Завръщането на Spirit-а: Два незабравими фестивални дни

Рекордните 47 000 души посетиха фестивален Бургас
10 авг 2015 15:07,
4
Завръщането на Spirit-а: Два незабравими фестивални дни
Снимка: PR

47 000 души и два незабравими фестивални дни – това беше Spirit of Burgas 2015. След уникалното шоу на Роби Уилямс, британската банда Kasabian застана безкомпромисно зад 13-те спечелени награди, сред които "Най-добра група на живо" за 2015-та и 5-те си супер-успешни албума.

Групата, оглавила миналогодишното издание на Glastonbury, доказа на българската публика, че е една от най-забележителните съвременни рок банди.

Още по темата

Намиращи се в пика на своята кариера, Kasabian изпълниха брилянтно както парчета от последния си албум "48:13", така и емблематични песни от творчеството си през последните години. Сет листът включваше и кавъра на Fatboy Slim "Praise you", който беше продължен от парчето L.S.F.

Kasabian накараха публиката да се слее с всяка фраза на парчетата "Bumblе Beee", "Days are forgotten", "Club foot", "Re-wind", "Empire", "Fire" и още много други. Шоуто продължи близо час и половина, който мина неусетно, но остави сигурен и траен спомен у феновете си, както и у хората, които ги чуха за първи път.

Преди британската група да превземе сцената, публиката беше приятно изненадана и от изпълненията на българските банди Jin Monic, Bobo & The Gang и Hayes & Y, които подгряха достойно Kasabian с изключително шоу. Паралелно с тях артистите от сцената "На тъмно", сред които P.I.F. и Ревю, се раздадоха пред стотици фенове, танцуващи и припяващи познати рефрени.

Силният край на Spirit of Burgas поставиха представителите на 6 от най-добрите Drum and Bass лейбъли. Calyx & Teebee, Danny Bird, The Prototypes, Maztek станаха част от един от най-обичаните парти брандове в света - The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU предложи нещо грандиозно за родните ширини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: фестивалSpirit of BurgasKasabian
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност освен Роби кой е бил на "фестивала" Предните издания си спомням сериозни имена се бяха явили. Faith no more, Korn и т.н.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинявайте, може да обидя някого но тези Кasabian за първи път ги чувам.
2
2
 
8
 
! Отговори
Неделя преди 8 години
Невероятно зле като организация за посетителите.Първият ден беше Роби и нищо друго. Това си е за отделен концерт, а не част от фестивал, където хората трябва да мога да мърдат от една сцена до друга, или за храна или до тоалетните. Тоалетните бяха сигурно 40-50 за целия фестивал. Срамота. Малоумната с фестивалните карти също е на ниво "българщина". Ако ще се приема плащане само с карти, защо не кредитни друг общоприет стандарт? С фестивалните карти нямам идея какви пари са ме цакали...
1
4
 
9
 
! Отговори
2 преди 8 години
Добре, че беше Роби на спаси тоя фестивал. Кофти организация, кофти разположение, много високи цени за това, което се предложи. Да не говорим, че нямаше право да се излиза преди 23:00(предишни години нямаше проблем), както и това, че единия ден ти продават сок, на другия ти казват как не продавали само сок, а бил с водка и тогава откриваш как си пил сок, а си платил сок с водка, ама никой не ти е казал(защото няма касови за напитките, а само за зареждане на картата, което си е измама за мен)