Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка

Според агенция УНИАН близо 1000 са в плен
21 фев 2024 09:20, Петър Бойчев
182
Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка
Снимка БГНЕС

Стотици украински войници може би са безследно изчезнали или попаднали в плен след отстъплението от Авдеевка, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

Агенцията цитира висши чиновници от западни държави, които допускат, че близо 1000 военнослужещи може да са попаднали в плен, съобщава БНР.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението, западно от Авдеевка.

Снощи руските сили отново атакуваха Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Вадим Филашкин. По думите му са нанесени удари в индустриалната зона, както и по жилищни сгради.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е айде сега..... пак риване
130
2
 
34
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Да сключват мир дорде е време,че мечката тази зима е решила да не спи.
129
3
 
24
 
! Отговори
До Зозо преди 2 месеца
Не бе кажи недорасляк, колко територия загуби Украйна, а колко население, гледам си отворко, вероятно и автомат не си пипал ама се военен експерт, кажи колко територия е минус Украйна
128
2
 
29
 
! Отговори
Унижавам натовци преди 2 месеца
Трроолеите като Зозо като няма какво да кажат и почват да обясняват за колко време руснаците превзели Авдеевка. Зя колкото,за толкова,те не бързат за никъде. Като се има предвид че наркокартела 8 години го укрепва тоя град,руснаците направо ги направиха смешни за няколко месеца.
127
26
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
До До Зозо.... Донецк - Авдеевка 15км. :)))))))))))) Голем напредък. Клоун.
126
2
 
25
 
! Отговори
До Зозо преди 2 месеца
Гледам си картограф, я сметни колко квадратни км загуби Украйна и още колко ще загуби за 2 -3 години ,и колко процента от територията и са, и не на последно място колко ресурси има там, гледам си виден картограф и статистик
125
23
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
До Хммм.... Донецк - Бахмут 67км. от руски сайт. Голем напредък, а? Клоун :)))))))))
124
2
 
22
 
! Отговори
Унижавам натовци преди 2 месеца
Генерал Търнавски когато поччняха бягството от Авдеевка че там са останали 2000 наркоси. Униан казва че са пленени над 1000 и стотици се водят безследно изчезнали. Значи са се отървали няколко стотин наркоси,в най добрия случай.
123
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
65 окупатори са унищожени с две ракети от MLRS HIMARS по време на строя на полигона Трудовское в очакване на началника генерал-майор Олег Моисеев Ликвидирани - военнослужещи от 36-та гвардейска мотострелкова бригада (в/п 06705), чиято постоянна дислокация е в. град Борзя, Забайкалски край. снимки в телеграм невзоров тв
122
2
 
18
 
! Отговори
Хммм преди 2 месеца
Зозо и Странджата са като далтонисти с кубче Рубик, редят го за 30 сек. и си вярват при това
121
2
 
23
 
! Отговори
УНИАН преди 2 месеца
Льиошььь Путин...мнОООго льиошьььь....пленява ни войниците вместо да ги избива !!!СЛАВА КОКАИНА !!! До последния УРКА !!!!
120
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
най якото е че руснаците се бият с трофейно оръжие.Повредената Натовска техника също отива за рециклиране и изработка на чисто нови танове и бмпт-та гаубици
119
26
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Слаба работа другари копейки. След 10г. сух напън край Донецк сте напреднали едни 20 км. :))))))))))))))))))))) Бахмут и Авдеевка са на около 20 км от Донецк :)))))))))))))))))..... На Берлине :)))))))))))))))))))))))
118
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеления еврей ше вади нова армия 500 000 :)))
117
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изчезнали значи пленени. Убити е друго. Не са се изпарили в атмосферата.
116
2
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ : РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ДОНЕЦК И АВДЕЕВКА Е КОЛКОТО ОТ СОФИЯ ДО ГОРУБЛЯНЕ ИСА ИЗЧЕЗНАЛИ СТОТИЦИ , БИЛО Е ЛЕШ !!! ТОВА СА ПОБЕДИТЕ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!!
115
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украински канали в Телеграм пишат, че сривът на фронта в Авдеевка е резултат от отказа на части от 3-та щурмова бригада да влязат в бой на 14 февруари. 3-та ЩБ е новото име на Азови се счита за една от най-боеспособните и мотивирани части на ВСУ
114
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украински медии публикуват историята на боец с позивна Джанго, който ранен и с още няколко ранени войници е оставен от украински офицери на изоставени позиции. В резултат на това всички бяха пленени от руснаците. Сега сестрата на този Джанго публикува видео, където плаче и се надява, че той ще бъде излекуван в Донецк (мисля, че ще го направят). Това добре демонстрира какво всъщност представлява организираното отстъпление.
113
2
 
15
 
! Отговори
свидетел преди 2 месеца
Нищо не е хиляда войника. Виж сто хиляди е друго . В тая война 1000 не е загуба и ако са пленени е по добре. Те ще се заменят или ще се бият и за двете страни. Току след някоя година някой жив ще покаже медали от Русия и от Украйна. Герой на две държави от един фронт. Историята познава такива случай. То и България има такива герой. Живков уж партизанин а се крил в Говедарци и играл табла на Коце - Маца.
112
2
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 месеца
Превзели са и Кринки. На левия бряг на Днепър няма укр. войски.