Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай

Ще се карантина локално – един ученик, един клас, едно училище
Обновена: 18 авг 2021 13:11 | 18 авг 2021 12:20, Камелия Цветанова
151
Учениците в класните стаи до последно, онлайн обучението само в краен случай
Снимка: БГНЕС

След 2 тежки години в условията на пандемията, МОН прави всичко възможно да осигури най-качествено обучение с възможно най-малък риск. Анализът на МОН за дистанционното обучение показа сериозни образователни дефицити за големи групи ученици и заради това нашата цел е максимално присъствено обучение, увери просветният министър Николай Денков.

Той обясни, че съгласно разработения план от МОН ще се преминава към онлайн обучение само в краен случай при тъмночервено ниво на заболеваемост.

Още по темата
Денков допълни, че при нужда ще се следва локален принцип за преминаване към дистанционно обучение - отделен клас, отделно училище.

"При зелен сценарий и при жълтия образователните институции ще работят. И при двата варианта при единични случай на болни деца и учители директорът карантинира цялата паралелка и се преминава на онлайн обучение. Ако само един ученик е заразен, само той минава на дистанционно обучение", каза просветният министър.

При много нива на заболеваемост от 8 до 12 клас първо ще преминат на онлайн обучение, след това тези от 5 до 8 клас, а най-малките от 1 до 4 клас само в краен случай ще се премине на дистанционно обучение.

Образователните институции в цялата страна ще бъдат затваряни само при крайна необходимост - когато заболелите са над 500 на 100 000 души за последните 14 дни.  

Остава възможността за електронно обучение при нужда за всеки ученик, както и при желание на родителите.

Детските градини няма да спират да работят.

Според Денков обаче е притеснително, че едва 30% от учителите и 40% от директорите са ваксинирани срещу коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
"Вероятно искате да кажете,че и без друго като посещават от едното ухо влиза и от другото излиза?Но все пак нещо остава.Не e като да са пуснати безпризорно по улиците.Прибрани са на топло и научават поне елементарни навици" - Не, казвам, че не само не учат, а и се държат както е характерно за етноса - нагло и агресивно. И нищо не остава, защото не са дошли с идеята да учат. В у-ще не се учат елементарни навици. Това става в къщи и в детската градина. А "прибирането на топло" е в затвора.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките.... Тоя план не струва и хартията на която е написан.
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление даже и да са ваксинирани на 100% учителите това няма да спре разпространението, както и да попречи на децата да занесат коронки у дома, като подаръци да мама, тати, база и дядо, които трябва да работят за да ги издържат.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците в класните стаи до последен дъх на учителите.
72
1
 
15
 
! Отговори
джиПкатъ преди 2 години
Процеса е пуснат в действие!!! За какво са им учители - заплати, пенсии. Училища - сгради, обурудване, подръжка... Един Комп и готово, родителите сами да осигурят домашни условия за обучение на детето си - отопление, компютър, интернет, закуска и обяд и тъй нататък
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Томичукалата до 74Е от къде тази "достоверна" информация
70
21
 
7
 
! Отговори
Той преди 2 години
Децата в училище. Тези ограничения не спират вируса, не разбрахте ли?
69
1
 
5
 
! Отговори
Томичукалата до 74 преди 2 години
Брат къв телевизор кво е казал? хахаха, дава се за пример постоянно Израел, как видиш ли пак са зле, да де ама не са...смъртността в момента от ковид е почти нулева, тежките случаи в болница са почти нула, да има заразени, факт. Факт е и че въпросните ваксини не са на 100% , има хора сваксини пак се заразяват, ама не масово, има и хора без, които нема и да разберът...какво има да си говориме. Факт е, че масово ваксинирани и смъртността почти я няма (Израел)
68
0
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
Щом казвате..... Аз на очите си ли да вярвам или на писаното в интернет? Нали влезнах да видя електронен дневник? Имам достъп до всички групи в електронен дневник и виждам как се движат присъствията. Но Вие знаете. Вярвайте на интернет! Където се казва очите виждат само това, което мозъка може да разбере.
67
18
 
13
 
! Отговори
Айде стига вече преди 2 години
Нищо не научиха децата за тези 2 години.Време е да се поспрете с тези ограничения.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТомичукалатаТоми, нищо не схващам, защото нищо не знам, ама за теб щом телевизора е казал, значи е така.
65
1
 
20
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Демек държавата пак няма ясен план...като станело крайно....ама то като стане крайно работата е изпусната ! Нали идеята е да има по-малко заразени и да не става ''крайно'' ??? Или нещо бъркам...демек огъня като стигне до покрива тогава ще гасим пожара а ? Преди това седиме и гледаме...това е ''новата'' политика , на ''новото'' правителство, което май с нищо не се различава от предходното
64
0
 
3
 
! Отговори
До 61, "до 57&q преди 2 години
Точно пък в Пловдив има деца и в градините и в яслите -22+
63
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 67 преди 2 години
ко?
62
1
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Вероятно искате да кажете,че и без друго като посещават от едното ухо влиза и от другото излиза?Но все пак нещо остава.Не e като да са пуснати безпризорно по улиците.Прибрани са на топло и научават поне елементарни навици.Много от тях вече продължават да учат и след 8 клас.Проверете!Може да не е голяма разликата от преди години,но има разлика.Освен това те също имат право да образование и равен достъп до обучение.Най- малко поне заради родителите, които не са образовани като Вас, за да помагат.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 - Не е само до лобито, а и до 250 000 души, които ще са безработни 4-5 месеца в този период.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На децата ли посегнахте, браво, браво. После не питайте, защо тези деца посягат на вас
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 57"децата имат над 95.5 температура"това по Фаренхайт ли?
58
1
 
2
 
! Отговори
Do 61 преди 2 години
Лятотото остават само най големите гамени и тези които няма кой да ги гледа в градините, ама откъде да знаеш
57
1
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"Ще се карантина локално един ученик, един клас, едно училище" Хареса ви, а? Разделяй и владей.