Анонимните хакнаха сайта на ПРОФОН

Хакерите "конфискуваха" страницата заради ACTA
Обновена: 6 фев 2012 10:18 | 6 фев 2012 10:04,
44
Анонимните хакнаха сайта на ПРОФОН
Снимка: Булфото

Известната хакерска група Anonymous (Анонимните) хакнаха сайта на българската организация за авторските права ПРОФОН снощи.

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е “конфискуван“ от групата.

От съобщението, което са оставили Анонимните на интернет страницата на ПРОФОН, става ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции. В него те изразяват твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252

Днес сайтът на ПРОФОН работи нормално. На интернет страницата няма официално изявление на организацията по повод хакерската атака.

Припомняме, че международното споразумение ACTA предизвика масово недоволство сред интернет потребителите.

Голяма част от тях се тревожат, че след влизането му в сила сериозно ще бъдат ограничени възможностите на световната мрежа.

На много места по света, включително и в България, се готвят масови протести срещу ACTA. Поддръжниците на споразумението твърдят, че то е необходимо, за да се защитят правата на артистите.

Анонимните са една от най-големите хакерски организации. Те станаха известни с ударите си по сайтовете на институции като ФБР.

Те заплашиха, че са готови да сринат и социалната мрежа Facebook. Анонимните твърдо се обявяват срещу рестрикциите в мрежата, които налагат споразумения като ACTA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: AnonymousACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Библиотеките кога ще ги затварят? То щото същата работа, някой купил книга и я дава на другите да я четат без да го *** за автора. Ами нали ако не я прочета тая книга в библиотека ще си я купя. То това не е ли нанасяне на вреда на тоя автор. Истината се знае от всеки. Печелят издателите, не автора. Това са обикновено корпорации дето нищо не правят, само се гушат. Авторското право на практика не е авторско, а корпоративно, търгашеско право. Те, заедно с банките искат да управляват хората.
17
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това добре, но рано или късно ще ни .бат майката. Не мисля, че нещо може да се направи, силно се надявам да греша.
16
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето част от мотивите от коментарите на мини-инициативата:Каквото почукало, такова се обадило. Искат война ще я имат! Не може при всеки удобен случай да е*еш народа и да очакваш, че той само ще ти се усмихва! Свършиха тия времена!;Давайте наред по онзи списък! няма как да игреш честно с ***, дето с години копят гроба на обществото!Мюзикаутор са се подписали под отвореното писмо в подкрепа на АКТА! Така че, моля, не ги защитавайте.20+ години се опитваме с добро. 20+ години ние играем по правилата, а те не. 20+ години аз НЕ живея. АЗ ОЦЕЛЯВАМ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! Писнало ми е да се боря за утопии и надежди! Дойде времето, в което АЗ искам резултати! Дойде време, в което лошите ТРЯБВА да си отидат ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН!
15
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко преди полунощ във Фейсбук групата Ние казваме НЕ на ACTA! / Bulgaria says NO to ACTA! се зароди нова инициатива, с която българските потребители решиха да подкрепят своите герои от Anonymous десетки членове на групата започнаха да докладват страницата на ПРОФОН във Фейсбук с цел да я премахнат, както се случи преди няколко месеца с личния профил на Миролюба Бенатова от bTV заради начина на отразяване на събитията в Катуница.Атаката се насочи и към страницата на Музикаутор.
14
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междувременно от ПРОФОН продължават да пускат публикации във Фейсбук и пазят пълно мълчание по въпроса. Те игнорират съобщенията на потребители в социалната мрежа, които се радват на случилото се и оставят остри коментари по стената им.Причината за гнева на Anonymous е, че в петък 13 организации пуснаха отворено писмо, в което уверяват, че ACTA всъщност е безопасно и необходимо споразумение. Именно ПРОФОН е организацията, с която хотелите и ресторантьорите трябва да сключват договори и да плащат, за да имат право да пускат музика в заведенията си.Те дори искаха да се плаща от таксиметровите компании за пускането на музиката в служебните автомобили, което обаче така и не се прие.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междувременно от ПРОФОН продължават да пускат публикации във Фейсбук и пазят пълно мълчание по въпроса. Те игнорират съобщенията на потребители в социалната мрежа, които се радват на случилото се и оставят остри коментари по стената им.Причината за гнева на Anonymous е, че в петък 13 организации пуснаха отворено писмо, в което уверяват, че ACTA всъщност е безопасно и необходимо споразумение. Именно ПРОФОН е организацията, с която хотелите и ресторантьорите трябва да сключват договори и да плаща
12
2
 
38
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
А точно тези организацийки Профон, Мюзикаутор и останалите трябва да бъдат разследвани за това къде отиват парите, които прибират от хиляди заведения на година...
11
3
 
6
 
! Отговори
Точен преди 12 години
Аз съм ЗА!
10
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АСТА е споразумение за тотален контрол върху мрежата, информацията и потребителите. А за пред хората са авторските права. Който още не го е разбрал, да чете и мисли с главата си. Новия век ще е битка за вода и контрол върху информацията и населението.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
We are many!!!
8
1
 
36
 
! Отговори
Идея преди 12 години
Ние сме анонимни , ние сме легион.
7
2
 
52
 
! Отговори
. преди 12 години
Явно има и българин в Anonimous, съмнява ме да са останали без работа,че да хакват някакъв БГ сайт хахахаха
6
1
 
71
 
! Отговори
Охлюв преди 12 години
А скоро сайта на ПРОФОН ще бъде филтриран и поставян в черните списъци с вредни сайтове. Това е само началото. Представа си нямат какво още ще има да им се случва. И не само на тях. Мюзиаутор и АРСИС са също след тези, които ще хапнат здраво дръвце. След като искат да обявят цялото младо население за престъпници, да не очакват нищо хубаво. А плешивия *** от ГДБОП по-добре да си дежури до лаптопа, че не се знае кога ще се появи детско порно на него. Това са моите предвиждания:)
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хей, журналистчета - със стари новини хранете шефовете си. На нас дайте нещо нормално от ДНЕС а не от чера.
4
1
 
76
 
! Отговори
някакъв преди 12 години
Ако харесвам някой автор, аз ЩЕ СИ КУПЯ неговите дискове или филми, разберете това!! А не заради това, че слушам радио да плащам!!
3
1
 
52
 
! Отговори
ined преди 12 години
Какво да съобщение да публикуват като последната "новина" на профаните от Профон е от 28.12.2011г.
2
1
 
53
 
! Отговори
Мими преди 12 години
То остава и да има официално изявление...
1
1
 
74
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Ами изпросили са си го.