Високо IQ при мъжете води до дълголетие, при жените - обратното

Причината: дамите имат допълнителни задължения
23 юни 2014 22:31,
12
Високо IQ при мъжете води до дълголетие, при жените - обратното
Снимка: Reuters

Продължителността на живота на мъжете и на жените е свързана по различен начин с интензивната интелектуална дейност и с високия коефициент на интелигентност, пише "Подробности". Според президента на Геронтологичното дружество към Руската академия на науките проф. Владимир Анисимов при мъжете високият коефициент на интелигентност води до дълголетие, а при жените е точно обратното.

Причината е, че при представителките на нежния пол допълнителните задължения, свързани със семейството и науката, ги карат да живея непрекъснато в условията на стрес. А той е един от най-важните фактори, които пречат на дълголетието.

Ученият е изследвал връзката между интензивността на интелектуалната дейност на човека и неговата възраст. Проучена е била също връзката на биологичната възраст на човека и принадлежността му към различни поколения. Оказало се, че биологичната възраст на хората, родени през 1922 година, е изоставала повече от фактическата, отколкото при хората, родени през 1906 г.

"Всяка година продължителността на живота на хората като биологичен вид се увеличава с три месеца. Това е доказано от статистиката. От първото връчване на Нобеловите награди досега средната възраст на лауреатите непрекъснато се увеличава.

Средната продължителност на живота на носителите на Нобелова награда също е по-голяма, отколкото е при академиците. На академиците е по-голяма от тази на професорите и т.н.", казва проф. Анисимов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: мъжежениживотинтелект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖеничкаМиличка, гледай повече телевизия. Ще научиш потресаващи неща - какъв сладолед да си купиш, колко са хубави пуканките с Кола "Зиро", с кой крем ще премахнеш целулита от иначе прекрасните си бедра, какво да сложиш в пералнята, за да ухае прането ти божествено 72 часа, как да се осмелиш да изядеш нещо кафяво от лилава крава, коя бира приятели сбира, електрическата четка за зъби колко вибрации в секунда прави, коя паста за зъби изчиства до 72% повече от неясно коя друга и т.н. Е няма по-
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си изключение, ако наистина го правиш всеки ден или поне 50% от времето. Ако го правиш само за удоволствие от време на време не ми се хвали ;) защото това са наистина прости дейности. Да, мъжете им е "досадно". Защо им е да се стресират след дългия работен ден, след като жената може ежедневно да се натоварва?Когато си работил 10-12 ч. непрекъсната ментална работа, имаш нужда да изключиш, а не моментално да превключваш на слугинаж. Независимо мъж или жена си. Затова е хубаво да се редуват задълженията в дома.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГлупости, аз съм мъж и готвя мноооого добре (и ми личи де). И повечето ми приятели могат да готвят, жена ми аз я научих как се глади панталон и .т.н. Та тези дейности ако мислиш, че са много сложни пак си помисли...Просто са досадни и не ми се вършат (поне на мене), а това с пазаруванетоо...... ако е за парцалки е нормално. Повечето мъже дето разбират от парцалки, харесват други мъже...А ако това дето го пише в статията е вярно, милиард години не ми мърдат.....
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами колко по-малко платени са жените в интелектуалните професии - 20 до 40 % за един и същи вид работа. Ефектът е И психологически.Има и усложненията с мъжкото его когато трябва да изпълняват нареждания от жена, която движи проект и им казва какво да правят, поправя им грешките, защото тя носи отговорността... Семейните задължения са отгоре на всичкото. Колко мъже могат да готвят или знаят какво да напазаруват, например?
7
1
 
5
 
! Отговори
Те са есесовски преди 9 години
Причината за обратната реакция от високия интелект на жените е, че се вземат много насериозно и имат свръхголеми амбиции, което ги превръща в бреме за семейството, в бреме за подчинените - стават като Есесевски надзорнички и превръщат подчиненото си пространство в Бехенвалд. Особенно, ако тези жени са се отказали от семейство в името на кариерата. Отказът от семейство е отказ да имаш досег до най-хубавото - децата. Те се превръщат в мъжемразки и детемразки. Във Варна е пълно с такива есесовки.ни
6
2
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Стресът идва неЖенете не са ***, те по-скоро са най-лесни за манипулация със плашещи и скрити реклами и реагират на тях за да предпазят семейството и децата !Жените не са информирани за сложните лихви за 3-4 и 5-10 годишни периоди и причинно-следствените връзки от шопинга на *** и други безумни дейности които ги отдалечават от младостта и богатството !
5
1
 
2
 
! Отговори
Стресът идва не преди 9 години
от съчетаването на фамилия и кариера. Стресът е последица то неприемането на жените като интелигентни същества. За пример/ Бишоф, който е автор на максимата, че жената има по.малко сиво вещество, не е имал и колкото на средностатистическа жена. А те са по/ скоро тъпиневинаги е възможно човек да прикрие факта, че е в пъти над другите, това дразни и провокира...и горко му
4
1
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Женичка 1Ще ти дам съвет Гледай сутрин БТВ а след това си пусни за 2 часа НОВА !Не пропускай и малко ТВ7Само ,че ако следваш посланията от рекламите и реагираш на тях най-много да надживееш децата си и пак ще се гътнеш млада!
3
1
 
6
 
! Отговори
1 до 3 преди 9 години
Случи се така, че не съм гледала нито едно от тези предавания, но ще послушам съвета ти. Току виж - има ефект! :)
2
0
 
16
 
! Отговори
hah преди 9 години
До 1,Гледай "Съдби на кръстопът" или направо се омъжи се за Краси Ванков
1
0
 
11
 
! Отговори
Женичка преди 9 години
Някой знае ли сигурно средство за затъпяване?

Спонсорирани публикации