Усик нокаутира Дубоа пред 40 000 украинци

Той защити титлите си
Обновена: 27 авг 2023 09:17 | 27 авг 2023 09:14, Александър Попов
86
Усик нокаутира Дубоа пред 40 000 украинци
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 40 000 украинци аплодираха Олександър Усик, който запази световните си титли в тежка категория, в интересен двубой срещу Даниел Дубоа на стадиона във Вроцлав, Полша.

Британецът изглежда се бе вслушал в съветите на част от своите сънародници, защото вложи целия си фокус върху тялото на украинеца без да се притеснява от рисковете, че ще наруши правилата с удари под пояса. Дори в петия рунд съдията трябваше да даде таймаут, за да може Усик да се възстанови от брутален ъпъркът под пояса. Той дори прекара половината от времето на земята без да има възможност да стъпи стабилно на краката си. За щастие не се стигна до дисквалификация и боят продължи.

В осмия рунд видяхме първия нокдаун в срещата, когато една от поредните комбинации на Олександър намери целта и Даниел се озова паднал на колене. Той изчака до последната секунда, за да се изправи, а миг по-късно гонгът удари за спасение.

Шампионът веднага се втурна, за да довърши работата и в деветия рунд всичко приключи с още един нокдаун, но този път претендентът не успя да се изправи навреме и двубоят бе прекратен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Олександър Усик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И наистина последно - умишлено избран съперник е съперникът на Тайсън Фюри. Дюбоа е основен претендент. Това достатъчно говори колко си компетентен.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само лека поправка - "СПОРЪТ с тях е излишен". Написал съм "спортът" - моя грешка.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Та както казах - вече си ми ясен. И затова ти казвам какво ще последва. Ще напишеш още поне няколко поста, за да ми докажеш колко много разбираш и какъв специалист си. Много се извинявам предварително, но с такива не си губя времето, защото от опит знам, че спортът с тях е безсмислен. Комплексари. Аз със спорт си вадя хляба и мнението на комплексари не ме интересува. Общувам с достатъчно специалисти, за да имам нужда от съветите на драскачи - комплексари. Лека!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"За никакъв бокс не може да става, а това си беше чиста политика. Умишлено подбран съперник без достатъчно опит с 20 мача като професионалист, една загуба и победи над незнайни боксьори." ---- Вече си ми ясен. И ти си от тези, дето не си пият редовно лекарствата. "Без достатъчно опит с 20 мача като професионалист, една загуба". Ми с такъв баланс хората са ставали световни шампиони. Явно и ти си от тези дето това е нищо, но ако са били трети на някоя селска спартакиада това е върхът.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За никакъв бокс не може да става, а това си беше чиста политика. Умишлено подбран съперник без достатъчно опит с 20 мача като професионалист, една загуба и победи над незнайни боксьори. Подобна работа готвеха на Тайсън Фюри при третия му мач с Уайлдър, тогава БЛМ и чернокожите се нуждаеха от победа. Гледах мач в оригинал с коментаторите от САЩ и се чудех дали не виждат, че Уайлдър се движи като зомби на ринга. Ако Фюри не го беше нокаутирал, щяха да дадат политическа победа за черния.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
5: За нисък удар се приема (доколкото разбрах, все пак не съм съдия по бокс) удар под пъпа. И състезателите имат задължението пояса да не покрива пъпа. Мисля, че пъпът на Усик беше покрит от пояса по време на удара. Това, че има снимка след мача, където пъпът му се вижда над пояса нищо не значи. Защото, например, един боксьор може да се загащи до подмишниците. :)
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
4: Нека поне ние, дискутиращите, да оценяваме спортното събитие и конкретния казус, без да намесваме политиката. Така или иначе този случай безспорно ще се коментира дълго време и ще остане в историята на бокса. А в историята на бокса има много интересни и странни събития. Това едва ли е най-странното. Мога да пиша по темата с часове. :) Но нека останем в сферата на спорта все пак.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Въпросът изобщо не е за бокс, а за политика! Победата на Усик се ползва като реклама на режима на Зеленски и за надъхване на обикновените украински момчета, ...." ----- 1: Усик се е изграждал като боксьор години наред, без да е имало война. 2: Дори и да го ползват като реклама, което е логично, ако той не е добър боксьор, това няма как да стане. 3: Аз не гледам"манипулативни снимки", както казваш, а видео клипове. И затова според мен ударът е редовен. Тоест, според мен не е low blow.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Въпросът изобщо не е за бокс, а за политика! Победата на Усик се ползва като реклама на режима на Зеленски и за надъхване на обикновените украински момчета, които нямат пари да дадат подкуп и да бъдат като онези 40 000, които са били на трибуните. Колкото до бокса - ударът е точно в пояса. В Туитър се пускат някакви манипулативни снимки от момента когато ударът на Дюбоа започва траекторията си отдолу и всъщност е на 5-10см от тялото на Усик, но снимано под ъгъл показва все едно е крайната точка.
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не разбирам тези, които вкарват политика в дискусията. Мнението по въпроса има или няма нисък удар няма нищо общо с политиката. Коментираме чисто спортно събитие. Аз лично харесвам Усик като боксьор. Невероятно упорит, дължи кариерата си на огромен труд. Но според мен ударът не беше под пояса. Статията е за бокс. За политика има достатъчно много статии - коментирайте я там. Пък и Дюбоа мисля, че не е руснак. :)))
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
руски ш у шумиги удара не е нисък, м рете от яд
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И имайте предвид, че нередовният удар си е нередовен без значение дали противникът е паднал. Например, ако ви ударят с лакът в лицето, дали сте на пода или ви няма нищо - това пак си е нередовен удар и подлежи на санкция от рефера. Същото важи и за ниския удар.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Понеже казах, че в други мачове сигурно има много подобни удари. Просто бегло прехвърлих Тайсън - Холифийлд 1 и Холифийлд - Боу 1 и 3. Видях поне няколко удара, които попадат по подобен, според мен, начин - върху пояса. Реферът не спира мача, не прави забележка за нерегламентиран удар. Боят си продължава все едно всичко си е в реда на нещата. Та затова - вижте старите мачове и сравнявайте.
62
3
 
4
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 8 месеца
Сopocoидните тpoлoве са някакви хайлази, които от десетилетия не са работили честен труд, а драскат пpocтотии по медиите. Те са специалисти по всичко, за което им платят да пишат - сега гледам станали боксови експерти. Коментари 63 и 64 могат да ви илюстрират как са написани в един и същ стил, от един човек, който е професионален тpoл.
61
6
 
2
 
! Отговори
Съвсем преди 8 месеца
Ясно се вижда, че ударът е под пояса ! Съприкосновението с шортите на Усик започва още на 10-15см по-надолу, а в кулминационната точка горната част на ръкавицата на Дубоа почти не се показва над горната част на колана !
60
6
 
3
 
! Отговори
Просто преди 8 месеца
Белите части от ръкавицата на Дубоа в момента на удара остават отдолу, и се сливат с белия цвят на шортите на Усик, а черната част (пръстите) остава отгоре, така че гледано от някои ъгли се създава илюзията, че като цяло ръкавицата е малко по-високо, но в действителност силата на удара (кокалчетата) е 100% под пояса ! Напълно коректна преценка на съдиите !
59
3
 
9
 
! Отговори
A1 преди 8 месеца
Евровизия за украинците,мис Варна е украинка,във Висшата лига на Англия се напълни с украинци,Усик нокаутиран в петия рунд,но не признат,заради удар под пояса.Скъсахме се да пращаме всичко което поискат за Украйна.Айде стига вече
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Eгипетския разследващ журналист Мохамед Ал-Алауи разкрива информация за придобиването от семейството на украинския президент Володимир Зеленски на елитна вила на Червено море. Според документите, предоставени от журналиста, луксозното имение на стойност 5 милиона долара е регистрирано на името на тъщата на Зеленски Олга Кияшко .
57
1
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 8 месеца
татари, продължавъми ли напрет? продължаваме. продължавъйти.
56
4
 
9
 
! Отговори
Манолски преди 8 месеца
Вместо да гинат на фронта при контранаступ, 40 000 укри подвикваха и дюдюкаха край ринга