Какво са 2 бона за Доган? Агитира на турски в Кърджали

Лидерът на ДПС получи и ваза – "символ на толерантността"
Обновена: 12 окт 2011 14:59 | 12 окт 2011 12:33,
363
Какво са 2 бона за Доган? Агитира на турски в Кърджали
Хасан Азис с вазата на толерантността. Снимка: ДПС

"Много сте готини и енергични, вие решавате избора на кмет в Кърджали".

Така Ахмед Доган се обърна към жителите на ромската махала "Боровец" в града и призова за пълна мобилизация и за победа още на първия тур на изборите.

Думите му обаче проехтяха сред множеството на турски, въпреки забраната в закона за предизборна агитация в България на различен език от българския (глобата е 2000 лв. – бел. ред.).

Преди лидера си депутатът Ремзи Осман нагорещи атмосферата, като обяви, че ще говори на езика на махалата.

Кандидатът за общински съветник, общественик и журналист Мюзеки Ахмед пък бе категоричен от трибуната, че са му нарушени правата. Забраната малцинствата да говорят и агитират на майчин език била противоконституционна, законът – също, обяви той.

"Има единствено оръжие и това е бюлетината. На 23 октомври да гласуваме с разума и със сърцето си, защото след Катуница България не е същата. Дошло е време да свалим силовото правителство, което ни мачка, за да дойде на власт демокрацията", обяви на свой ред дясната ръка на Сокола Лютви Местан.

Преди да говори пред избирателите си, Ахмед Доган получи от кмета на Кърджали и настоящ кандидат на партията за трети мандат Хасан Амис "символ на толерантността" – ваза от ръчно оцветено стъкло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
2
 
0
 
! Отговори
баба преди 12 години
ей чушкопек
349
0
 
2
 
! Отговори
GALI преди 12 години
От много време нищо не се чуваше и нищо не ставаше в ДПС.Наближиха избори-трябваше да се спечелят гласове за ДПС.Защо да не противопоставят хората.КАТУНИЦА!!!РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!! Как мислите?
348
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как го каза? Кърджъ Али. хахаха. Ей, ама то направо си е вашо така ли? Турски ще говориш само тихо в махалата. И ти обещавам, че ще е така. И искаш или не, нашия език ще си го набиете в главите.
347
3
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИНО... преди 12 години
ИЗЛИЗАЙ НА ИЗБОРИ !ВЗЕМИ НЕЩАТА В СВОИТЕ РЪЦЕ!НЕ СЕ ОСТАВЯЙ *** И ВЪШКАРИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА ТИ!ПОВЕЧЕТО ОТ ПАРТИИТЕ , РАЗЧИТАТ НА ПРИМИТИВИТЕ И ВЪШКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА!РАЗДАВАТ СЕ ХРАНИ И ПАРИ ---ЗА ДА СЕ ЗАГРАБИ ВЛАСТТА И ДА ТЕ НАПРАВЯТ -"РОБ НА ТРУДА"!ИЗЛЕЗ , БЪЛГАРИНО И ГЛАСУВАЙ!ДОКАЖИ ЧЕ СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ...А ,НЕ --"РОБ НА ТРУДА"
346
5
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
aааа индиЯнеца се е сетил, че след катуница нещата са други. А АЗ ПИТАМ до кога ще търпим индиянците в политиката на БЪЛГАРИЯ
345
14
 
3
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
353- напиши си адреса или ми кажи кога каде да дойда!!!май ти харесва рязано да ***!?хахахаах
344
2
 
7
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Къде е сега прокуратурата ?? Някаква реакция ??
343
3
 
9
 
! Отговори
До Хасан Сговнен преди 12 години
Внимавай! Ще те намеря!
342
23
 
8
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
351- ДА НЕ Е ДЛАЖЕН ДА ВИ ПРИЗНАВА ЕЗИКА- БЕЗ ТОВА КЪРДЖЪ АЛИ (КЪДЖАЛИ) Е СЕВЕРНО ТУРСКА БАЛКАНСКА РЕПУБЛИКА ТАКА ЧЕ ЧОВЕКА СИ ГОВОРИ В СВОЙТА ТЕРИТОРИЯ НА СВОЯ НАРОД И ЕСТЕСТВЕННО ЩЕ ГОВОРИ НА ТУРСКИ!!!
341
3
 
16
 
! Отговори
мери преди 12 години
Това не е етично да се агитират хората на различен език от българския в България
340
3
 
5
 
! Отговори
коко преди 12 години
Като не са нищо тези пари за него, нека си поема глобите...гадини!
339
3
 
8
 
! Отговори
Sultan преди 12 години
Osurdjam
338
2
 
4
 
! Отговори
не съм толераст преди 12 години
Витков е готино момче , да кажем НЕ на зализаните кестени дето ни разтягат локуми!!!Сега е времето да им покажем че народа ще направи това което си иска а не това което ни налагат!Стига партийни кандидати, стига са ми избирали президент зомбирани бабички и неграмотни ***!!!
337
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко много комплексари реват на умряло , ако и работехте толкова колкото философствате и крадете, нямаше да имате равни, ама Бай *** не напразно е българин !!! Потомците му са го надминали. И не ставайте смешни, такова понятие като чист " българин" няма, ако се разровите ще откриете прадеди и в Индия, Анадола, Сибир и Африка и къде ли още не :))) На тази държава половината свят се е изредил ама вие сте " най-чистата нация". Може и така да е,но тткъм интелект,нищо друго!!!!!!!!!
336
9
 
7
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
335
10
 
4
 
! Отговори
Енесай преди 12 години
Аз мога да платя глобата на Доган.
334
3
 
11
 
! Отговори
DO HASAN SGOVNEN преди 12 години
Не напрягай и без това загнилите си мозъчни клетки!Научно доказано е че мелетите (турчеещите ***) като теб са генетично *** ,асоциални,нечистоплътни и нелицеприятни индивиди живеещи паразитно на гърба на останалата част от обществото!Освен че антиконституционната ви партия ДПС е етническа и открито поддържаща терористични прояви от близкото минало ,тя е и партия на индивидите с ограничен умствен капацитет - с 85% привърженици които нямат завършен 6 клас!
333
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за този човек закони няма ли? - на работа не ходи,законите не спазва,краде от свои и чужди,турците се гърбят на тютюна,философа станал "консултант-хидрогеолог". и ако закони за него няма,хапчета по аптеките - дал господ! да се качва вече на летящата си чиния и да хваща пътя!
332
25
 
5
 
! Отговори
емир преди 12 години
В Източна Румелия се говори на Турски език, на който не му харесва да си прибере парцалките и се изсели във Враца или Монтана!
331
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, да, след като някой му е кихнал поне 20 000 лв... или трябваше да ги пресметна в турски лири! Какъв абсурд само!