Томболата за ваксините: Целта е 30% от българите, които не са решили

Ковид зоните не отменят работата на джипитата, каза д-р Тома Томов
1 окт 2021 15:32, Анисия Иванова
69

"Всички, които се ваксинират от 30 септември до 31 октомври, могат да се регистрират и да участват в томболата на здравното министерство. Чрез жребий, който ще се извърши в МЗ, могат да спечелят награда", каза в студиото на "България сутрин" заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов.

Вчера МЗ стартира томбола с награди за ваксинираните. Тя ще продължи повече от месец. Кампанията е организирана заедно с трите телекомуникационни компании. Всеки един от частните абонати ще получи SMS с текст "Ваксинирай се, спаси живот!".

Това са само част от мерките, които здравните власти предприемат за засилване на ваксинационния обхват у нас. Целта им са онези 30% от хората, които още не са взели решение дали да се имунизират.

"Повярвайте, трябва да го направят. Ваксините са спасили много хора. Аз смятам, че благодарение на ваксините, заедно с антибиотиците, сме достигнали днешното развитие на обществото ни", каза още д-р Томов пред Bulgaria ON AIR.

Ковид зоните са добро решение, чиято цел е да намали натиска върху болниците и личните лекари. Все още има трудности в работата им, но от Министерството на здравеопазването полагат усилия да ги преодолеят, стана ясно още от думите му.

Той обясни, че ковид зоните не са решение само за здравно неосигурените българи. Всеки един пациент, който има определени симптоми, може да отиде и да получи преглед, изследвания и терапия.

"Преценката е на колегата, който го прегледа. Благодарим на всички общопрактикуващи лекари, които понесоха големия удар на няколкото поредни, големи вълни, те са наши партньори. Ние не отменяме правото им да се грижат за пациентите си", заяви заместник-министърът.

Към момента от ведомството не предвиждат нов локдаун или нови мерки. Експертите контактуват непрекъснато с областните РЗИ.

"Аз съм радостен, че започнахме тази учебна година присъствено или поне хибридно, защото вече две години седим вкъщи. Ако има необходимост за прилагане на по-строги мерки в учебните заведения, те ще бъдат обсъдени и ще бъдат наложени. Заболяването при децата протича много по-леко в сравнение с възрастните. Нисък е делът на малките пациенти, които достигат до болница. Детски легла в лечебните заведения има и смятам, че няма проблем с тях", каза още д-р Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тромболаИ аз звъннах на А1 с два въпроса:1/Защо получавам непоискани търговски съобщения.2/Защо личните ми данни са предоставени на трето лице!Тия съвсем подкараха през просото.Смятам да пратя жалби до Комисията за зажита на потребителите и до Агенцията за защита на личните данни. Тия наглеци от А1 само можа да смотолевят, че било кампания. Викам, като е кампания, дайте да сгазим два закона поне!
47
0
 
5
 
! Отговори
по лесно преди 2 години
Лесно било да се ваксаш. То е лесно и да скочиш от балкона. Обаче ако не е от първия етаж, носи някои рискове.
46
0
 
1
 
! Отговори
40 години преди 2 години
Аз съм на 58 години, което ще рече че 40 години сам си изкарвам прехраната. Ако някой толкова се натиска да ме фъксинира, да ми осигурява следващите 40 години айде от мен да мине 1 минимална заплата, тогава да приемем ще добие равни права с мене върху живота ми. Тогава ще може да обсъдим въпроса....
45
0
 
9
 
! Отговори
мечтайте си за 30% преди 2 години
75 % са твърдо убедени че няма да си дадат живота без кръв. Къде ще ги търсите тия 30% не ми се мисли.
44
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 2 години
А черен петък ще имали?
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изчакаме следващата томбола от 01 ноември до 01 декември - наградите ще са още по-изкусителни.
42
0
 
14
 
! Отговори
Само преди 2 години
Некачествена стока се рекламира толкова агресивно.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Део ли ще ни ваксинира
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И са само 102 часовника. Сигурно е било по-кръгло число - 120, но някой е "усвоил" едни 18 часовника. Гавра...
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз твърдо съм решил да дочакам българската ваксина, която в момента се разработва, не може да ме съблазните с томбола и награди. Подкрепете родното производсво, изберете българското!
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, ако някой безработен и без осигуровки, се разболее ще го оставите да умере, ако сам не си плати лечението, и тоя момент в закона не ви притеснява.Но сън не ви лови, че не искаме ваксините, които поставяте дори на неосигурени, и ви е жал че хората умират от Ковид.Е нема кой да ви повярва
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много евтино ни оценявате, бе)))
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Получих СМС от въпросната томбола. Това е психически тормоз. Завеждам дело. Ако искам смарт часовник, ще си го купя а не да чакам от томбола да го спечеля. Тия вече съвсем удариха дъното. Завеждам дело и тва е. то не се търпи вече....
35
1
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Трябва да се замислим, защо в този зор за ваксиниране. Веднага се сещаме, че ваксината ще е през 6 месеца. И ще се плаща. Локдауните никога няма да спрат.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли не измислят за да накарат хората да се убодат. Смешни продажни управници!!!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта ви са 30 сребърника, Юда Искариот, но за разлика от вас, той се е обесил след предателството.Отвращавате!
32
1
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Това не е ваксина, Томов. Има някакъв звяр вътре.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем жалки сте в очите на българите. Томболи. Тук е България. Нито на ваксини вярваме, нито на томболи. Нека вият на умряло продажниците от властта. Не изпълнихте поръчката. Загубихте играта
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля да изчакам докато почнат да предлагат автомобили и ако са от марката, която ми е любима може и да помисля по въпросаA сега сериозно, мен ме срам, че чета това, че това са хора на чело на държавата. Трудно ми е да приема че доживяхме такива времена.
29
1
 
16
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Българските власти са твърдо решили да откажат и последния колебаещ се... Явно са заклети антиваксъри, защото толкова глупави, че да не осъзнават бесния обратен ефект на кампания като тази, не са...