ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали

Управляващите се съмнявали в себе си, смята Хасан Азис
Обновена: 26 окт 2011 15:49 | 26 окт 2011 15:49,
104
 ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали
Хасан Азис. Снимка: БТА

ГЕРБ иска повторно преброяване на бюлетините в Кърджали и Кирково. Това съобщи депутатът и областен лидер на партията Цвета Караянчева. 

По думите й днес ще бъдат внесени жалби в ОИК-Кърджали и ОИК-Кирково за фалшификация на изборните бюлетини за местна власт на 23 октомври. 

Искането за повторно преброяване на бюлетините е във връзка с постъпили многобройни сигнали от страна на избиратели от двете общини, обясни депутатът пред БТА. 

Тъй като не е приключила проверката на изборните книжа от ЦИК, все още не сме издали официалния документ за встъпване в длъжност на кмета на Кърджали в нов мандат, заяви от своя страна председателят на ОИК-Кърджали Даниела Петрова. 

Избраният за кмет на Кърджали Хасан Азис съобщи обаче на пресконференция днес, че бил информиран за взето на 25 октомври от Общинската избирателна комисия решение за встъпването му в длъжност. Той увери, че още днес ще отиде в комисията да си получи документа. 

Хасан Азис спечели гласовете на 53,96% от избирателите. Първите прогнозни резултати и данни от паралелните преброявания на социолозите сочеха балотаж в Кърджали между него и претендента на ГЕРБ Илия Илиев. 

По повод намерението на Цвета Караянчева да се премине към процедура за ръчно преброяване на бюлетините в някои населени места, Хасан Азис изтъкна, че в секционните избирателни комисии членовете, представители на ГЕРБ, са били доминиращи. 

„Ако ГЕРБ се съмнява в собствените си представители, то тогава е нормално да искат ръчно повторно преброяване. Но това говори и че те се съмняват в себе си и звучи несериозно", каза още той на първата си пресконференция след вота. 

Според него изборите са развенчали три 20-годишни мита. По думите му резултатите от местните избори са сложили края на мита за предопределянето на изборния резултат в общината от автобусите с избиратели от Турция. 

Заради измененията в Изборния кодекс 30 хиляди души отпаднаха от избирателните списъци в община Кърджали. Това са около 30 на сто по-малко избиратели в сравнение с 2007 година. Точно толкова по-малко в процентно съотношение били и хората, гласували за ДПС на тези избори, уточни Хасан Азис. 

Вторият развенчан мит според него е този за етническия вот. Според Хасан Азис вотът за него бил граждански. 

Той даде висока оценка на изборния факт, че за първи път независим кандидат е обрал гражданските гласове и ще ги представлява в местния парламент като общински съветник – д-р Марин Мухтаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ иска повторно преброяване до крайна ПОБЕДА във всички населени места с поне 51%
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 100!!!Sigurno i predishniq kmet vie go izbrahte!!!???
99
1
 
0
 
! Отговори
Kiril Nikolov преди 12 години
kvo tolkova e stanalo , toku 6to po Nemska TV , po slu4ai 50 godini Turcki Gastarbeiteri v oblast Hessen , nakraia na predavaneto kazaha ''Pristns ve4er '' na turski ezik , predavaneto se kazva ''Angekommen in Almanya?''hr-online.de/website/fernsehen/sendungen/index.jsp?key=standard_document_42922138&jmpage=1&type=v&rubrik=56309&jm=1&mediakey=fs/trailer/20111019_43_angekommen_in_almanya_lang
98
2
 
5
 
! Отговори
обективен преди 12 години
айде бе стига с тия избори ...ясно е че и много българи гласуваха за кмета щото е по добрият кандидат от този на ГЕРБ .Избора е мажоритарен .Моят фаворит отпадна така че ви казвам истината хората бяха изумени от кандидатурата на герберите.Липса на авторитетни кадри един Бойко и Плевнелиев пролет не правят хора .Тази партия са в момента на нивото на ДПС кадрите в началото на уждумокрацията- прости и надъхани .Така че ще лапат чурки на следващите избори гаранция франция
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
93 Не се прави на Българин !Кертик си!От някое село!53 процента-като махнеш селата и *** -май За Герб са гласували повечко Кърджалиици!!!
96
6
 
8
 
! Отговори
GERB преди 12 години
DA ZIVEE BOIKO BORISOV I GERB.....GERB....SAMO GERB...I PAK GERB......DOLO DRUGITE PARTII...
95
1
 
0
 
! Отговори
GERB преди 12 години
AI-I-IDE STIGA BE......KALPAVI DOLNI INTRIGANTI.....6TE UMRETE OT ZLOBA BE.........NE-E GERB I KVO.....TAKA SA ISKALI-TAKA SA GLASUVALI I TO4KA......ZA-AEBI
94
9
 
14
 
! Отговори
До 83 преди 12 години
По добре в управлението да участват умни българи, етнически турци, отколкото крадливите *** от ГЕРБ.
93
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаме изборите в София да бъдат касирани. Не вярваме на ГЕРБ , че резултатите от гласуването са отчетени вярно.
92
6
 
4
 
! Отговори
BALGARIN OT KARDJALI преди 12 години
AZ i ne malko BALGARI glasuvahme za Hasan Azis elate i vijte EVROPEISKI GRAD kakavto go napravi toi .A tezi ot GERB da se vidyt kakvo napraviha vav CYLA BALGARIY sas izborite i sled tova da iskat povtorno prebroyvane vav KARDJALI . I stiga sa sazdavali INTRIGI MEJDU TURCI I BALGARI .KOITO E PO DOBAR TOI DA UPRAVLYVA
91
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това вече е някакъв кошмар - хората предпочитат да ги управлява чист турчин, но не и продажен *** от мутромилиционерите. Гербавите да си правят изводите, ако е останала капка мозък в главите им
90
3
 
4
 
! Отговори
Glasuvah za GERB преди 12 години
Da glasuvah za GERB no ot vidynoto po mediite si promenih totalno mnenieto i na 2 tur nyma da glasuvam TOVA E POZOR ZA DEMOKRACIYTA mai nastava TOTALITARIZAM mnogo LOSHOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
89
8
 
18
 
! Отговори
НАГЛЕЦИ преди 12 години
ГЕРБ СЪСИПАХА ВОТА НА ХОРАТА,ОПОРОЧИХА ИЗБОРИТЕ,А ВИЖТЕ ПОРЕДНИТЕ ИМ ЦИРКАЖИЛЪЦИ.ИМАТ НАХАЛСТВОТО ДА ОСПОРВАТ ВОТА В КЪРДЖАЛИ,ЗАЩОТО КИФЛАДЖИЯТА С ШЕСТТЕ АПАРТАМЕНТА ДРЪНКА,ПРЕДИ ДА ПОМИСЛИ ЗА ПРОБИВИ, НОВ ВОТ И ПР.ДИВОТИИ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЧАЛГАДЖИЯТА "ФЕНОМЕНА"БОКО, АХМЕД ДОГАН Е ПРОЧЕЛ ВАГОНИ КНИГИ И ИМА УМ ЗА ЦЯЛ ЕДИН КИТАЙСКИ НАРОД. И КАТО Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ,ЩЕ ГО БЪДЕ.АМИН.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120 Turski sela i *** izbraha tur4ina!!!
87
3
 
19
 
! Отговори
Джугашвили преди 12 години
Като ще броим, да броим навсякъде!И чувалите навсякъде да се носят само лично от депутати на ГЕРБ!
86
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 83а ако спечели герб, настава тоталитаризъм, честито ново БКП
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
крадеца вика дръжте крадеца3
84
1
 
6
 
! Отговори
kir преди 12 години
Тоя кво показва!? За под 3 мил евро не оставам :).
83
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо повторното преброяване на гласовете,да възтановят чл. първи в конституцията.Ще гласувам против Герб на Балотажа.
82
19
 
4
 
! Отговори
АУ-У-У преди 12 години
Ако изберат КОМУНИСТ за президент с помощта на ДОГАН, ще станат две ОЧЕВАДНИ ЛОШИ НЕЩА: 1.Служителите на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще бъдат турци, както беше навремето МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО и изтичане на тайни към СССР и Турция, а Доган ще получи още един тлъст хонорар, но този път, като брокер, а не като хидролог; 2.Всички престъпници от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ще бъдат помилвани, както например Дон Цеци и още 495 бандити за мандата на Първаноглу, значи Помака Алексей и Стоян Сумото ще бъдат помилвани ВИЖ в Гугъл : "Сега": Първанов помилва за 9 години 431 престъпници.