Фен си на "Междузвездни войни"? Нарцис!

Почитателите на сагата се славели с нарцистичен характер
Обновена: 28 дек 2015 15:12 | 28 дек 2015 15:00,
8
Фен си на "Междузвездни войни"? Нарцис!
Снимка: Архив Reuters

Хората, които си падат по ленти като "Междузвездни войни", обичат да играят видеоигри и да четат комикси за супергерои, са най-често с нарцистични черти на характера, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Изданието цитира изследването на екипа на Джесика Маккейн от университета в Джорджия.
 
Учените изследвали характерите на хората, които са близки до културата на научната фантастика, странните джаджи и последната дума на техниката. Те измерили тяхната привързаност на базата на специално разработена методика.

Тези от участниците в експериментите, които имали най-високи показатели на пристрастяване към научната фантастика и нейните материални деривати, показали и най-обособен нарцистичен характер.

"Тази субкултура обединява ентусиасти, които си падат по нетрадиционните медии, като японските мрачни анимации, научната фантастика и видеоигрите. Тяхното движение става все по-популярно, като се има предвид, че на последното издание на фестивала Комик-кон в Ню Йорк участваха 130 хиляди души!", се отбелязва в изследването.

Джесика Маккейн отбелязва, че медиите, предлагащи високотехнологично съдържание, са особено ценени от хората с нарцистични черти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
Напълно се присъединявам към извода, презентиран в заглавието. Публеката на Междузвездни войни се състои от деца до 12 години, както и спрели в емоционалното си развитие хора с инфантилни фиксации в ранна детска вързаст. А всички знаем, че децата са нарцистични същества.Иначе искрено ме разсмива ком. 6, който си мисли че Междузвездните войни са фантастика. Това е детско фентъзи:)
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любителите на фантастиката са мечтатели с богато въображение и притежават повече от 2 мозъчни клетки (над минимума за ядене и.....), което ги прави под 1% от населението на тази планета. Пожелавам на всички любители на Star Wars да продължават да мечтаят и силата да бъде с тях!
5
0
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Вярно е .. най-много обичам себе си :)
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до такива изводи мога да стигна само ако са ми отпуснати евро средства с които да направя кампания за проучванията.
3
0
 
12
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Ако беше така, палата на Тиквата в Банкя щеше да е във формата на Звездата на Смъртта, а самата Тиква щеше да се облича като Дарт Вейдър и щеше да върти светлинен меч в Министерски съвет.
2
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Още едни псевдоучени.
1
0
 
20
 
! Отговори
Луд преди 8 години
Дрън, дрън ярина