Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси

Апаратът се намира във военноморската база в Североморск, Мурманска област
2 юли 2019 17:58,
154
Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси
Снимка: БТА

Четиринайсет руски военни моряци подводничари са загинали при пожар на борда на дълбоководен спускаем апарат в териториалните води на Русия. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС и РИА "Новости".

Според съобщението инцидентът е станал вчера, докато екипажът е извършвал батиметрични изследвания в рамките на "изучаване на придънното пространство на Световния океан в интерес на Военноморския флот на Русия". Благодарение на "самоотвержените действия" на моряците пожарът е бил потушен, но те са загинали вследствие на отравяне от изпаренията при горенето.

Понастоящем дълбоководният апарат се намира в руската военноморска база в Североморск, Мурманска област. Разследването се ръководи от главнокомандващия на ВМФ на Русия, съобщи министерството.

Западните агенции цитират ТАСС и РИА и припомнят, че през август 2000 г. руската подводница "Курск", задвижвана с ядрена енергия, потъна в Баренцово море след две експлозии на борда. Тогава загинаха всички 118 моряци на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Подводницата е ударена от американско торпедо , дори когато извадиха подводницата пробойната от торпедо се виждаше много ясно"Дрън Дрън че плясДа МК-48 има два заряда гилотиниращ(пробиващ дупка) и основен - основния е към 500кг тротил той щеше да направи огромна дупка отстраниДупката е отгоре на корпусаКурск се сблъсква с Американска подводницаТам където е дупката е имало резервоари със сгъстен въздух. Следва първия взрив и пожар от прекисно торпедовтори взрив...
32
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби може би си прав за допотопни руски подводници но в съвременните такива отдавна се ползват електронни еквиваленти . Никой отдавна не мисли за искри и други подобни"Една забележка колега - механичното реле напълнено с масло и на въздух и под вода работи а електронното реле ако се намокри ...Освен това в подводницата има малък волтаж с голям ампераж. Трябват ти свръх мощни транзистори - респективно свръх скъпи - Автоматиката и механиката е надеждна и евтина.
31
3
 
11
 
! Отговори
Незнайко преди 4 години
"...извършвал батиметрични изследвания в рамките на "изучаване на придънното пространство на Световния океан...".... стига глупости, подводницата извършва подслушване на НАТО.
30
11
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Пожарът на Курск възникна по съвсем други причини ! Подводницата е ударена от американско торпедо , дори когато извадиха подводницата пробойната от торпедо се виждаше много ясно , дупката е от вън на вътре ! Добре ,че когато вадиха подводницата имаше и западни журналисти които документираха със снимки и видео за да видят хората ,че Курск е потопена ! А сегашният случай с тази подводница е или поради лошо техническо състояние на подводницата или поради немарливост на екипажа ,нещо обичайно за рус
29
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СъвеЦките оръжия са много опасни, основно за екипажа. Който е ходил в казармата знае за какво става въпрос.
28
18
 
20
 
! Отговори
КУР за путин !!!! преди 4 години
Кога най накрая ще мре диктатора джудже ????
27
14
 
22
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
Всичко руско става само за скрап !!!!!
26
13
 
18
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
Всичко руско става само за скрап !!!!!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби може би си прав за допотопни руски подводници но в съвременните такива отдавна се ползват електронни еквиваленти . Никой отдавна не мисли за искри и други подобни .
24
2
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Това е малка подводница за диверсии която се изстелва от по-голяма подводница. Единственото вярно е, че има 14 загинали и още 5-6 в болницата. Всичко друго, дали действително е имало пожар, защо, и какво точно са правили там ще се разбере чак след 50 години като отворят архивите.
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердюкянн да купи и 5 подводници супер клас водката :)
22
15
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
"Явно, е била сериозна авария, а не "късо съединение"."В съвременните подводници се ползват електрически превключватели които са проектирани да не правят искри. Тези дето са особенно мощни са потопени в специално масло за да нямат достъп до въздуха който лесно се Йонизира и може да се получи искра или дори волтова дъга.Изхождайки от това аварията е предизвикана от вероятно късо съединение някъде все пак подводницата е атомна и няма много химически горящи материали на борда
21
6
 
8
 
! Отговори
MH 17 преди 4 години
Бог да ги прости.
20
8
 
37
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До руснакТовариш, нема как да караш "bulgarrenault", оти е антикварна рядкост и не е по джоба ти! А е антикварна рядкост благодарение на "неразрушимия" Съветски Съюз, който не можа да преглътне факта, че България може и прави по-добри и по-хубави автомобили от Масква! Да не говорим за трите самолетни фабрики, произвеждащи български самолети, разкостени от вас през 1944 година!Понял блядостанецо!
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много трагичен инцидент. Едва ли ще изнесат подробности, но пожарът е най-опасното нещо на всеки кораб. За тази подводница се говори, че може да достига дълбочина 2500м. Жалко за загиналите, съболезнования.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атомна Подводна Лодка АС-12 "Лошарик".Екипаж от 25 души, само офицери!Странно..., всички на борда са били опитни специалисти!?Явно, е била сериозна авария, а не "късо съединение".Съболезнования на близките на загиналите!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Когато няма нищо, нищо не се случи.
16
18
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До Бог да ги прости!Смърта няма националност! Може искаш да кажеш че български *** правят другото? Всички *** интернационални тъпонари!
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руска подводница изгоря! Американски дрон падна! А някой да е чул нещо българско да се повредил? Не няма и няма как е стане ;-)
14
22
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До БобиНяма да обеснявай тук на много прости хора. Това е много трудно за тях. Те не могат дори и стрелят от калашников! На теб - уважение.