Любима, най-добре да не работиш!

Все повече майки обаче искат работа на пълно работно време
Обновена: 15 мар 2013 20:59 | 15 мар 2013 20:58,
40
Любима, най-добре да не работиш!
Снимка: архив, Reuters

Работещите майки все по-често искат да работят на пълно работно време, въпреки че 78 процента от бащите предпочитат съпругите им да работят само почасово, а ако може дори и хич да не работят, пише „Дейли мейл“.

37% от бащите смятат, че майките въобще не трябва да работят извън дома, докато 41% са съгласни жените им да работят само почасово като компромис, сочат данните от ново проучване.

Националното изследване във Великобритания обаче констатира голяма пропаст между работещите майки, които казват, че биха искали да работят на пълно работно време, и процента на жените, които искат да си останат вкъщи.

Почти 40 процента от жените казват, че за тях би било иделано, ако работят на пълно работно време – сравнено само с 21 процента, които са мислили по същия начин през 2009 година.

За сравнение, само 11 процента от работещите жени биха предпочели да си останат вкъщи с децата си. През 2009 година около 19 процента от жените нямали нищо против да си стоят вкъщи, вместо да работят.

В анкетата са участвали 2511 жени. Една от основните причини, поради които обаче жените искат да работят на пълно работно време, не е заради амбиции за кариера, а по-скоро поради финансови причини.

Половината от  жените, които споделят, че не се справят с финансовата ситуация и със скъпия начин на живот, казват, че работата на пълно работно време е най-добрият вариант за тях. Само 31 процента от жените, които живеят добре, смятат, че работа на пълно работно време е най-добрата ситуация.

„Така е по-добре за мен и семейството ми. Когато работя на пълно работно време, успявам да се справям със сметките, а и се наслаждаваме на по-висок стандарт на живот. Затова е необходимо да имаме доходи както от мъжа, така и от жената в семейството“, смята 34-годишната Мелъди Армстронг от Хемптън.

Тя и съпругът й имат 6 деца – едното вече е в колеж, а последното е бебе. Мелъди казва, че компанията й дава възможност да работи и от вкъщи, когато се налага.

Повечето майки в анкетата изразили пълна увереност като родители. Почти три четвърти от майките на непълнолетни деца смятат, че се справят отлично с възпитанието  на децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: майкаработно време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен жените трябва да имат право на избор, но най-правилно е жената да е стожер на дома. Това не означава, че тя трябва да е роб, а да се грижи за дома и децата докато мъжа е на работа като същевременно й остава време и да се грижи за себе си. Представете си колко по-щастливи биха били семейства, в които мъжа връщайки се изморен от работа намира един топъл, подреден и уютен дом, вкусна храна и усмихната жена!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
повече от 100 години българският мъж ходи на гурбет ,защото парите все не стигаха . В ,,хубавата демокрация,, тръгна и българската жена по света.ЗА КАКВО ГОВОРИМ !!! Ще пее друга песен ако живее в България! Тък децата са ЛУКС !!!
32
0
 
13
 
! Отговори
olya преди 11 години
Добре ще е доходите да са добри и всяка жена да може да си остане вкъщи, ако иска. Аз имам три деца и собствен бизнес, който съм разработила сама. Така сама си определям работното време - мога цял ден да си стоя вкъщи, но мога и цял ден да стоя в офиса. Имам служители и не е наложително ежедневното ми присъствие. Децата ми често боледуват и се налага да ги гледам вкъщи. Но когато са на училище и градина, ходя да спортувам, на фризьор, шопинг или просто си изчиствам къщата. Мечтала съм за това!
31
0
 
13
 
! Отговори
si преди 11 години
Тези изследвания Великобритански са приложими само за тях си... тук е съвсем различно - за да оцеляваш трябва и двамата родители да работят, при това се говори за едно или две деца най-много. Тази с 6(!) деца, обяснява как се радвали на по-висок стандарт, ако и двамата работят!?!?!!! Пък и на 34 била жената, тук първото се ражда на тази възраст, може би средната статистика вече е такава! Да дойде тук да видим дали ще може да гледа колежанче и бебе едновременно, за другите 4 въобще не говорим!!!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е обществото и мъжъ, и жени да осъзнае значимостта на родителството. И да няма защо домакинята и майката на примерно три деца, да трябва да е с ниско самочувствие и "да се моли" за пет лева.Хигиената на дома, здравословното хранене на цялото семейство, отглеждането и ВЪЗПИТАНИЕТО на децата, трябва да се осъзнаят, като социално най-значими дейности и да получат заслужаващото отношение от цялото общество, а и от държавата. Но първо това трябва да направят жените.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до йййййййизобщо не е задължително да си стоиш в къщи и да тъпееш. Точно ходенето на работа води до затъпяване. Работя в банка, цял ден гърч, ни радио, ни интернет, 10 часа на ден, вечер съм толкова изморена, че нямам сили нито да уча, нито да спортувам нито нещо друго. Пълно зомбиране за много малко пари. Не искам да работя! Ако имах възможност да избирам, щях да се грижа за децата си, да се грижа за себе си, да уча, да пътувам, да творя...
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и пари да ми дават,вкъщи нема да си седим.работата е това ,което ме държи в пълна кондиция.пълна разруха на личността идва,когато нямаш дневен график със задължения,пари и уважение.майката е на първо място ,зщото децата страдат от изнервена и невротизирана слугиня,в каквато се превръща домакинята.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За децата е по-добре майките да са си вкъщи, обаче - вервайте ми - жените откачат от седене вкъщи. Най - добре е някаква почасова или половиндневна работа и достатъчно време и за децата.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Друг е въпроса и дали ще те вземат някъде и съответно къде. Повечето работодатели като чуят, че имаш дете и интервюто приключва с "Ще Ви се обадим."... Камо ли ако имаш 2 или 3... Веднага си представят, че постоянно ще си в болнични, ще закъсняваш, ще си тръгваш по-рано. За какво им е такъв? И те отсвирват. После ходи си намери работа. Пък и сме много стимулирани да имаме по повече деца...
25
3
 
4
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
Не попадаш на чешит, избираш си го, така че ако мъжът ти е ***, сама си си виновна!!!!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имах един учител по математика, които казваше - ако трябва да се научиш да решаваш определен тип задачи, е необходимо да решиш 20-30 задачи от този тип, за да можеш да ги решаваш без проблем. Ако ще после още 1000 такива задачи да решиш, няма да постигнеш почти нищо друго, освен да си си загубил времето.Та, за да напредваш в кариерата не е необходимо да стоиш по 8 часа в офиса и после да си доработваш вкъщи. Просто трябва да се раздаваш на макс и да "решаваш подходящите задачи".
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една от основните грешки на младите семейства е именно това, че раждат дете и после после не знаят как да се грижат за него. Единствената им грижа е да му купуват разни дрешки, играчки и всякакви глезотийки, а забравят, че едно дете се нуждае от по-различен тип внимание. Детето има нужда да си поиграете с него, да му разкажете приказва, че защо не и да учите заедно уроци. А повечето родители бачкат по цял ден, връщат се умори и почти не отделят време за децата си.
22
1
 
25
 
! Отговори
Миле преди 11 години
Малко семейства могат да си позволят "лукса"жената да не работи и да гледа децата.Например майка ми не е работила винаги,защото баща ми изкарва прилични пари,но тя нямаше смелостта дълги години да харчи за себе си от семейния бюджет и това смачкваше самочувствието и и обратно в моментите в които е работила я виждах по-щастлива,защото си позволяваше повече.Аз съм независима и каквото искам си го осигурявам сама и се радвам,че не чакам на мъж да ми даде някакви пари и да ми мърмори после.
21
0
 
5
 
! Отговори
Блондинка преди 11 години
До йййййййимаш право, макар и с правописни грешки
20
10
 
21
 
! Отговори
ййййййй преди 11 години
Тия мъже искат робини , а не жени.Жена която работи има повече самочувствие , а не само вкъщи по цял ден и ти се убива всякакво желание за живот.Всеки човек трябва да се развива независимо дали има деца или не.Тия жени дето не работят и се оправдавт с децата си, нямат собствен живот, и не искат да се развиват.Едно дете ще е много по-щастливо с майка която се развива а не с някоя отчаяна домакиня дето затъпиява вкъщи
19
5
 
27
 
! Отговори
От 11 до 12 преди 11 години
Елементарно мислене е в 21 век зорлем да се докарваш до положението на зависима и безправна жена от Средновековието. Без значение колко изкарва мъжът, една жена винаги трябва сама да си докарва доходи. И не е задължително да се фръцка в офис, има хора, които сами са си шефове и работят от дома си. А, 15 го е казала перфектно. На същото мнение съм. Не желая децата ми да израснат с модела на зависима покорна женица, която се моли за един лев на мъжа си.
18
10
 
10
 
! Отговори
Така е Димитрова, преди 11 години
Но смятам, че става за сметка на децата, а оттам и на цялото общество.
17
7
 
33
 
! Отговори
Димитрова преди 11 години
Работещитр жени са по-организирани , по-здрави и поддържат визията си . Имат собствено мнение и достойнство.
16
23
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Ето защо:Бог и природата са си казали думата, кой е основно отговорен за възпитанието на децата. Определили са жената да ражда и кърми и да се грижи за детето си.Добре, мъжа ще й ПОМАГА.Но понеже мъжът НЕ ПОМАГАЛ, аз ще си зарежа децата и ще хукна да се доказвам професионално. Ще стана някаква смешна офис-мениджърка и ще съм много доволна, нищо че децата ми са чалга мутанти.Сигурно е просто съвпадение, но катастрофалния морален упадък на човечеството днес и еманципацията започват заедно.
15
3
 
16
 
! Отговори
КИРО преди 11 години
по добре да си бачка и да не мисли за глупости иначе е в ....ЕЛМАЗ:))))

Спонсорирани публикации