Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка

Според агенция УНИАН близо 1000 са в плен
21 фев 2024 09:20, Петър Бойчев
182
Стотици украински войници са безследно изчезнали при Адеевка
Снимка БГНЕС

Стотици украински войници може би са безследно изчезнали или попаднали в плен след отстъплението от Авдеевка, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

Агенцията цитира висши чиновници от западни държави, които допускат, че близо 1000 военнослужещи може да са попаднали в плен, съобщава БНР.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да продължи настъплението, западно от Авдеевка.

Снощи руските сили отново атакуваха Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Вадим Филашкин. По думите му са нанесени удари в индустриалната зона, както и по жилищни сгради.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
25
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
Козяшките вувузели по спокойно да не изравните кръвното от безсилие и злоба..Комплексари жълт0паветни.
90
0
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/91 "Украинците избягаха, за да се спасят." - Точно така: "да СЕ спасят". Сирски издаде заповедта за отстъпление почти СЛЕД ден след като почнаха да се изтеглят. Факти.
89
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинците избягаха, за да се спасят. Хората са най-важни. Руснаците никога не са ценяли живота на своите войници. Нали не се бият мъже от Москва или Петербург, пращат от републиките. Така е било винаги.
88
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я дай поне един канал ве, кравар!Отговор: такова само във филмите и телевизията на "свободния свят"
87
12
 
49
 
! Отговори
Пак лъжете!!! преди 2 месеца
Как не ми омръзна вече да повтаряте лъжите на укрофашистката пропаганда??? Украинците бяха обкръжени и избягаха, като предварително се договориха с братушките, че ОСТАВЯТ ранените, защото не можеха да ги евакуират. Над 1000 ранени украинци се лекуват в Русия. Има и убити, но Зеленски умишлено ги обявява за "безследно изчезнали" за да не плаща помощи на семействата им, които умират от глад, докато Зеленски краде международната помощ. Това са ФАКТИТЕ
86
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Злите *** от Мордор разглобиха украинските перални и построиха най злото си оръжие... Такива статии в днес бг... Някакви ядрени оръжия срещу спътниците на цивилизования свят - да не може да използват хората приложенията за споделено пътуване: D
85
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 88 Я дай поне един канал ве, кравар!
84
33
 
20
 
! Отговори
руски военкор преди 2 месеца
16000 руски трупа за Авдеевка, и това са данни от руски канали.
83
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За първи път чувам армия въоражена с лопати и ползваща чипове от перални за ракети да превзема град. Искате да кажете, че западните медии са лъгали? Невъзможно.
82
13
 
8
 
! Отговори
Светльо Левскаря преди 2 месеца
Няма ли кой да продължи святото ми дело, бе братя българи? Слава Кокаинье!
81
12
 
17
 
! Отговори
Мдааа.... преди 2 месеца
...ако тази война продължи още пет години минимум,тва ще е краят на ЕУ, пълен фалит и връщане в ерата на парните локомотиви...
80
8
 
23
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
До Барон Мюнхаузен --- Не знам за ква шизофрения и кви русофили дрънкаш, ама то се видя ясно кои са с татуирани свастики и фашистки символи. Така че, айде у лево за това кои са фашистите!
79
13
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Миналата седмица писахте за обрат на фронта - Зеленски и Сирки не дават Авдиеевка - и изпращат най-силните си бригади там с най-мощното въоръжение.Вчера писахте ,че укрите са се изнесли тактически без загуби и нанасяйки огромни поражения на руснаците.Сега на кое да вярвам? ------////------- Искаш да ти напишат точно какво смятат да правят, така ли?
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Сатанато Долна лъжа. Има десетки клипчета по телеграм каналите само от битката за Авдеевка. Пленените украински войници даже не са завързани, само са им взети оръжията и си се разхождат на воля.
77
7
 
10
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
поредният русофобски пасквил - явно работещите в днес не са способни на нищо друго. заблуждаващо заглавие на статията, че стотици украински войници са изчезнали, след което в съдържанието пък се посочва, че 1 000 са попаднали в плен. освен това се посочва, че руснаците отново атакували донецка област - нанесли удари в индустриална област и по жилищни сгради - ами къде се е случило това. отвратителна дезинформация.
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 77 Ако искаш кафенце да им поднесат, кравар?
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В телеграм и глави и яйца се режат - основно на азовските *** и на предатвлите...Това е жестокостта на войната... Европейците да знаят какво ги чака...
74
20
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Руснацитата са разстрелвали пленници, мноо кофти.
73
2
 
25
 
! Отговори
кравари usa-bg преди 2 месеца
Голяма част от укронацитата са под земята- а другата част се предават за да продължат скапаният си живот- Това Е ВОЙНАТА НА БЕДНЯЦИТЕ--- БЕДНЯЦИТЕ НА УКРИСТАН СРЕЩУ БЕДНЯЦИТЕ НА РАССИЯ-В КИЕВ ДИСКОТЕКИТЕ РАБОТЯТ НА МАКС-- БОГАТИТЕ СИ КАРАТ ДЖИПОВЕ ЗА ПО 300 000 ЛВ В БГ, И КОГАТО ИМ СКИМНЕ СЕ ПРИБИРАТ В УКРИСТАН ДА ВЗЕМАТ НЯКОЯ ПАЧКА ОТ ПРОДАДЕНОТО ОРЪЖИЕ -ДАРЕНО ОТ БГ И ЕВРОПА-И ТУК ГИ ЧАКАТ БЕЗПЛАТНИ ХОТЕЛИ И НИКАКВИ ЗАКОНИ-МОГАТ ДА СИ КАРАТ ДЖИПОВЕТЕ ПО ПЛАЖА ПИЯНИ- ТА ТОВА СА УКРОПИТЕЦИТЕ--
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 69 Да ама на братушките им останаха прашки с чаталчета от дрян и ластици изрязани от диелектрични ръкавици. А боеприпасите са сачми от начупени лагери. Така като бях малък си правех прашки да убивам гугутки и врабчета. Мдаа...