Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Мъжът й е отправил заплаха за физическо унищожение
19 май 2021 18:30, Нели Христова
115
Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Окръжен съд - Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева, съобщават от "24 часа".

През ноември м.г. 3-годишната Ивон и 5-годишния Васил бяха намерени заклани в дома им в Сандански. Майка им Кристина Дунчева бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Оказа се, че преди трагедията тя е подала сигнал за домашно насилие срещу мъжа си Георги Трайков.

Окръжният съд в Благоевград отмени решението на Районен съд – Сандански в частта, с която Георги Трайков е осъден да заплати глоба 1000 лв., и потвърди решението ИЗЦЯЛО в частта, в която е издадена заповед за защита в полза на жена си Кристина Дунчева.

Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград прецени, че наложената глоба на Трайков в максимален размер от 1000 лв. е несъответна, заради това, че той не е осъществил физическо насилие. Магистратите редуцираха размера на глобата до 500 лв. В останалата част първоинстанционното решение е потвърдено изцяло.

Пред Окръжен съд – Благоевград делото е образувано от Трайков чрез въззивна жалба, в която той посочва, че според него първоинстанционното решение е незаконосъобразно и необосновано, освен това защитата на жалбоподателя намира, че решението е постановено в противоречие със събраните доказателства по делото.

За да произнесат решението си, окръжните съдии взеха предвид разпитите на шестима свидетели, писмените обяснения на страните дадени пред полицейските органи и прецениха, че молбата за защита на Кристина Дунчива е основателна.

Наложените мерките за защита са потвърдени и Трайков има забрана да я доближава за срок от 1 г. - до 15 януари 2022 г. Кристина обаче е задържана и е настанена в психиатрична болница, така че мъжът й и без това няма как да я доближава, поне на този етап.

От събраните по делото доказателства, Окръжният съд прие за безспорно, че от известно време преди 5 октомври 2020 г. отношенията между Кристина и Георги са се влошили. Данните по делото, сочат, че още сутринта на 5 октомври 2020 г. те са се скарали, а поведението на Трайков излязло извън обичайното на ежедневния живот с друг човек.

Според съда установено е, че по отношение на Кристина, той е отправил заплаха за физическо унищожение, което следва да се третира като акт на психическо насилие. Това е основание да се приеме и молбата й за основателна. Според магистратите не се установява Трайков да е осъществил физическо насилие същия ден.

Бащата на убитите деца от своя страна също е подал насрещна искова молба за домашно насилие срещу жена си. Тя обаче бе отхвърлена и от Районния, и от Окръжния съд. "Дори и Кристина да е отправила обидни според него изрази, не всяко конфликтно поведение и грубост могат да се квалифицират като домашно насилие", категорични са съдиите.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Пак повтарям, никой не оправдава убийството, камо ли жената, нека тя да поеме отговорността си, но и мъжът също - за психически и физически тормоз, да тормозиш и биеш партньорката си, която ти е родила деца, това е много мъжко, няма що!
19
10
 
3
 
! Отговори
Жена преди 2 години
За всичко са виновни мъжете!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията е справочна от работата на съда по конкретно дело.Даже и идея си нямате, какво е направено с тази жена, за да блокира базови човешки възприятия и първичен майчин инстинкт.И Горския със сигурност е давал софри, на елементи, които знаят как се постига това. Там е заметеното, а не в семейните заплахи и скандали.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХмНе е съвем така, дори и да е била под тормоз, не е причина да посяга на децата си. Никой не я оправдава, но и мъжът има вина за това, защото преди този случай той за пореден й е посягал.
16
6
 
2
 
! Отговори
Хм преди 2 години
А аз мисля, че само мъжът е виновен. Жената е абсолютно невинна
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените са отвратителни
14
7
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Виждам, че от нпотата вече сте се отчели с коментари. В статията изрично е казано, че мъжът не е бил жена си. Съдят го за така модерното напоследък ,,психологическо" насилие. Но това важи само когато жените се пишете за жертви.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 5Каква клевета? Ако всичко беше наред при тази двойка на семейни начала, нямаше да се тсига до този нелеп случай. Никой не оправдава тази жена, понеже е посегнала на децата си, но за да тсигне до там, вероятно е има тежка предистоирия...
12
1
 
4
 
! Отговори
До номер8 преди 2 години
Да, напълно си прав/а
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шах и МатТоест? Да отнеме децата от нея? Или да я убие, та като умре децата да са изцяло при него? какво искаш да кажеш? Оправдаваш приятеля й, който я пребивал?
10
5
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Я пак? ,, Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград прецени, че наложената глоба на Трайков в максимален размер от 1000 лв. е несъответна, заради това, че той не е осъществил физическо насилие". Тоест съдът и медиите клеветят мъжа, за да оправдаят жената.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сплескан натовецНикой не я оправдава, но и мъжът е виновен за този тежък и нелеп случай. Той е тормозил психически жената, посягай й е физически, отправял й заплахи - вероятно и да бъд елишена от деца. Та, в тоя нелеп случай вина има и той.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТе даже не са и съпрузи, но той е тормозил и посягал психически и физически на партньорката си. Не може жената да се оправдава с това, това, което е извършила е жестоко, да посегне на децата си. Мъжът обаче също има вина за това.
7
2
 
11
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
жената е убила децата и мъжа виновен ???????А?
6
9
 
12
 
! Отговори
Шах и Мат преди 2 години
Ако я беше изгърбил качествено,децата щяха да са ЖИВИ.
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съпругът е гнyceн извepг и чyдовищe
4
5
 
6
 
! Отговори
Сдраха ми Г3 преди 2 години
Минах на червен светофар ама не нарочно аз съм жертва на насилие така ,че искам отмяна на глобата.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за това семейство. Виновен е и мъжът, не само жената. Той й е посягал психически и физиески, а това е довело до убийството на двете им деца
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За смъртта на двете деца е виновен и бащата, не само майката! Мъжът е посягал и тормозил психически и физически на приятелката си,което е едно от главните причини,довели до жестокото убийство на общите им деца! Жалко!
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме занимавайте с откачалки.