БСП: Райският газ да влезе в списъка с наркотичните вещества

Да се забрани вносът и продажбата му, иска Валери Митов
8 яну 2024 12:56, Анисия Иванова
27
БСП: Райският газ да влезе в списъка с наркотичните вещества
Снимка: БСП

Темата с разпространението на райския газ сред децата продължава да е на дневен ред. Той се разпространява свободно както в нощните заведения, така и онлайн, където всеки, който желае може да си купи. Проверките на РЗИ и МВР не дават нужния резултат, пише в своя позиция депутатът Валери Митов.

"Проблемът беше решен за кратко, след като тогавашният министър на икономиката Корнелия Нинова предприе решителни действия чрез масирани проверки от Комисията за защита на потребителите и инициира бързи законодателни промени. Инициативата ѝ срещна подкрепа от всички политически сили. Проблемът бе видимо решен. За съжаление, служебните кабинети на президента Радев и министърът му на икономиката Никола Стоянов странно защо рязко спряха борбата с този бич сред децата. Редовното правителство също не прави нищо по темата. Флакони се търкалят пред училища и по детски площадки", допълва той.

Според него от хиляди проверки в цялата страна има много малък брой актове за нарушение.

"Така популярните пълнители с райски газ са опасни за здравето, особено при подрастващи и са забранени за продажба. Очевидно е, че там, където няма политическа воля, се намират извинения", пише още в позицията му.

"Въпреки че повечето родители знаят, искам пак да напомня, че райският газ крие много сериозни рискове за здравето на децата и младежите, особено в комбинация с алкохол. Включително бъдещи репродуктивни проблеми. Употребата на този вид стимулант може да предизвика изразено ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане, което да декомпенсира в екстремно ниско кръвно и понижаване на сърдечните честоти до степен спиране на сърдечна дейност. Сред рисковете са още дефицит на витамин B12 и развиване на психологическа зависимост. За това не можем да си позволим разпространението да продължи.

В края на миналата година във Великобритания се прие притежаването на райски газ да е престъпление. Незабавно трябва да се гласува в НС пълна забрана за внос и продажба на райски газ! Райският газ трябва да влезе в списъка на наркотичните вещества и да се прилага цялата тежест на закона срещу дилърите и тези, които го използват. Нужни са спешни мерки, защото сме длъжни да опазим младите хора от този наркотик, който залива страната с епидемични размери", твърди още Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"да дишаш както ти падне. ако ти е кеф - налапай и ауспуха на колата," - Да, сумалийче (никой не знае и на още по-малко хора им пука, как се пишело правилно) - Право на избор. Не видях един "райско газов наркоман" и последния случйа, за прието 14 годишен в болнцата, забравиха да кажат, че излюпкал 3 чаши ракия преди това за 20 минути. То е цяло чудо, че я е докарал до балона, ама медиите само за балона говориха.
24
0
 
0
 
! Отговори
сУмалиец преди 4 месеца
забранете го за продажба и препродажба на физически лица, защо трябва да се забрани за всички, ако има индустриално приложение? а това, че е медицинска упойка като контрааргумент на забраната е ниска топка - едно е да се подава дозирано от медицински специалист след изследвания, и съвсем друго - да дишаш както ти падне. ако ти е кеф - налапай и ауспуха на колата, не е случайна границата на пълнолетие за консумация на някои субстанции.
23
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
демек след кокаина, комунясите искат да барат и азотния окис. всички хондаджии пушат нервно и обикалят в кръг
22
1
 
1
 
! Отговори
дедо ви преди 4 месеца
тия за квото и да стане дума винаги са против , само за запазването на паметниците на съветските окупатори са за !
21
0
 
1
 
! Отговори
тоя преди 4 месеца
дупетат с кво се е надрyсал?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не само райския газ трябва да влезе в списъка на наркотиците, а и наркодилърската партия БСП - нова наркодилърска издънка на БКП!
19
0
 
3
 
! Отговори
Про100 Кирчо : преди 4 месеца
А пиците с кристали?!?
18
2
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 4 месеца
Райският газ си е медицинска упойка, какво чакат още , че не го приравняват на тежката дрога?!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това са си комунистите , дай им да забраняват нещо и да фалират държавата - царе са на това !
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А така , всеки продавач на балони в затвора
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Секс, наркотици и рокендрол, какво друго му трябва на човек
14
2
 
2
 
! Отговори
Чичолина преди 4 месеца
Да живей свободната любов!
13
1
 
3
 
! Отговори
Zritel преди 4 месеца
Предлагам да се забрани и лепилото и авто боите които се дишат. Как се забранява индустриален газ бе *** .... бати тъпака
12
2
 
9
 
! Отговори
Забранете преди 4 месеца
химиите и легализирайте канабиса! Все сме 100 години назад във всяко едно отношение! До кога все ще догонваме другите?! Да не би да е нарочно?!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Детско парти с балони, всички, от 3 до 5 години. Родителите в Белене
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не, тия пък. Легализация на марихуаната, да се приеме 2024. Инициативно дружество се създаде вече. Чак се изненадахме от силната подкрепа. Скоро
9
3
 
4
 
! Отговори
Да... Безмозъчно БСП преди 4 месеца
Всяка пастички с пухкав крем го съдържа. Парфе да не говорим. Изобщо слага въздух в тях за да има по-малко калории. Дечицата да му мислят, диабетно обучение от малки. Дали пък не са го изкопирали от арабите?Благодарение на такива забрани арабите имат 18% диабетици а Израел само 3%.
8
2
 
12
 
! Отговори
БСП тъпотии преди 4 месеца
Абе глупости. Това толкова се използва в сладкарниците и няма никакъв ефект по голям да речем от захарта. Правят се на по-католици от папата. Защо не сложат направо и шоколада и кафето като наркотици? То едно време бананите си бяха там: хората изпадаха в дива радост като си купят пет банана.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Според него от хиляди проверки в цялата страна има много малък брой актове за нарушение." - Защото, знам ли ... никой не се знаимаваше с това и половианта, даже не го бяха чували, преди да го покажете по телевизията. Аз за това рабрах на 20 и кусур. Един прияел ми каза, че видял в някаква дискотеки на Слънчака ... И това беше.
6
1
 
3
 
! Отговори
"Загрижен" преди 4 месеца
"Употребата на този вид стимулант може да предизвика изразено ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане" - За всичките 2.4 секудни, в които трае това усещане, считам за изключително опасно. Предлагам, да се илседва кръвта на всички деца, да не би, да са приемали това вещество, поне 2 пъти дневно. Ще предоставим евтини тестове, не се приетсняваите. Нашите хроа са готови ;)