Ердоган поиска: Свобода, мир, правосъдие за всеки

Ядрената енергия или да е достъпна за всички, или забранена!
Обновена: 25 сеп 2019 11:07 | 25 сеп 2019 11:06, Елка Василева
18
Ердоган поиска: Свобода, мир, правосъдие за всеки
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Речта на президента на Турция Реджеп Ердоган пред Общото събрание на ООН е сред водещите теми на турския печат днес.

В информация, озаглавена "Мир и справедливост за всички", в. "Йени шафак" коментира, че в речта си пред ООН държавният глава на Турция се е обърнал към "съвестта на света".

Ердоган, който се обърна към световните лидери, припомни трагедията на милионите мигранти, както и смъртта на сирийчето Айлан, действията на Израел, ситуацията в Кашмир и Афганистан, драмата в Мианма, както и засилващата се ислямофобия на Запад.

Президентът каза: "Свобода за всеки, мир за всеки, правосъдие за всеки" по време на "историческата си реч", която бе бурно аплодирана, пише "Йени шафак".

Турският държавен глава също така за пореден път припомни, че "светът е по-голям от петте" (постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН).

В. "Тюркие" цитира Ердоган, който заяви още, че Турция не може сама да понесе тежестта на сирийските бежанци, и повтори призива за създаване на "зона за сигурност" в Североизточна Сирия. Той призова за формиране на "мирен коридор", широк 30 и дълъг 480 километра, като уточни, че в тази зона може да бъдат преместени 3 милиона бежанци.

Още по темата

"Светът аплодира Ердоган, който се превърна в глас на потиснатите", пише в заглавие по темата и в. "Стар".

Турският държавен глава също така за пореден път изтъкна, че зоната на изток от р. Ефрат в Сирия трябва да бъде прочистена от наличието на бойци от Силите за защита на народа (СЗН) (според Анкара СЗН са свързани с Кюрдската работническа партия - ПКК, бел. ред.), отбелязва в. "Тюркие", цитиран от БТА.

По време на речта си турският президент засегна и въпроса, свързан с използването на ядрената енергия. Ердоган подчерта, че ядрената енергия трябва или да бъде достъпна за всички държави, или да бъде изцяло забранена, пише вестникът.

В. "Йени шафак" съобщава, че речта на Ердоган е станала най-споделяното изявление в Тwitter. Стотици хиляди потребители на социалната мрежа споделяха части от изявлението на турския лидер с хаштаг #OurVoice Erdogan/SesimizErdogan. Цитати от речта на Ердоган бяха споделяни и коментирани главно на турски, английски и арабски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До На кой му пука за тея, па ...
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен за 10000 души, коитонопандизи за една вечер, по-предлог, че са заговорничели срещу него.
13
19
 
4
 
! Отговори
Last Rebel Gun преди 4 години
Те пък едни турци... ердоган - грузински ром, ататюрк - солунски пом,ак...
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик политик е Ердоган!
11
7
 
26
 
! Отговори
Aliosman преди 4 години
Ердоан засегна по време следните теми - гвноцида на Израел над палестинците, светът не се състои от 5 държави (неравенството в световен план), ядреното оръжие (или да е право на всеки, или на никой), бежанската криза и усилията само на турската държава за решаването й. Че нямате топки да се изкажете по нито един от въпросите е ясно, но поне публикувайте темите. Или и за там няма топки? Затова Турция е държава, сега разбрахте ли? Право куме в очи!
10
18
 
7
 
! Отговори
Саладин преди 4 години
Лицемер!Нека първо пусне десетките хиляди свои политически опоненти,които натика в затвора,да спре да избива кюрдите и да изтегли аскера от суверенна Сирия и тогава някой може да му повярва ,че е искрен.Хич не го е еня за никакви деца и бежанци,а целия цирк е за пари които ще употреби във войната със сирийските кюрди
9
5
 
19
 
! Отговори
днес бг - шекели преди 4 години
Основната реч на Ердоган беше за геноцида, който упражняват Израел и евреите над палестинският народ. Нито дума за това.....
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сирийчето айрян или както там се е зовало, се изписаха томове. А за дечицата, убити в Ница и колко още атентати - нищо.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превете любов, не война!
6
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ердоганьо ВИДИМО е aлkoxoлик!!!!!
5
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЕРДОГАН
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя цяла Европа стана ислямска каква ислямофобия ?
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близка му е до сърцето - сигурно затова я носи.А, и да се пази по коридорите да не го види Грета.Тръмп, милия едва се откачи.:-)
2
6
 
8
 
! Отговори
...and Justice... преди 4 години
...and Justice For AllБрей, голям демократ този бе.
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган показа и карта на Израел отпреди 50 години и я сравни с днешната като попита "Коя карта е истинска и къде се намират границите на Израел" .