Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай

Ще се карантина локално – един ученик, един клас, едно училище
Обновена: 18 авг 2021 13:11 | 18 авг 2021 12:20, Камелия Цветанова
151
Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай
Снимка: БГНЕС

След 2 тежки години в условията на пандемията, МОН прави всичко възможно да осигури най-качествено обучение с възможно най-малък риск. Анализът на МОН за дистанционното обучение показа сериозни образователни дефицити за големи групи ученици и заради това нашата цел е максимално присъствено обучение, увери просветният министър Николай Денков.

Той обясни, че съгласно разработения план от МОН ще се преминава към онлайн обучение само в краен случай при тъмночервено ниво на заболеваемост.

Още по темата
Денков допълни, че при нужда ще се следва локален принцип за преминаване към дистанционно обучение - отделен клас, отделно училище.

"При зелен сценарий и при жълтия образователните институции ще работят. И при двата варианта при единични случай на болни деца и учители директорът карантинира цялата паралелка и се преминава на онлайн обучение. Ако само един ученик е заразен, само той минава на дистанционно обучение", каза просветният министър.

При много нива на заболеваемост от 8 до 12 клас първо ще преминат на онлайн обучение, след това тези от 5 до 8 клас, а най-малките от 1 до 4 клас само в краен случай ще се премине на дистанционно обучение.

Образователните институции в цялата страна ще бъдат затваряни само при крайна необходимост - когато заболелите са над 500 на 100 000 души за последните 14 дни.  

Остава възможността за електронно обучение при нужда за всеки ученик, както и при желание на родителите.

Детските градини няма да спират да работят.

Според Денков обаче е притеснително, че едва 30% от учителите и 40% от директорите са ваксинирани срещу коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще тръгнат и пак ще ги спрат, новата версия на вируса е по-брутална и ще има и деца засегнати. След като стане това няма никой да иска да си пуска децата на училище.
95
0
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Хайде да го научите това множествено число как се образува :"И при двата варианта при единични случай на болни деца и учители" !!!... В статия за училище да допускате тези елементарни грешки ?!
94
6
 
8
 
! Отговори
Рака преди 2 години
Безоtговорници!
93
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама кой ви кара насила бе, диванни т**лупи, да си пускате децата на страшно училище? Дръжте ги до полите си до второ пришествие! Не сте ни затрябвали - нито вие, нито те.
92
10
 
3
 
! Отговори
110, 111, преди 2 години
Вакси, няма кого да "святкаш", освен твоето си лапе, ходещо където сам си знаеш къде, зад вратО. Остави останалите - не всички са като твоето.
91
10
 
25
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
На родителите не им пука, че децата им ''няма да се изучат онлайн'' просто не си търпят метериала, който пуши, пие и се друса. Това е дайте да си го признаеме :) Стига викали на черното бяло.
90
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който му липса социализацията на децата, да ви светна ли какво правят отрочетата ви в междучасията из центъра? Дайте им цигари трева и поле за изява и ше псуват и плюят през балкона у дома. Или на никой не му се издържа това и ги мятат нарочно?
89
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали имате ваксини да си играете? Нали можете по желание да си запишете децата дистанционно? Ми направете го! Стига сте си врели нагло платените гаги в чуждите семейства, деца и избори! Бягайте си под диваните и не излизайте от там!
88
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо и тоя ще уморят половин софия. На единия му пречат максите, този пък герой ще социализира децата, изобщо пей сърце. Ако се сравняване с някаква европа че там не учат онлайн, нека да видим как са им организирани входовете към стаята, дезинфекция, хранене по обяд и тн, защото у нас това е илюзия.
87
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам при още един опит за опропастяване на учебната година с ДО да организирам голям общонароден протест. Повярвайте - много сме, можем да обърнем и МОН и да свалим правителството. Готова съм да действам на мига! Писна ни всички нормални хора си тея театри и с това - децата да го понасят за сметка на образование и социализация! Който го е страх - да се ваксинира или да си седи у тях, респективно - да си затваря само собствените си деца вкъщи и да не пипа с ръчищата си чуждите!
86
7
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Заглавието е написано като за Втората Световна Война - ще стоим в Училище до посления жив Ученик .Филм на Ужасите .
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Като измре 90% от наслението заради ваксините ,"............Предполагам, нямаш нужда от съвети за оцеляване след това, що си тръгнал да се подготвяш? Но едно е теория, друго е практика. Не можеш да предвидиш всичко. Отсега ти казвам, че човекът не може без социум. Затова един *** изход от ситуацията ти предлагам - емигрирай в Северна Корея - там няма ваксинация и не се предвижда. И без това ще стане остане единствената цивилизована страна, след като ваксинираните измрат.
84
28
 
7
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Да не им разваляме рая на даскалята, официално безделничат за пълна заплата. Работят 30 мин на ден. Кой ще се върне в училище ? Те ли ? Никога - ще си живуркат по 5 звездни хотелчета, но едновременно с това 1500 лв, които идват в училище с всяко дете пак текат в директорските дробчета.Като е така да ни ги дадат , да окабелим и закупим техника, както и да организираме частни уроци.За изминалите 1.5 г децата са ходили 5 пъти по една седмица (две). Вършим им работата.Нагло съсловие безделници !
83
6
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Онлайн е в пъти по-добре. Няма го и разделението в клас -''беден-богат'' Който иска ще си учи не е проблем, кофти материала все мрънка и все си намира оправдания :)
82
1
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
Не съди по себе си, това, че целата ти рода цел живот ''се ***'' по бардаците не значи, че всички сме така, бегай да си арчиш стотинките :) паалячоо
81
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай". То това като някаква зловеща заплаха и притискане звучи!! Значи; задължаваме те да ходиш присъствено, докато се заразиш и заразиш семейството си, това ли измислихте? Що за садизъм е това??? Онлайн учебна година е единствения вариант в случая!!! Или училищата, които не предлагат обучение в електронна среда-да учат само онлайн!!!
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Томичукалата до 74Верно ли, бе? Я пиши в гугъл семейство Рашел и Ицхак Наев - в рамките на 4 дни и двамата са заминали от ковид и това са само двама от ХИЛЯДИТЕ починали напълно ваксинирани израелци. Откъде ви намират все такива... Ама за жълти стотинки няма кой друг да се хване да ***.
79
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромна грешка, която ще бъде платена много скъпо.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът скоро няма да изчезне..., я още колко букви има в гръцката азбука!!!! -)))))
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, подигравате се със здравето на хората и имате късмет, че хората работещи в училищата са отговорни и няма да лесно да излезнат под прозорците да Ви искат оставката. Но не подценявайте прага им на търпение защото скоро ще дойдат за вас с метлите, в камъни и тояги, и ще питате от къде изгрява слънцето!!!! Неблагодарници! Никой не Ви е избирал от народа. Това, че днес си министър не те прави ***.