На Богоявленския водосвет... разговори за изтребителя F-16

"Това е троен удар по България", категоричен бе президентът
Обновена: 6 яну 2019 13:26 | 6 яну 2019 12:53, Нели Христова
322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Той се спря пред журналистите и коментира последните новини около избора на самолети за България.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.

Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума, каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Нито Ф-16,нито Грипените ще ни свършат работа,а руската техника ни е забранена дори за обсъждане.К'во правим тогава,щом единствения ни враг от югоизток има само от Ф-16 200 бройки,да не говорим за безбройната друга техника+1.2млн. армия(от която в Одрин са 80 000)????Отделно самите САЩ категорично отказват да дадат каквито и да е било гаранции за защита от турско нападение(помним Кипър).Та критерия ни за оръжие трябва да е-може ли да спре Турция,па ако ще да е китайско или каквото и да е!
177
12
 
11
 
! Отговори
Не свършихте ли? преди 5 години
Айде, вземайте тия щайги, че да мирясат американските шмекери.И след това като вземат да падат един по един пак ще обвиняваме Путин.
176
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много го е яд, че шведите отпадат. Явно е имал изгота от сделка с тях.
175
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
e като нищо няма да направи президентът, защо се тръшкате след всяка негова дума като да ви е извадил сливиците през ре ктума :)))) жалки миш кари
174
12
 
23
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Драги ми руски ***, защо постоянно лъжете, че Грипенчето е по-евтино от Ф-16 ?
173
9
 
21
 
! Отговори
Гинчев преди 5 години
Тъмночервената глинена глава си остава завинаги глинена.
172
10
 
22
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 5 години
Кой беше шеф на авиацията години наред доскоро - льотчика Грипен Радев ! Затова сегаавиацията ни е на този хал.
171
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 178Не ве!! 28 самолета купи Хърватия ама за 40 000 $ барабар с горивото за 20г напред и по един чифт *** за пилотите.
170
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 176Радиомълчанието свърши с изцепката на правителството ,че избира F-16 ,по политически причини!Само незнам защо беше целия цирк-търг ,ами направо да си беха казали за какво иде реч!Ама пуста му демокрация ,трябва да мине през търг!
169
5
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен178Хохохохоооо, той и Гоцю направи партия и се нааака. *** избран с гласовете на БСП+ДПС+Атака+болни путинисти, нищо няма да направи!
168
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 164 Да бе верно, откъде на къде Радев ще разбира от самолети!Големо важно ,че е генерал от ВВС ,тия хвърчила ги разбират Баце,Цфръцко и Шкембе войвода!Само където и на децата е ясно , че офертата на ,,Локхийд-Мартин" надхвърля определеното от НС!В САЩ всеки се съобразява с решенията на Сената?
167
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ги мисли избирателите му, пак ще гласуваме за него, и като направи партия, той е този, който ще измете герб към вечните корупционни полета ааа килии
166
11
 
5
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Винету е във вигвама и пуши лула с американска трева, за да получи видение от боговете как да замаже поредната корупционна издънка на правителството му от негодни калпа зани
165
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев колкото повече нарушава собственото си радиомълчание, толкова по-отблъскащ става дори и за собствените си избиратели с перманентното си мъркане и черногледство !Хората не искат да им разказва розови сънища, но да слушат Президента да им говори сякаш се намират в Дома на покойника, също не искат !
164
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся Радка ще трябва да повърне комисионните.
163
7
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Румен - жалейката пак проплака, че трябва да връща денгите на СААБ :)))))))))))))))))))
162
8
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
Злото и лошоте не спят. само аматьоти може да си помислят, че по време на водосвет няма война! Може би вече в по-различен вид, но тъкмо започва и не само в БГ!
161
15
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Радев не е Роската, да има право каквото БОце му каже. Свиквайте, гербави, боят по канчетата тепърва започва
160
7
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До бай ТъпчоКато го питат за самолети да каже: Аз имам право само да чета но Нова година :)))))))))), но той е руска шапка и служи на Решетников! Ще опява до живот жалейката си!
159
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълският парашутист - злобен, жлъчен, дребнав, злопаметен, отмъстителен, черноглед, троянски кон с капаци !