Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка

Според агенция УНИАН близо 1000 са в плен
21 фев 2024 09:20, Петър Бойчев
182
Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка
Снимка БГНЕС

Стотици украински войници може би са безследно изчезнали или попаднали в плен след отстъплението от Авдеевка, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

Агенцията цитира висши чиновници от западни държави, които допускат, че близо 1000 военнослужещи може да са попаднали в плен, съобщава БНР.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението, западно от Авдеевка.

Снощи руските сили отново атакуваха Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Вадим Филашкин. По думите му са нанесени удари в индустриалната зона, както и по жилищни сгради.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 месеца
Оставете Авдеевка , руснаците натиснаха към Кринки. ВСУ отстъпват.
110
27
 
8
 
! Отговори
Мутрофанова преди 2 месеца
Спри да копейкиш българските медии,че най-русо роб ската страна членка на ЕС,съвсем случайно е и най-бедна и най-болна! 9 години атакуват Авдеевка Айтос и само за масирания щурм от октомври насам рашката загуби 20 000 жива сила и 700 единици техника.А руския военкор Миронов сражаващ се от 2014 се е самоубил и оставил писмо,че се самоубива заради конфликт с пропагандата Соловьoв. Мирозов показваше огромните загуби от първа линия фронта,а не от платени медии.
109
4
 
13
 
! Отговори
Другарю преди 2 месеца
Гристофф, приготви ли погачите, подми ли се, че "наш'те идат?
108
17
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 95 "Тази авдеевка изобщо не е важна. Генерал Сирски прилага тактика..." - Странджа, по инерция ти турих минусче, но заслужаваш дебел ПЛЮС! Всяка твоя дума е права и най ми хареса последното изречение. Ако може само да добавя - незабавно изпращане на 5000, докато поне 50 000 мобилизирани се подготвят за следваща вълна!
107
14
 
18
 
! Отговори
Виц преди 2 месеца
Отива съпругата на Навални в Брюксел и я посреща Урсула.Съжалам за загубата Олена.Ама аз съм съпругата на Навални.Урсула погледнала намръщено в едно тефтерче и казала.Съжалявам гледала съм за това,което ще се случи през ноември
106
17
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ХИЛЯДИ ТАКИВА ЗАГЛАВИЯ ЗАЛЯХА СВЕТА СЛЕД ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА УКРЕПЕНАТА НАТОВСКА БЪРЛОГА !!!
105
12
 
22
 
! Отговори
Наивник преди 2 месеца
Айде, другарчета! Напъвайте! Има още гюбре за изхвърляне. С този напредък можете да приготвите лябът и солта за братушките ви през следващото столетие.
104
20
 
8
 
! Отговори
OZZY преди 2 месеца
ДО СТРАНДЖАТАЗа такива като теб още ЕЗОП е писал!Прочети (ако можеш) "Лисицата и гроздето"!
103
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Шойгу не му ли е известно, че трябва да докладва на Зеленски?
102
20
 
27
 
! Отговори
UFO преди 2 месеца
В Авдеевка даже има и летящи чинии на путиняшките касмически вайски. :)
101
25
 
41
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
Прав си Странджа. Авдеевка не е важна. Затова Руснаците ще вземат цяла Украйна. Но всъщност и тя не е важна. Единственото важно е Англосаксонската пап.лач и култура да се превърне в 4-то разрядна евтина работна ръка ,изнемогваща в беднотия и служеща на новите господари. Робовладелческото им мислене заложено в ДНК-то им, ще ги докара точно до там !
100
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Странджа ли си Манджа не те знам кво си,ама такива като теб не трябва въобще да съществуват,още по малко пък да списват небивалици!
99
22
 
38
 
! Отговори
До Странджата преди 2 месеца
Дано ти плащат добре, че иначе е плашещо, Авдеевка беше укрепване с години, там има съоражения 6 етажа под земята, важен транспортен възел е, ама ти си пиши колко не е важна, вероятно не е важна и 20%от територията на Украйна, Крим или ако руснаците тръгнат към Одеса, и тя не важна нали?
98
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе важното е че"побеждаваме" и ни трябват още съвсем"малко пари и оръжие"и ще поставим Русия на колене!Украинците вече не им ли просветна,че не бягството и война е решението на проблема,той може да бъде решен на мига в който увиснат по дърветата дрогираният шут и придворната му шайка ренегати!
97
20
 
47
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 месеца
Пленените Украински войници разказват пред Руснаците на майчин Руски език как са били заставяни с пистолет в главата да участват във войната. Взели са им мобилните телефони и са им забранили да носят бяло бельо под униформата за да не се предадат . Цялата Укро армия е насила накарана да се бие.С такъв боен дух и морал няма как да победиш и най слабия противник но с кауза !!
96
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от 3-та штурмова бригада направиха много мръсно на зелето. Извикаха ги да сменят 110-та и да държат докато зелето обиколи европа. Обаче на азовци не им се умираше, та 2 седмици преди да отидат в авдивка преместиха един куп жени, дядовци и хлапаци от 111-та от терообороната в азов, и ги оствиха в авдивка докато азовци си събраха парцалите и избегаха. Май не им хареса смяната на залужни.
95
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи "снощи руските сили отново атакуваха Донецка област"? Донецката област е доста обширна и огромна част от нея е под руски контрол.
94
15
 
25
 
! Отговори
До НАТО преди 2 месеца
Май не разбираш че тая пропаганда дето я пишат и говорят пи медиите им прави лоша услуга, щото те нещата на фронта се виждат, и да украйниците отстъпиха хаотично, което доведе до още жертви от тяхна страна, а ти си вярвай на сайтовете те дето пишат как на руснаците им свършиха боеприпасите и ползват чипове от перални
93
45
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
Тази авдеевка изобщо не е важна. Генерал Сирски прилага тактика на отстъпление с цел да вкара врага в обкръжение и да го изтощи. Допускам, че руснаците ще бъдат допубати и до Одеса, но предстои голяма лятна контраофанзива на украинските герои, мощно подпомогната от демократичните сили - САЩ и ЮК. Ще бъдат предоставени множество безаналогови оръжия и ще бъдат отпуснати свежи сили от Румънската, българската и полската армия. България сега може да спечели, ако веднага изпрати 5000 войника на фронта
92
2
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/91 "Нали не се бият мъже от Москва или Петербург, пращат от републиките." - а урките пращаха към 90% наборниците от източна Украйна. Зад тях, в тил стояха тези от Лвов, Хмелницки и Виница.