Студентите тръгват

3000 души в поход от Студентския град към парламента под мотото "Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?"
19 дек 2008 07:09,
232
Студентите тръгват
Снимка: Булфото

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентския град, приятелите на зверски убития студент по фармация Стоян Балтов отново ще се съберат, но този път няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

Очакванията са за над 3000 протестиращи студенти. Шествието им ще тръгне в 11 часа от зала "Христо Ботев" и ще мине през ул. "8 декември", парк "Студентски", ул. "Проф. Георги Брадистилов", бул. "Св. Климент Охридски", бул. "Драган Цанков", бул. "Васил Левски" и Народното събрание.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

Вън мутрите от Студентския град!

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
гогогого преди 15 години
Не ставайте смешни! В Студ.град са налети десетки ако не и стотици милиони левове. Тези пари никой и по никакъв начин няма да ги затрие заради Стоян Балтов. Тези, които разрешават заведенията и реституциите също вземат от парите. Нали от тях зависи да се затворят заведенията които те са открили. Жалко за момчето...
10
0
 
0
 
! Отговори
$ преди 15 години
Мили студенти, или по точно студентки.Довечера ние пак ще сме там със скъпите лимузини, с парите, с удоволствията и вие пак ще се качите на пилона! А колегите ви ще гледат отстрани и понеже са прошляци друго освен да се напият и сбият няма да има какво да направят !
9
0
 
0
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
Студентите тръгват...а като се върнат...?Пак ще се напият и напушат довечера в "някоя квартална кръчма" !То те друго и не правят...
8
0
 
0
 
! Отговори
СРЕЩУ АМНЕЗИЯТА преди 15 години
Приканвам всички да се присъединят към протеста, за да има реална промяна в отношението към населението от страна на управляващите от подтискане и робско оковаване към уважение и реални действия за неговия просперитет! Всички анти-настроения и коментари подкрепят статуквото, а именно незачитане правото на хората да са защитени от престъпниците и толериране на мафиотската обвързаност на управниците с различните престъпни групировки и липсата на наказания за корупционни и криминални престъпления, извършени от същите!
7
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Съгласен съм с теб,с трова което си написал.Това е самата истина,всякакви неграмотници,които по някакаъв начин са успели в провинцията да вземат по високи дипломи идват в София да вземат и "вишу",да бъдат и те "вишисти",а няма да коментирамтези бъдещи"вишисти",в момента студенти, които влязоха с учебните заведения на база-оценки от матурите.Писаха из вестниците, признаха го официално, че оценките за умишлено завишени.Нали се сещате за какви средни ученици става въпрос,които вече са в университетите и институтите на България,те ли са цвета на нацията?Дълбоко се съмнявам, че са отишли да учат, те са там заради купона,а не заради самата наука,защото никога не са имали влечение към нея.Живея в провинцията и знам,какво говоря,имам съученици, които са студенти, ами те не влизаха в часовете,те с по една тетрадка изкарваха годината, но в момента са студенти и най вайното, те се водят вече,че са бъдещата интелигенция и цвета на нацията.Срам и позор!
6
0
 
0
 
! Отговори
Сталин (товарошч) преди 15 години
Усещам, че само една капка трябва за да прелее чашата. Изглежда, че студентите ни ще оправят БГ. И така и трябва тя е тяхна като бъдещето. Не вярвам да се достигне до какъв то и да е конструктивен диалог с власта. Затова и ще има ритник по търско-комунистическия скоро.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И знаеш през къде им е на тях за този протест?
4
0
 
0
 
! Отговори
що е мафия преди 15 години
мафия = корумпирани политици + мутри + корумпирани съдии + корумпирани ченгета Има ли такива у нас ?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бой, йебание и сръбска музика. Сигурно ще искат откриване на някоя сръбска дискотека... Другото си го имат.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой разбра ли какво искат тия?
1
0
 
0
 
! Отговори
Student преди 15 години
Пожелавам успех, само Напред и Борба за правата НИ