Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Мъжът й е отправил заплаха за физическо унищожение
19 май 2021 18:30, Нели Христова
115
Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Окръжен съд - Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева, съобщават от "24 часа".

През ноември м.г. 3-годишната Ивон и 5-годишния Васил бяха намерени заклани в дома им в Сандански. Майка им Кристина Дунчева бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Оказа се, че преди трагедията тя е подала сигнал за домашно насилие срещу мъжа си Георги Трайков.

Окръжният съд в Благоевград отмени решението на Районен съд – Сандански в частта, с която Георги Трайков е осъден да заплати глоба 1000 лв., и потвърди решението ИЗЦЯЛО в частта, в която е издадена заповед за защита в полза на жена си Кристина Дунчева.

Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград прецени, че наложената глоба на Трайков в максимален размер от 1000 лв. е несъответна, заради това, че той не е осъществил физическо насилие. Магистратите редуцираха размера на глобата до 500 лв. В останалата част първоинстанционното решение е потвърдено изцяло.

Пред Окръжен съд – Благоевград делото е образувано от Трайков чрез въззивна жалба, в която той посочва, че според него първоинстанционното решение е незаконосъобразно и необосновано, освен това защитата на жалбоподателя намира, че решението е постановено в противоречие със събраните доказателства по делото.

За да произнесат решението си, окръжните съдии взеха предвид разпитите на шестима свидетели, писмените обяснения на страните дадени пред полицейските органи и прецениха, че молбата за защита на Кристина Дунчива е основателна.

Наложените мерките за защита са потвърдени и Трайков има забрана да я доближава за срок от 1 г. - до 15 януари 2022 г. Кристина обаче е задържана и е настанена в психиатрична болница, така че мъжът й и без това няма как да я доближава, поне на този етап.

От събраните по делото доказателства, Окръжният съд прие за безспорно, че от известно време преди 5 октомври 2020 г. отношенията между Кристина и Георги са се влошили. Данните по делото, сочат, че още сутринта на 5 октомври 2020 г. те са се скарали, а поведението на Трайков излязло извън обичайното на ежедневния живот с друг човек.

Според съда установено е, че по отношение на Кристина, той е отправил заплаха за физическо унищожение, което следва да се третира като акт на психическо насилие. Това е основание да се приеме и молбата й за основателна. Според магистратите не се установява Трайков да е осъществил физическо насилие същия ден.

Бащата на убитите деца от своя страна също е подал насрещна искова молба за домашно насилие срещу жена си. Тя обаче бе отхвърлена и от Районния, и от Окръжния съд. "Дори и Кристина да е отправила обидни според него изрази, не всяко конфликтно поведение и грубост могат да се квалифицират като домашно насилие", категорични са съдиите.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61Ако той се интересува само от децата, но не и от партньоирката си до себе, защо я тормозил психически и физически? Защо искал тя да се самоубие? На такива като тоя трябва да се забрани да има и жена, и деца. Тоя е виновен да се стигне до това престъпление.
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупава жена която си е мислила, че с 1 или 2 деца ще задържи мъжът до себе си. След това какво се оказало, че той се интересува основно от децата, но не й от нея, а тя започва да ревнува мъжът си от децата и накрая тя ги унищожава и двете деца които са отнели любовта на мъжът й от нея според самата нея/действията й. Една болна жена с родители които са неглижирали проблема и е станала трагедия.
58
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата е пострадал от зверството на майката.Бащата е жертва на насилие на майката.Бащата е загубил децата си. Майката ги е убила.
57
3
 
8
 
! Отговори
Злоба и безумие преди 2 години
Да беше заклала мъжа си при някой скандал, мога да я разбера. Но да си заколи децата?! И безумие, и много зло!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямЗащо искаше смъртта на Викторио? Защо му пожелаваше да се самоубие? Викторио е мъж.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямПрав си, но това какво общо има с тази новина и с този случай? Какъв феминизъм има в този случай?
54
3
 
2
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
До 55Не се прави, че не разбираш! Тъкмо феминистките прокарвате закони като Истанбулската конвеция, която има широки дефиниции за секстормоз и насилие. ИК прокарва и редица едностранчиви промени в законите и съдебните процедури в полза на жените. Също така вашите НПО-та ВИНАГИ се опитват да изкарват жените жертви, а мъжете - насилници, дори когато жените са доказано виновни.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямКакво правиш в България бе? Що не ходиш в Анадалоа, приемай скапаният ислям и марш в Анадола! Европейската част на Турция не е за теб!
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51Тя нямаше да посегне на децата си, ако нейният психопат не я беше заплашвал и тормозил физически и психически, този уррооод преди тази трагедия искал тя да се самоубива!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямА и ти нямаш правото да казваш какво да правят другите хора!
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя ( Кристина) е била заплашвана с думите ще те принудя да се самоубиеш"Това са думите на нейният "възлюбен" психичноболен психопат!
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не се казва за закланите деца. С кой акъл ги е заклала като че са кокошки. Коя майка може да си убие децата. Ако има такава пишете аз не познавам такава. С мъжа си ако не са могли да се понасят има съд има развод има делене на деца. Какво са виновни децата че ще ги убива. Тази не е добре с психиката. Да я вкарват в лу.дницата и де не я пускат до живот.
48
12
 
3
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
До 50 Жените заслужавате всичко лошо, което ви се случва! Чакам с нетърпение момента, когато мюсюлманите станат мнозинство в Европа, а вие ще заживеете в ново Средновековие без никакви права. Тогава за първата дума казана накриво ще бъдете убивани с камъни на площада! Това ще е справедливо наказание за всичките мръсотии, които вършите!
47
5
 
1
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
Няма да ми казваш какво да правя!
46
5
 
1
 
! Отговори
Поетарям преди 2 години
До 45. Хайде, не ни баламосвай с истории от сорта на ,,на едни приятели познатите еди-какво си"!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямТи си едно куку, надрусано. По - добре не коментирай!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПовтарямПишеш глупости! Жена не може да изнасили мъж, обратното е, тук в тази ситуация вина има и мъжа, не го оправдавай!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До охххПознавам жени, които не са феминистки, които не противоречат на мъжете си и въпреки това биват подлагани на физическо насилие. Мъжете им ги бият ей така, за спорта. Това нормално ли е?
42
3
 
2
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
До 40Ами по тази логика аз утре мога да те осъдя за побой, изнасилване, грабеж, убийство само на базата на свидетелски показания, защото аз, ,,жертвата" така казвам.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До охххЧакай, не стигай до крайности! България все пак не е прекалено феминизирана! И аз съм против Феминизма