчат по-добре. Къде бяхте 1990-та като протестирахме против създаването на ДПС-то ние в Кърджали???? Аре сега стойте и гледайте Доган как ни окраде цялата държава!
30
6
 
5
 
! Отговори
вг преди 12 години
Всички вие дето пишете тука дали сте ходили скоро в Кърджалиийско.Идете да видити какви села има какви нови къщи се строят и магазини и пътища.Това не се прави с пари а с много пари.Не знам от къде са но са много.
29
11
 
11
 
! Отговори
TOTO преди 12 години
Иван Генадиев, аз съм роден в Кърджали и да наричате "шебеци" местното турско население, е доста тъпо да ви кажа. Айде стига сте се занимавали с Кърджали, гледайте си вашите панички. Факт е, че много българи там гласуваха за Хасан Азис, градът, като изключим безработицата, която е нормална за всеки провинциален град, е много по-добре, отколкото като имахме българи за кметове през 90-те години. Сложете си един българин за кмет, да видите какво е крадене братче, ареее, малко по-културно ако може!!
28
4
 
13
 
! Отговори
Иван Генадиев преди 12 години
Тази година пак е имало няколко кандидати - Българи, с/у Азис. Ако *** се обединят, ще си вземат кметството обратно, това е. Ще ви кажа и друго - Азис, за турчин, е доста интелигентно момче - поне говори приличен български език. Ако знаете останалите ***, какви са шебеци,по тия земи, лошо ще ви стане. Пак ще кажа - без единство не може. Щом има отделни кандидатури на ГЕРБ, БСП и незнам си кой още, с/у 1 турска - така ще става.
27
5
 
5
 
! Отговори
до Генадиев преди 12 години
Тва български турци ми звучи кат японски китайци хаха егати термина вкара
26
3
 
21
 
! Отговори
Иван Генадиев преди 12 години
Нека всички ***, дето не са си показвали носа от София или Пловдив да ме чуят: В Кърджали помяци няма. Има Българи и Български Турци. Помаци има в Кирково, Смолян, Златоград и прочие. Моят род е от Кърджали, но съм роден и израстнал в София. Знам какво е там и как Доган не дава пет пари за този край, освен по време на избори. Проблемът е, че през всичките години се излъчи веднъж единен БГ кандидат, който застана с/у ДПС и спечели - Румен Димитров, подкрепен от Костов. Не сме единни, това е...
25
2
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Шш ***, роднините ми не са помаци , още по-малко турци , българи сме . Кърджали може и трябва да се управлява преди всичко от честен човек , а какъв ще е етносът му няма значение , докато говори правилен български и си върши работата с отговорност към гражданите и града.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако ще е гарга,рошава да е!а те другите партии изобщо не крадат,затова България е в това състояние!българското племе мисли само как да краде че да забогатее!
23
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе вие помаците в Кърджали за българи ли ги броите,що се излагате дайте им свобода и друга етност,вие и македонците ги смятате за българи,но пък те ви смятат за обратното!в Кърджали може да управлява турчин или *** край!
22
7
 
10
 
! Отговори
As Is ... преди 12 години
Както си требе ... сичкото маймун да се удави в "огледалото" и да се смени името на града. Тогава ще има оправия !
21
3
 
21
 
! Отговори
крадлив мангал преди 12 години
Никой вече не вярва на депесарските изчадия . И турците знаят ,че по-крадлива *** от Догановата Прокажена Сбирщина , няма . Докато те се мъчат да се издържат с умиращ отрасъл какъвто е гледането на тютюн , Доган "хидрологът" прави договори от които взима нечувани комисионни . Същото правят и останалите му съпартийци по високите места. Прекрасен пример е Хасан Азис . Познайте кой натвори 7 млн. просрочени дългове на община Кърджали .
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16 *** си ти